Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Letselschade claimen na hoog energetisch trauma

Een hoog energetisch trauma is veelal het gevolg van een verkeersongeval of ongeluk op het werk. Een bekend voorbeeld van een hoog energetisch trauma is whiplash letsel. Maar ook een val van een grote hoogte zoals van een ladder is een voorbeeld van een hoog energetisch trauma.

Is u een ongeluk overkomen en heeft u hieraan letsel overgehouden, dan kunt u schade lijden, dit wordt letselschade genoemd. Is een ander verantwoordelijk voor het ongeluk, dan is er recht op schadevergoeding.

Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd geheel kosteloos bij letselschade als gevolg van een ongeluk.

Schade verhalen bij hoog energetisch trauma

Bent u aangereden of is u een bedrijfsongeval overkomen en heeft u hieraan een hoog energetisch trauma overgehouden? Dan kunt u veelal een letselschade vergoeding claimen. Bijvoorbeeld omdat u van achteren aangereden bent of u op het werk bent gevallen.

Letselschade claimen geschiedt door middel van een aansprakelijkheidsbrief. Hierin staat belangrijke informatie, zoals wat u is overkomen en het letsel dat u aan dit schade-evenement over heeft gehouden. Maar ook de schadeposten staat in de aansprakelijkstelling evenals een stuiting van de verjaring.

Hieronder leest u meer over het verhalen van schade na een hoog energetisch trauma als gevolg van een:

 • verkeersongeval
 • bedrijfsongeval

 

Wist u dat indien een ander aansprakelijk is voor uw schade, u aanspraak kunt maken op de kosteloze hulp van een letselschade jurist van ons kantoor? U betaalt dus nooit voor onze rechtsbijstand!

Hoog energetisch trauma na een verkeersongeluk

Een hoog energetisch trauma is vaak het gevolg van een verkeersongeluk, zoals een kop-staartbotsing of kettingbotsing. Het gaat dan veelal om een whiplash. Bekende whiplash klachten zijn nekklachten, schouderklachten en vermoeidheid.

In het geval van een verkeersongeval is het belangrijk dat alle motorvoertuigen verplicht verzekerd tegen aansprakelijkheid zijn. Deze verzekeraars bieden altijd verhaal. Bent u dus als fietser aangereden door een auto, dan kunt u altijd letselschade claimen.

Bij een verkeersongeluk tussen een fietser en auto is nog iets bijzonders aan de hand. Bent u in de auto aangereden, dan is er alleen recht op schadevergoeding als de tegenpartij schuldig is bij een aanrijding. In het geval van een fietsongeluk is dit anders. Bij een aanrijding tussen een fietser en een auto of ander motorvoertuig, is het motorvoertuig altijd (deels) aansprakelijke voor de schade van de fietser. Dit geldt ook als u als voetganger aangereden bent.

Bij een aanrijding tussen een fietser en auto wordt altijd ten minste 50% van de letselschade van de fietser vergoed. Dus ook als je als fietser een verkeersfout maakt!

Letselschade als gevolg van een bedrijfsongeval

Jaarlijks zijn er 150.000 mensen betrokken bij een ongeluk op het werk. In de meeste gevallen is er daarbij ook sprake van letsel. Bijvoorbeeld door een val of letsel als gevolg van een machine.

In Nederland geldt er voor werkgevers een zorgplicht. Deze houdt in dat werkgevers alles in het werk moeten stellen om letsel van medewerkers te voorkomen. Gebeurt er toch een ongeluk en loopt iemand bijvoorbeeld een hoog energetisch trauma op, dan hoeft de medewerker allen te bewijzen dat hem of haar

 • in de uitoefening van het werk een ongeval is overkomen en
 • dat er als gevolg van dit ongeluk letsel en schade is ontstaan

 

Voldoet u als medewerker aan deze bewijslast? Dan is de werkgever aansprakelijk voor uw letselschade. Dit is alleen anders als uw werkgever kan aantonen dat er aan de zorgplicht is voldaan. In de praktijk slaagt een werkgever hier in de meeste gevallen niet in. Er is dan sprake van werkgeversaansprakelijkheid.

Wat kan een letselschade advocaat voor mij betekenen?

Letselschade verhalen bij een hoog energetisch trauma is niet eenvoudig. Uw hoofd staat er vaak ook niet naar om het letselschade traject zelf op te pakken. Dan is het fijn als een letselschade advocaat u hierbij kan helpen.

Een letselschade advocaat van ons letselschadebureau neemt alle zorg voor u uit handen. Zo onderzoeken wij wie er schuldig is voor het ontstaan van het ongeval en welke persoon hiervoor aansprakelijk is. Dit is namelijk niet altijd dezelfde persoon. Vervolgens gaan wij de tegenpartij aansprakelijk stellen en:

 • regelen wij na erkenning van aansprakelijkheid een voorschot op uw letselschade
 • voeren wij de correspondentie met de schadeverzekeraar
 • wordt er een schadestaat opgesteld
 • schakelen wij indien nodig onze medisch adviseur in
 • onderhandelen wij met de letselschade jurist van de verzekeraar over hoe hoog de schadevergoeding vastgesteld moet worden
Gratis hulp van een letselschade advocaat

Is u een hoog energetisch trauma overkomen en wilt u gratis juridische hulp bij het verhalen van uw letselschade? Neem dan een letselschade advocaat van ons letselschadekantoor in de arm. Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos!

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

10 maanden geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 jaar geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 jaar geleden

Letselschade Kompas

Wat anderen van ons vinden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland