Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Meer dan 20 jaar ervaring!

Hulp van ervaren letselschade advocaten

Honderden tevreden slachtoffers gingen u voor

NL

Aanrijding
Amsterdam

U bent betrokken geraakt bij een aanrijding en zoekt een letselschade advocaat in Amsterdam. Onze letselschade specialisten helpen u graag bij het indienen van uw letselschade claim, of het nu gaat om een auto ongeluk, een scooterongeluk of dat u als fietser of voetganger aangereden bent. Maar ook voor een aanrijding met de tram in Amsterdam bent u bij ons aan het juiste adres.

Wat te doen bij een aanrijding in Amsterdam?

Als u een aanrijding in Amsterdam is overkomen, dan zijn een aantal zaken belangrijk. Want soms ontstaat er discussie over de toedracht van een aanrijding of over het letsel dat u heeft opgelopen. Soms is er ook sprake van doorrijden na een aanrijding.

Om er zeker van te zijn dat wij uw letselschade claimen kunnen adviseren wij om:

 • altijd het schade aanrijdingsformulier in te vullen
 • het schade aanrijdingsformulier te laten ondertekenen
 • bij doorrijden na een aanrijding altijd de politie te bellen
 • foto’s te maken van de plaats van het ongeval
 • contactgegevens van getuigen te noteren
 • bij doorrijden na een ongeval aangifte te doen (lees hieronder)

Wie is schuldig bij een aanrijding in Amsterdam

Dit is natuurlijk een belangrijke vraag en dit hangt af van het ongeval. Bij een auto ongeluk kan de letselschade claim direct bij de verzekeraar van het motorvoertuig ingediend worden, bijvoorbeeld na een achterop aanrijding. In het geval er een fietser wordt aangereden door een auto, kan de letselschade vergoeding ook direct bij de verzekeraar gevorderd worden.

Bij een aanrijding fietser met fietser moet de aansprakelijkstelling naar de schuldige fietser zelf gestuurd worden. In veel gevallen is er een aansprakelijkheidsverzekering die de letselschade vergoeden zal.

Bent u betrokken bij een ongeval tussen een scooter en fietser, dan kunt u, net als bij een auto botsing, de claim rechtstreeks bij de verzekeraar indienen. Dit wordt een WAM- verzekeraar genoemd.

Laat u letselschade kosteloos claimen door Letselschade Kompas

Aansprakelijk stellen na een aanrijding in Amsterdam hoeft u niet zelf te doen. Dit kunt u overlaten aan een letselschade jurist of letselschade advocaat van Letselschade Kompas. Wij zorgen ervoor dat:

 • de aansprakelijkstelling opgesteld wordt
 • de tegenpartij aansprakelijk gesteld wordt
 • u direct een voorschot op uw schadevergoeding ontvangt
 • er een maximale schadevergoeding betaald wordt

Als fietser aangereden door een auto

Amsterdam is de fietsstad van Nederland. Dagelijks fietsen wij naar het werk of studie. Helaas leidt dit ook geregeld tot een fietsongeluk. Wordt u als fietser aangereden door een auto, dan is er vaak sprake van letsel. Als fietser bent u immers een stuk minder beschermd en door het geweld van de auto ontstaat er snel letsel.

Een fietser aangereden door een auto krijgt bescherming van de wet. Op basis van artikel 185 Wegenverkeerswet wordt u namelijk aangeduid als “zwakke verkeersdeelnemer”. De regeling van artikel 185 Wegenverkeerswet houdt in dat u altijd een letselschade vergoeding kunt claimen bij de autoverzekeraar:

 • 50% bij eigen schuld
 • 100% bij aansprakelijkheid auto
 • 75-100% bij billijkheidscorrectie
 • 100% bij kinderen tot 14 jaar

Dus ook bij rijden door rood licht of als een fietser geen toegang verleent van een van rechts komende auto is er recht op een letselschade vergoeding.

Een ketting botsing of kop-staart botsing

Een ketting botsing en een kop-staart botsing zijn allebei achterop aanrijdingen. Het verschil zit hem in het aantal voertuigen dat bij het auto ongeluk betrokken is. Een kop-staart botsing is een auto botsing waarbij 2 auto’s betrokken zijn. Zijn er 3 of meer auto’s bij de achterop aanrijding betrokken, dan noemen wij dit een kettingbotsing. Je ziet dit vaak als iemand op een file inrijdt.

Veel voorkomen letsel bij een kettingbotsingen kop-staart botsing zijn whiplash klachten. Een whiplash bestaat uit nekklachten die langer aanhouden dan enkele weken. Houden de whiplashklachten lang aan, dan ontstaat er een chronische whiplash. Ander whiplash symptomen zijn:

 • schouderklachten
 • vergeetachtigheid
 • concentratieproblemen
 • overige cognitieve klachten
 • rugklachten
 • vermoeidheid

Letselschade na een whiplash verhalen levert soms problemen op, het gaat namelijk om niet objectiveerbare klachten. Een letselschade jurist van Letselschade Kompas informeert u graag!

Als voetganger aangereden in Amsterdam

Hetzelfde geldt als u als voetganger aangereden bent. Ook dan ontvangt u altijd een schadevergoeding. 100% van uw letselschade wordt vergoed als u op het zebrapad aangereden wordt. Loopt u door rood licht of steekt u over waar het niet is toegestaan? Dan ontvangt u ten minste 50% van uw letselschade vergoed. Op grond van de billijkheidscorrectie is dit 75% tot 100%.

Vraag uw letselschade advocaat in Amsterdam naar de voorwaarden voor een uitkering op grond van artikel 185 Wegenverkeerswet.

Doorrijden na ongeval

Doorrijden na ongeval is een misdrijf en strafbaar. Tocht gebeurt doorrijden na een ongeval nog duizenden keren per jaar. Meestal na alleen materiële schade, maar ook na een ongeluk met letsel rijden mensen steeds vaker door. Een slechte ontwikkeling!

Gelukkig kunt u bij doorrijden na een ongeval wel uw letselschade claimen en wel op het Waarborgfonds Motorrijtuigen. Dit is een fonds waarin alle verzekeraars vertegenwoordigd zijn. Bij doorrijden na een ongeval wordt de letselschade uit dit fonds betaald.

Er zijn wel een aantal voorwaarden om voor een letselschadevergoeding uit het Waarborgfonds in aanmerking te komen:

 • doe binnen 14 dagen aangifte van het doorrijden na ongeval
 • de claim dient binnen 3 jaar te worden ingediend
Formulier sluiten

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Formulier sluiten

Aanrijding Amsterdam

Schade melden

Een achterop aanrijding, een voorrangsfout of iemand die zonder uit te kijken uit een parkeervak rijdt. Het zijn zomaar voorbeelden van verkeersongevallen tussen ongevallen waar enkel auto’s, vrachtwagens, scooters of brommers bij betrokken zijn.