Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Rijgangst als gevolg van een aanrijding

Een kop-staart botsing, kettingbotsing of voorrangsfout, u kunt aan een aanrijding vervelend letsel overhouden. Maar een ongeluk in het verkeer gaat u ook niet in de koude kleren zitten, met soms ook rijangst tot gevolg.

Rijangst is een veelvoorkomend gevolg van een ongeluk en kan tot schade leiden, bijvoorbeeld voor speciale rijlessen of een behandeling door een psycholoog. In sommige situaties kan zelfs een post traumatische stress stoornis ontstaan waarvoor EMDR noodzakelijk is.

Lijdt u schade door rijangst als gevolg van een fietsongeluk, auto ongeluk of vrachtwagenongeval? Onze letselschade juristen helpen u graag en altijd 100% kosteloos bij letselschade.

Symptomen rijangst

Wellicht dat u na een ongeluk liever niet direct weer de auto ingaat of op de fiets aan het verkeer deelneemt. Er is dan echter niet direct sprake van rijangst. Een bepaalde mate van angst de eerste dagen na een ongeluk is niet bijzonder. Maar wanneer spreken we dan van verkeerangst of met andere woorden, wat zijn de symptomen van rijangst?

Dit zijn de symptomen van rijangst:

 • pijn en/ of een klemmend gevoel op de borst
 • hartkloppingen
 • (overmatig) zweten
 • moeilijk kunnen ademen
 • duizeligheid of zelfs het gevoel flauw te vallen
 • tintelingen in armen en benen

 

U kunt deze symptomen van rijangst hebben als u zelf rijdt, maar ook terwijl uw als passagier in de auto of op de scooter zit.

Rijangst als gevolg van een ongeluk

Een veelvoorkomende oorzaak van rijangst is een verkeersongeval. U kunt hierbij een trauma oplopen welke te bestempelen is als rijangst. Dit naast ander letsel dat u aan een ongeluk over kunt houden.

Is er rijangst als gevolg van een verkeersongeval ontstaan, dan is de kans groot dat u de schade die u hierdoor lijdt kunt verhalen op de veroorzaker van een ongeluk. Bijvoorbeeld omdat u van achteren aangereden bent. De behandeling van rijangst wordt dan vergoed door de letselschadeverzekeraar van de tegenpartij. Maar waaruit bestaat een behandeling bij rijangst?

Hoe kom ik van mijn rijangst af?

Uiteraard wilt u van uw rijangst af. De kosten kunnen dus verhaald worden op de schadeverzekeraar van de aansprakelijke persoon. Maar bij een eenzijdig auto ongeluk of bij "eigen schuld" aan een ongeval in het verkeer, zoals de wet het noemt kunt u de behandeling van rijangst vergoed krijgen. Dit op grond van de svi verzekering.

De volgende behandelingen worden aangeboden bij rijangst:

 • Het nemen van rijlessen. Er zijn gespecialiseerde rijscholen die u helpen bij het verhelpen van rijangst.
 • Exposure therapie. Hierbij wordt u door een psycholoog begeleidt om het ongeluk te verwerken. Deze therapie staat ook bekend als EMDR.
 • Ontspanningsoefeningen en ademhalingstechnieken.

 

Wilt u weten welke behandeling van rijangst het beste bij u past? Ons letselschade bureau heeft een heel netwerk aan deskundigen op het gebied van rijangst na een ongeluk. Wij brengen u in contact met een deskundige en verhalen de kosten van de behandeling op de verzekering van de aansprakelijke persoon.

Smartengeld en rijangst

Niet alleen de kosten voor een behandeling vallen onder uw schadevergoeding. U heeft bij rijangst na een verkeersongeluk ook recht op een smartengeldvergoeding. De angst voor het rijden valt hier namelijk onder.

Wilt u weten op welk bedrag aan smartengeld u recht heeft? Maak dan gebruik van onze smartengeldcalculator of neem contact op met een letselschade jurist van ons letselschadekantoor. Wij helpen u graag en altijd volledig kosteloos.

Heb ik recht op gratis juridische hulp?

De vraag wie is schuldig bij een aanrijding is belangrijk voor vergoeding van juridische kosten. In de wet is namelijk opgenomen dat de kosten van een belangenbehartiger vergoed dienen te worden door aansprakelijke partij. Is een ander dus schuldig bij een aanrijding, dan kunnen wij u altijd helpen.

Is er sprake van een eenzijdig ongeluk of heeft u zelf een ongeluk veroorzaakt? Dan nog heeft u recht op gratis rechtsbijstand van een letselschade jurist, namelijk als u in het bezit bent van een schade inzittenden verzekering.

Wilt u ook gratis rechtsbijstand bij letselschade verhalen? Onze letselschade juristen helpen u graag en altijd 100% kosteloos.

Mensen lezen ook:
De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

10 maanden geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 jaar geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 jaar geleden

Letselschade Kompas

Wat anderen van ons vinden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland