Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Schadevergoeding claimen bij rugletsel

U staat stil bij een rood stoplicht of door een file op de snelweg als er plotseling iemand bij u achterop rijdt. Of een val van een ladder tijdens het werk. Voorbeelden van ongelukken die kunnen leiden tot rugletsel.

Bij rugletsel kan het gaan om een kneuzing, maar ook een gebroken rug of een dwarslaesie. In al deze gevallen ontstaat er door het rugletsel schade. Deze letselschade kunt u kosteloos laten verhalen door ons team van letselschade juristen.

Heeft u aan een kop-staart botsing of val rugklachten overgehouden? Neem dan contact op met onze letselschade juristen. Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos.

Soorten rugletsel na een ongeval

Rugletsel is een verzamelnaam voor diverse soorten letsel aan de rug. Zo kan er sprake zijn van kneuzingen, dit wordt vaak gezien na achterop aanrijding zoals een kettingbotsing. Hieraan kunt u lang en soms zelfs blijvend rugletsel overhouden.

Naast een kneuzing kan rugletsel ook bestaan uit een gebroken rug. Hierbij is 1 of meer van de 33 rugwervels gebroken. Het kan dan gaan om een stabiele of instabiele breuk. Beide zijn vaak het geval van een val of een verkeersongeluk. De behandeling van dit rugletsel hangt ad van de soort breuk en bestaat uit rust en fysiotherapie (stabiele breuk) of een operatie (instabiele breuk.)

Een dwarslaesie is een vorm van rugletsel waarbij er een onderbreking van het ruggenmerg is. Hierdoor zijn de zenuwbanen die door het ruggenmerg lopen afgekneld.

Rugletsel zorgt veelal voor blijvende beperkingen zoals op het gebied van werk, het huishouden en hobby's. Er ontstaat dan schade welke letselschade genoemd wordt.

Schadevergoeding bij rugletsel claimen

Bij een aanrijding kunt u de letselschade die u als gevolg van nekletsel lijdt verhalen op de aansprakelijke persoon. Bijvoorbeeld op de persoon die u aangereden heeft bij een auto botsing. Ook in het geval van een fietsongeluk is er recht op een schadevergoeding. Echter is het in deze situatie zo dat u ook recht op schadevergoeding heeft als u aan het ontstaan van het fietsongeluk zelf schuld heeft. Bijvoorbeeld bij door rood licht rijden of het niet verlenen van voorrang. U krijgt dan altijd ten minst 50% van uw letselschade vergoed, mits het gaat om een aanrijding tussen een fiets en auto of ander motorvoertuig.

Op uw werkgever rust een zware zorgplicht. Deze zorgplicht van een werkgever houdt in dat deze er alles aan moet doen om te voorkomen dat er een bedrijfsongeval gebeurt. Raakt een medewerker toch gewond, dan is de werkgever in beginsel aansprakelijk en kunt u de werkgever aansprakelijk stellen voor uw letselschade

Waaruit bestaat een schadevergoeding bij rugletsel?

Is de tegenpartij aansprakelijke voor het u overkomen ongeluk? Dan kunt u alle schade die u door het rugletsel lijdt vorderen van de aansprakelijke persoon. Vaak is dit een verzekering.

U maakt na een ongeluk kosten. Vaak gaat het onder andere om medische kosten. Denk daarbij aan het verplicht eigen risico, maar ook kosten voor de fysiotherapeut om uw rugletsel te behandelen. Andere kosten die voor vergoeding in aanmerking komen zijn kosten die u maakt tijdens een ziekenhuisopname, kosten voor overname van taken in het huishouden en reiskosten.

U kunt als gevolg van rugletsel ook arbeidsongeschikt raken of als student een studievertraging oplopen. Ook deze schade wordt door de verzekeraar van de tegenpartij vergoed.

Smartengeld na een ongeluk

Voornoemde kosten en schadeposten noemen wij materiële letselschade bedragen. Er is bij rugletsel echter ook recht op een smartengeldvergoeding. Want rugletsel leidt tot allerlei nadelige gevolgen die zich lastig laten vertalen in geld. Denk aan pijn in de rug, verdriet omdat u niet (goed) kunt lopen en boosheid om wat er is gebeurd. Voor deze gevolgen van rugletsel is er recht op smartengeld.

Gratis hulp van een letselschade advocaat

Bent u slachtoffer van een ongeluk en heeft u hieraan (onder andere) rugletsel overgehouden? Onze letselschade juristen helpen u graag en altijd volledig kosteloos bij letselschade.

Met meer dan 15 bezoeklocaties door heel Nederland zijn wij ook altijd dichtbij. Omdat wij onderdeel zijn van Brugman Letselschade Advocaten, schaken wij indien nodig ook kosteloos een letselschade advocaat voor u in.

Neem voor gratis juridische hulp bij letselschade contact met ons op. Bel gratis 0800 278 4626 of vul ons contactformulier op en  een letselschade specialist van ons kantoor neemt direct contact met u op.

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
  1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
  2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
  3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
  4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

10 maanden geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 jaar geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 jaar geleden

Letselschade Kompas

Wat anderen van ons vinden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland