Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Mijn voet gebroken bij een ongeval, wat nu?

U heeft uw voet gebroken bij een ongeval. Een gebroken voet betreft vervelend letsel dat blijvende klachten en beperkingen kan geven. Maar ook kan er door artrose een verergering in de toekomst ontstaan. In beide situaties kunt u hierdoor letselschade oplopen.

Op deze pagina vindt u informatie over de symptomen en behandeling van een gebroken voet, maar ook over het verhalen van uw letselschade als u uw voet gebroken heeft door toedoen van een derde.

Symptomen gebroken voet

Een gebroken voet kent een aantal oorzaken, de belangrijkste oorzaak is echter een trauma als gevolg van een ongeluk. Denk aan een fietsongeluk waarbij u verkeerd op uw voet terechtkomt. Of een val van een ladder tijdens werk waardoor u uw voet breekt.

De vraag is nu hoe u een gebroken voet herkent. Met andere woorden, wat zijn de symptomen van een gebroken voet?

In de literatuur worden de volgende symptomen van een gebroken voet genoemd:

  • Pijnklachten in de voet
  • Een zwelling op de voet
  • U kunt de voet niet of slecht en met pijn bewegen
  • Na verloop van tijd (circa een paar uur tot een dag) wordt de voet blauw
  • De voet kan niet belast worden
  • Vervorming van de voet

 

Herkent u 1 of meerdere van deze symptomen van een gebroken voet? Dan is het belangrijk om zo spoedig naar een arts te gaan en uw voet daarbij niet te belasten.

In het ziekenhuis zal de arts waarschijnlijk een röntgenfoto maken op de diagnose definitief vast te stellen. Hierop kan men de ernst van de breuk zien en afhankelijk daarvan de vereiste behandeling vaststellen.

Behandeling gebroken voet

Welke behandeling geïndiceerd is hangt af van de ernst van het letsels. In veel gevallen wordt er een immobilisatieperiode van 6 weken afgesproken waarbij er gips wordt aangemeten. Is de voet daarna weer voldoende flexibel en sterk? Dan wordt vaak training geadviseerd waarbij een aantal oefeningen gedaan moeten worden.

In sommige gevallen is de breuk in de voet dermate ernstig dan een gipsbehandeling niet afdoende is.  In het geval van een complexe breuk vindt er dan ook vaak een operatie plaats waarbij een plaatje met schroeven wordt. De hersteltijd is dan meestal langer en de behandeling na de operatie wordt met de orthopedisch chirurg, neuroloog en/ of revalidatiearts besproken.

Voet gebroken of gekneusd

Naast een gebroken voet komt ook een gekneusde voet veelvuldig voor. Vaak is het voor u lastig om te bepalen of het nu gaat om een breuk of een kneuzing. Dit is altijd ter beoordeling van een arts. Het is dus belangrijk om bij klachten altijd direct naar een arts te gaan.

In het geval van een gekneusde voet gaat het niet om een breuk, maar is er sprake van een beschadiging van het weefsel in de voet. Bloedvaten zijn bij de kneuzing beschadigd geraakt waardoor de voet paars of blauw verkleurd. Dit kan overigens ook een symptoom van een gebroken voet zijn!

Een veelvoorkomende oorzaak van een gekneusde voet is een harde stoot of slag. Dit is bijvoorbeeld een verkeersongeluk zoals een scooterongeluk of een bedrijfsongeval.

Letselschade claimen bij een gebroken voet

Is de gebroken voet het gevolg van een ongeluk en is een derde hiervoor verantwoordelijk? Dan heeft u recht op een letselschadevergoeding. Maar hoe verhaal je letselschade als gevolg van een ongeval en wat kan een letselschade jurist van ons letselschadebureau hierin voor u betekenen?

Letselschade claimen is niet eenvoudig. U krijgt vaak te maken met een letselschade verzekeraar die niet aan uw kant staat. Daarnaast dient u te bewijzen dat u uw voet gebroken heeft door de schuld van een ander en dient uw letselschade vervolgens in kaart te worden gebracht.

U kunt er voor het claimen van letselschade ook voor kiezen een belangenbehartiger in te schakelen. Deze helpt u gedurende het gehele letselschadetraject. Een letselschade jurist van ons letselschadekantoor stelt na een intakegesprek met u de tegenpartij aansprakelijk en voert de correspondentie met de aansprakelijke partij en/ of diens schadeverzekeraar. Een voorschot op uw letselschade vergoeding wordt na erkenning van aansprakelijkheid geregeld en de schadestaat wordt opgesteld. Tenslotte regelen wij een maximale slotbetaling van uw letselschade.

Waaruit bestaat een schadevergoeding?

Uit welke schadeposten een schadevergoeding bestaat hangt af van uw persoonlijke situatie. Is uw voet gebroken en kunt u hierdoor niet werken, dan kan er sprake zijn van inkomensschade. Deze schade wordt verlies aan verdienvermogen genoemd. Maar ook kan het zijn dat u lang moet revalideren van een gebroken voet en hiervoor medische kosten maakt, bijvoorbeeld van de fysiotherapeut.

Wij bespreken samen met u welke schadeposten op uw situatie van toepassing zijn. Naast inkomensschade en medische kosten gaat het dan onder andere om de volgende letselschade bedragen:

  • reiskosten
  • kosten gemaakt tijdens een ziekenhuisopname
  • aangeschafte medische hulpmiddelen
  • mantelzorg
  • hulp in het huishouden
  • kosten gemaakt voor overname onderhoudstaken van uw huis en tuin

 

Naast deze materiële schadeposten is er ook recht op een vergoeding van immateriële schade. Het gaat dan om een vergoeding van het leed dat u door het ongeluk is aangedaan.

Gratis rechtsbijstand van een letselschade jurist

Lijdt u letselschade omdat u uw voet gebroken heeft door toedoen van een ander? Dan is er recht op een letselschadevergoeding. Onze letselschade juristen verhalen deze schade graag en altijd volledig kosteloos voor u.

Neem voor gratis juridische hulp bij letselschade contact met ons op. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in en wij komen direct voor u in actie.

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
  1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
  2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
  3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
  4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

8 months geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 year geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 year geleden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland