Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Ik heb iemand aangereden maar zelf ook letsel

Jaarlijks gebeuren er honderdduizenden verkeersongevallen. Door de drukte in het verkeer is dit ook niet zo gek, u bent even afgeleid en voor u het weet rijdt u iemand aan. Hierbij kan schade ontstaan, ook bij uzelf.

Vaak krijgen onze letselschade juristen de vraag: "ik heb iemand aangereden, maar zelf ook letsel, wat kan ik doen?" Gelukkig zijn er meerdere mogelijkheden om ook uw eigen letselschade te verhalen. U leest op deze pagina hoe u dit kunt doen.

Ik heb iemand aangereden, waar kan ik met mijn letselschade terecht?

Alle motorvoertuigen in Nederland zijn verplicht verzekerd tegen aansprakelijkheid. Als u dus iemand aanrijdt, zal uw autoverzekeraar de schade van de tegenpartij vergoeden. De verplichte verzekering geldt echter alleen voor als u aansprakelijk bent. Het dekt dus niet uw eigen letselschade.

Veel mensen zijn all-risk verzekerd, dit dekt echter alleen de voertuigschade en niet uw letselschade. Verzekeraars bieden echter ook een vrijwillige verzekering aan die letselschade vergoed, ongeacht de toedracht van de aanrijding. Dit is de schade inzittenden verzekering, afgekort de svi.

Op de vraag: "ik heb iemand aangereden, kan ik mijn letselschade verhalen?" is het antwoord: JA, als er voor het motorvoertuig een svi verzekering is afgesloten.

Ik heb iemand aangereden en de svi verzekering

De svi verzekering vergoed alleen letselschade en dus geen voertuigschade. Mogelijk dat deze schade door een all-risk verzekering vergoed wordt. Wel vergoed de schade inzittendenverzekering alle schade, dat wil zeggen:

  • alle kosten die u als gevolg van het verkeersongeluk maakt
  • inkomensschade en pensioenschade door arbeidsongeschiktheid alsmede schade door een studievertraging
  • smartengeld

 

De svi verzekering biedt dus een totale dekking van uw letselschade en vaak tot een verzekerde som van € 1.000.000,00.

Een beroep op de svi kan gedaan worden in het geval u zelf een verkeersongeval veroorzaakt heeft, bijvoorbeeld bij een kop-staartbotsing of het niet verlenen van voorrang. Maar ook bij een eenzijdig auto ongeluk biedt deze verzekering dekking.

Vraagt u zich dus af: "ik heb iemand aangereden, moet ik mijn eigen letselschade zelf dragen?" Het antwoord is nee, indien er een verzekering voor inzittenden is. Overigens vallen alle inzittenden onder de dekking van de verzekering, zowel de bestuurder als alle passagiers.

De schuldloze derde regeling

Het kan ook voorkomen dat u als passagier in de auto zat waarvan de bestuurder een fout maakt. Het gaat dan niet om de vraag: "ik heb iemand aangereden, wat nu?" maar om de vraag wie u nu kunt aanspreken voor uw letselschade.

Vast staat dat u geen schuld heeft aan het ongeluk, u zat immers niet achter het stuur. Daarom bent u voor de wet verkeersslachtoffer en is er recht op een letselschadevergoeding.

Voor deze specifieke situatie hebben verzekeraars een regeling in het leven geroepen: de Schuldloze Derde Regeling. Op grond van deze regeling dient uw letselschade volledig vergoed te worden. U kunt uw letselschadeclaim rechtstreeks bij de autoverzekering waarin u meereed indienen.

Op grond van de schuldloze derde regeling is er recht op een volledige schadevergoeding, u ontvangt zowel uw materiële schade vergoed als een smartengeldvergoeding.

Heb ik recht op gratis juridische hulp?

Een vraag die ons letselschadebureau ook vaak krijgt gaat over rechtsbijstand. Men vraagt zich dan af: "ik heb iemand aangereden, kan een letselschade jurist mij kosteloos helpen?"

Het antwoord op deze vraag is JA. Indien u een svi-verzekering heeft en de letselschade op grond van deze verzekering vergoed wordt, vallen daaronder ook de kosten van rechtsbijstand. Onze letselschade juristen kunnen u dus kosteloos bijstaan bij het verhalen van uw letselschade als gevolg van een auto ongeluk. Ook als u het ongeluk veroorzaakt heeft of bij een eenzijdig ongeluk.

Meer informatie over aansprakelijkheid en letselschade

Wilt u meer informatie over het verhalen van letselschade als gevolg van een aanrijding? Neem dan gerust contact op met ons team van letselschade specialisten. Wij helpen u graag en altijd geheel kosteloos.

Letselschade Kompas is onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten, een bekend advocatenkantoor met vestigingen door heel Nederland. Indien nodig schakelen wij dan ook kosteloos een letselschade advocaat voor u in.

Neem voor vragen of het gratis verhalen van letselschade contact met ons letselschadekantoor op. Bel gratis 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij nemen direct contact met u op.

NIEUW: wij zijn nu ook iedere dag van 8.00 uur tot 23.00 uur bereikbaar via whatsapp. U wordt direct geholpen door een letselschade jurist van ons letselschade bureau.

Mensen lezen ook:
De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
  1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
  2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
  3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
  4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

9 maanden geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 jaar geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 jaar geleden

Letselschade Kompas

Wat anderen van ons vinden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland