Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Aanrijding Amsterdam

Een auto ongeval, als voetganger of fietser aangereden of een aanrijding met de tram. Bij een aanrijding in Amsterdam wilt u uiteraard uw letselschade verhalen. Bij Letselschade Kompas Amsterdam helpen wij u hier graag bij, 100% kosteloos!

Hulp advocaat bij aanrijding in Amsterdam

U bent betrokken geraakt bij een aanrijding en zoekt een letselschade advocaat in Amsterdam. Onze letselschade specialisten helpen u graag bij het indienen van uw letselschade claim, of het nu gaat om een auto ongeluk, een scooterongeluk of een fietsongeluk in Amsterdam. Maar ook voor een aanrijding met de tram in Amsterdam bent u bij ons aan het juiste adres.

Een letselschade advocaat in Amsterdam van ons letselschadebureau helpt u gedurende het gehele letselschadetraject. Van het uitzoeken wie er aansprakelijk gesteld kan worden tot het opstellen van een schadestaat en het verhalen van uw letselschade op de aansprakelijke partij.

Wilt u ook gratis hulp na een aanrijding in Amsterdam? Neem dan contact met onze letselschadespecialisten op. Wij helpen u graag!

Wat te doen bij een aanrijding in Amsterdam?

Als u een aanrijding in Amsterdam is overkomen, dan zijn een aantal zaken belangrijk. Want soms ontstaat er discussie over de toedracht van een aanrijding of over het letsel dat u heeft opgelopen. Soms is er ook sprake van doorrijden na een aanrijding. U kunt dan letselschade claimen bij het Waarborgfonds, maar daar zijn wel voorwaarden aan verbonden.

Om er zeker van te zijn dat wij uw letselschade claimen kunnen adviseren wij om:

 • altijd het schade aanrijdingsformulier in te vullen
 • het schade aanrijdingsformulier te laten ondertekenen
 • bij doorrijden na een aanrijding altijd de politie te bellen
 • foto’s te maken van de plaats van het ongeval
 • contactgegevens van getuigen te noteren
 • bij doorrijden na een ongeval aangifte te doen

Wie is schuldig bij een aanrijding in Amsterdam?

Als u aangereden in Amsterdam bent, dan is natuurlijk een belangrijke vraag wie schuldig is bij een aanrijding.

Bij een auto botsing kan de letselschade claim direct bij de verzekeraar van het motorvoertuig ingediend worden, bijvoorbeeld na een achterop aanrijding. In het geval er een fietser wordt aangereden door een auto, kan de letselschade vergoeding ook direct bij de verzekeraar gevorderd worden.

Bij een aanrijding fietser met fietser moet de aansprakelijkstelling naar de schuldige fietser zelf gestuurd worden. In veel gevallen is er een aansprakelijkheidsverzekering die de letselschade vergoeden zal. Bent u betrokken bij een ongeval tussen een scooter en fietser, dan kunt u, net als bij een auto botsing, de claim rechtstreeks bij de verzekeraar indienen. Dit wordt een WAM- verzekeraar genoemd.

Wie is schuldig bij een auto ongeluk in Amsterdam?

In het geval van een kettingbotsing of frontale auto botsing is het natuurlijk belangrijk om te weten wie nu schuldig is bij een aanrijding en wie er aansprakelijk gesteld kan worden.

De schuldige partij bij een auto ongeluk in Amsterdam kunt u vinden in een aantal wettelijke bepalingen. De belangrijkste zijn:

 • artikel 6:162 BW. Dit artikel gaat over de onrechtmatige daad. Hierin staat dat de persoon die een fout maakt, zoals een verkeersfout, gehouden is de schade van de benadeelde (het verkeersslachtoffer) te vergoeden
 • in artikel 19 Reglement Verkeersregels en Verkeertekens staat dat bestuurders voldoende afstand moeten houden. Bij een kettingbotsing is dus het achterste voertuig in beginsel schuldig en aansprakelijk
 • artikel 5 Wegenverkeerswet bepaald dat bestuurders zich niet zodanig op de weg mogen gedragen dat er een gevaar op ongelukken bestaat. Bij een ongeluk door bumperkleven of ten onrechte voorrang claimen is de partij die gevaarlijk weggedrag laat zien dus aansprakelijk.
Als fietser aangereden door een auto

Amsterdam is de fietsstad van Nederland. Dagelijks fietsen wij naar het werk of studie. Helaas leidt dit ook geregeld tot een aanrijding in Amsterdam en dus een fietsongeluk. Wordt u als fietser aangereden door een auto, dan is er vaak sprake van letsel. Als fietser bent u immers een stuk minder beschermd en door het geweld van de auto ontstaat er snel letsel.

Een fietser aangereden door een auto krijgt bescherming van de wet. Op basis van artikel 185 Wegenverkeerswet wordt u namelijk aangeduid als “zwakke verkeersdeelnemer”. De regeling van artikel 185 Wegenverkeerswet houdt in dat u altijd een letselschade vergoeding kunt claimen bij de autoverzekeraar:

 • 50% bij eigen schuld aan een aanrijding in Amsterdam
 • 100% bij aansprakelijkheid van de auto of een ander motorrijtuig
 • 75-100% bij toepassing van de billijkheidscorrectie
 • 100% bij kinderen tot 14 jaar, ongeacht de toedracht van de aanrijding in Amsterdam

 

Dus ook bij rijden door rood licht of als een fietser geen voorrang verleent van een van rechts komende auto is er recht op een letselschade vergoeding. Uw letselschade advocaat in Amsterdam adviseert u graag over de mogelijkheden.

Wat doet een letselschade advocaat in Amsterdam?

Aansprakelijk stellen na een aanrijding in Amsterdam hoeft u niet zelf te doen. Dit kunt u overlaten aan een letselschade jurist of letselschade advocaat van Letselschade Kompas. Wij zorgen ervoor dat:

 • de aansprakelijkstelling opgesteld wordt
 • de tegenpartij aansprakelijk gesteld wordt
 • u direct een voorschot op uw schadevergoeding ontvangt na erkenning van de aansprakelijkheid
 • er een maximale schadevergoeding betaald wordt
Een ketting botsing of kop-staart botsing

Een kettingbotsing en een kop-staart botsing zijn allebei achterop aanrijdingen. Het verschil zit hem in het aantal voertuigen dat bij het auto ongeluk betrokken is. Een kop-staart botsing is een auto botsing waarbij 2 auto’s betrokken zijn. Zijn er 3 of meer auto’s bij de achterop aanrijding betrokken, dan noemen wij dit een kettingbotsing. Je ziet dit vaak als iemand op een file inrijdt.

Veel voorkomen letsel bij een kettingbotsingen kop-staart botsing zijn whiplash klachten. Een whiplash bestaat uit nekklachten die langer aanhouden dan enkele weken. Houden de whiplashklachten lang aan, dan ontstaat er een chronische whiplash.

Ander whiplash symptomen zijn:

 1. schouderklachten
 2. vergeetachtigheid
 3. concentratieproblemen
 4. overige cognitieve klachten
 5. rugklachten
 6. vermoeidheid

 

Letselschade na een whiplash verhalen levert soms problemen op, het gaat namelijk om niet objectiveerbare klachten. Een letselschade jurist van Letselschade Kompas informeert u graag!

Bent u betrokken bij een aanrijding in Amsterdam? Neem dan contact met ons letselschadebureau op. Wij helpen graag en altijd 100% kosteloos bij letselschade.

Als voetganger aangereden in Amsterdam

Bent u als voetganger aangereden in Amsterdam? Ook dan ontvangt u altijd een schadevergoeding. 100% van uw letselschade wordt vergoed als u op het zebrapad aangereden wordt. Loopt u door rood licht of steekt u over waar het niet is toegestaan? Dan ontvangt u ten minste 50% van uw letselschade vergoed. Op grond van de billijkheidscorrectie is dit 75% tot 100%.Vraag uw letselschade advocaat in Amsterdam naar de voorwaarden voor een uitkering op grond van artikel 185 Wegenverkeerswet.

Doorrijden na ongeval

Doorrijden na ongeval is een misdrijf en strafbaar. Toch gebeurt doorrijden na een ongeval nog duizenden keren per jaar. Meestal na alleen materiële schade, maar ook na een ongeluk met letsel rijden mensen steeds vaker door. Een slechte ontwikkeling!

Gelukkig kunt u bij doorrijden na een ongeval wel uw letselschade claimen en wel op het Waarborgfonds Motorrijtuigen. Dit is een fonds waarin alle verzekeraars vertegenwoordigd zijn. Bij doorrijden na een ongeval wordt de letselschade uit dit fonds betaald.

Er zijn wel een aantal voorwaarden om voor een letselschadevergoeding uit het Waarborgfonds in aanmerking te komen:

 • U moet binnen 14 dagen aangifte doen van het doorrijden na ongeval
 • de claim dient binnen 3 jaar te worden ingediend
 • U dient aangereden te zijn door een motorvoertuig. Bij een aanrijding in Amsterdam tussen fietsers kunt u dus niet bij het Waarborgfonds terecht.

Mensen lezen ook:

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

7 months geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 year geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 year geleden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland