Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Letselschade claimen na een trekker ongeluk

Een trekker kan voor gevaarlijke situaties zorgen. Ze nemen vaak de hele weg in beslag en ingehaald worden op de fiets of als voetganger door een tractor is niet zonder gevaar.

Bent u betrokken geraakt bij een trekker ongeluk? Dan heeft u veelal recht op een schadevergoeding. Onze letselschade juristen helpen u gratis bij het verhalen van uw letselschade.

Als fietser betrokken bij een trekker ongeluk

Trekkers rijden vaak hard en rakelings lang u op de fiets. Zeker op smalle wegen is dit levensgevaarlijk! Het is ook niet voor niks dat ieder jaar weer ruim 100 mensen in het ziekenhuis worden opgenomen na een aanrijding met een tractor! Een groot deel van deze letselschade slachtoffers is fietser.

Rijdt een trekker op de openbare weg, dan is deze te bestempelen als een motorvoertuig. Bij een aanrijding tussen een auto en fietser is dan artikel 185 Wegenverkeerswet (wvw) van toepassing. Hetzelfde geldt bij een ongeluk tussen een trekker en fietser.

Artikel 185 wvw artikel schrijft voor dat bij een aanrijding tussen een tractor en fietser de tractor altijd schuldig is aan de aanrijding .Bent u dus betrokken bij een tractor ongeval, dan heeft u recht op een schadevergoeding van uw letselschade.

Als voetganger betrokken bij een trekker ongeval

Wat geldt als u als fietser aangereden wordt bij een trekker ongeluk, geldt ook voor voetgangers. Wordt u dus lopend of hardlopend aangereden, dan dient de letselschade als gevolg van het tractor ongeval vergoed te worden.

De regeling van art. 185 is als volgt:

  • de tegenpartij is schuldig aan de aanrijding: u ontvangt alle schade vergoed
  • u heeft zelf een verkeersfout gemaakt: ten minste 50% van de letselschade wordt betaald
  • is uw kind tot 14 jaar aangereden? Dan is er altijd recht op een volledige schadevergoeding

Ongeluk tussen auto en trekker

Bent u met de auto aangereden door een trekker omdat deze u ten onrechte geen voorrang verleende? Dan dient de tractorbestuurder uw letselschade te vergoeden. Een tractor die op de openbare weg rijdt is een motorrijtuig. U kunt dan rechtstreeks uw letselschade claim indienen bij de letselschadeverzekeraar. Dit wordt een WAM- verzekeraar genoemd. De afkorting WAM staat voor Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen.

Schadevergoeding letselschade

Is de aansprakelijkheid gegeven? Dan is er recht op gratis juridische hulp van een letselschade jurist. Deze zal na erkenning van de aansprakelijkheid eerst een voorschot op uw letselschade aanvragen. U maakt immers direct na het ongeluk kosten.

Vervolgens worden alle letselschade bedragen opgesomd in een schadestaat. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen materiële schadeposten en immateriële schadeposten.Materieel zijn de letselschade bedragen die op geld zijn te waarderen. Bijvoorbeeld medische kosten of schade als gevolg van arbeidsongeschiktheid. Immateriële schade is een vergoeding voor pijnklachten, angstklachten, verdriet over wat u is overkomen, boosheid en frustratie omdat de tractorbestuurder zo hard en onvoorzichtig reed. Tenslotte zijn ook psychische klachten als een PTSS onderdeel van het smartengeld.

Contact met uw letselschade advocaat

Letselschade Kompas is een landelijk werkend letselschade bureau gespecialiseerd in het claimen van letselschade. Onze letselschade juristen zijn altijd in de buurt met maar liefst 10 bezoeklocaties door heel Nederland. Maar wij komen voor een letselschade advies of een intakegesprek gewoon bij u thuis, waar in Nederland u ook woont!

Letselschade Kompas is een onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. Voor u heeft dit grote voordelen. Zo kunnen wij kosteloos voor u procederen als het nodig is. Ook hebben wij hierdoor meer kennis in huis dan andere letselschade bureaus.Bent u aangereden door een auto en wilt u gratis uw letselschade claimen? Neem dan contact met ons op. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in. Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos.

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
  1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
  2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
  3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
  4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

9 maanden geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 jaar geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 jaar geleden

Letselschade Kompas

Wat anderen van ons vinden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland