Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Letselschade advocaat Amstelveen

U bent op zoek naar een letselschade advocaat in Amstelveen. Misschien naar aanleiding van een aanrijding, een ongeval op het werk of een hondenbeet. Dan is het goed om te weten dat Letselschade Kompas er voor u is. Als onderdeel van Brugman Letselschade advocaat wordt u altijd geholpen door een letselschade advocaat. En wij werken kosteloos voor u!

Gratis juridische hulp letselschade advocaat Amstelveen

Indien u gewond geraakt bent bij een ongeluk, dan kunt u kiezen uit diverse soorten belangenbehartigers. Zo bieden letselschade bureaus, advocaten en letselschade juristen zich aan voor het claimen van uw letselschade. Maar wat is nu de beste keuze?

In artikel 6:96 van het Burgerlijk Wetboek staat dat de kosten van een belangenbehartiger voor rekening van de aansprakelijke persoon komen. Omdat de meeste mensen verzekerd tegen aansprakelijkheid zijn, worden de kosten van een letselschade advocaat in Amstelveen veelal door een schadeverzekeraar betaalt.

Kiest u voor een letselschade advocaat in Amstelveen van ons letselschade bureau, dan helpen wij u volledig kosteloos. Maar waarom kiezen voor een letselschade advocaat in Amstelveen en niet voor een letselschadebureau?

Waarom een letselschade advocaat in Amstelveen inschakelen?

De functie van letselschade specialist is niet beschermd in Nederland. Dit betekent dat iedereen zich letselschade jurist mag noemen. Uit ervaring weten wij dat dit voor problemen zorgt. Want u weet dan niet of u wel te maken heeft met iemand die verstand van het verhalen van letselschade heeft.

Niet iedereen mag zich advocaat noemen, deze naam is wel beschermd. Maar een advocaat in de arm nemen wil niet zeggen dat u dan te maken heeft met een goede advocaat op het gebied van letselschade.

Uw letselschade advocaat in Amstelveen van ons letselschade bureau heeft veel ervaring in het verhalen van letselschade. Daarnaast houden wij de kennis op pijl door trainingen en opleidingen. Bij ons weet u dus zeker dat u te maken heeft met de beste letselschade advocaat in Amstelveen voor het verhalen van uw letselschade.

Letselschade na een aanrijding in Amstelveen

Een aanrijding kan grote gevolgen voor u hebben. Door het fietsongeluk, auto ongeluk of scooterongeluk functioneert u niet zoals voor het ongeval, wellicht met arbeidsongeschiktheid tot gevolg. Of u ervaart beperkingen in het doen van het huishouden of bij de uitoefening van uw hobby's.

Om voor een vergoeding na een aanrijding in aanmerking te komen, is het belangrijk te weten wie schuldig is bij een aanrijding. Voor wat betreft een auto ongeluk staat dit in een aantal wettelijke regelingen:

  • in artikel 19 Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens staat dat bestuurders voldoende afstand dienen te houden op een voorganger.
  • op grond van artikel 5 Wegenverkeersweg dienen bestuurders zich te onthouden van gevaarlijk gedrag op de weg.

 

Op grond van deze wettelijke regelingen is dus bij een kop-staartbotsing of kettingbotsing het achterste voertuig schuldig bij een aanrijding. In het geval van gevaarlijk weggedrag, zoals bumperkleven of te hard rijden is dit de bestuurder die dit weggedrag vertoont.

Letselschade door bedrijfsongeval in Amstelveen

Een val van een ladder, letsel door een ondeugdelijke machine of en fout van een collega waardoor u gewond raakt. U kunt aan een bedrijfsongeval in Amstelveen ernstig en blijvend letsel overhouden. Maar wie kunt u hier nu voor aansprakelijk stellen?

In de Nederlandse wet is de zorgplicht van de werkgever geregeld. Deze houdt kort gezegd in dat een werkgever er alles aan moet doen om een ongeluk op het werk te voorkomen. Dus machines moeten deugdelijk zijn en u dient op de hoogte te zijn van de veiligheidsvoorschriften. Voldoet de werkgever niet aan de op haar rustende zorgplicht, dan is er sprake van werkgeversaansprakelijkheid.

Raakt u gewond door een fout van een collega? Ook dan is de werkgever aansprakelijk voor de schade die u hierdoor lijdt. Werkgevers zijn namelijk aansprakelijk voor de schade die haar medewerkers aan anderen toebrengen.

Wat weinig mensen weten, is dat een werkgever verplicht is om haar medewerkers te verzekeren tegen letsel veroorzaakt door een verkeersongeval. De enige voorwaarde is dat deze aanrijding of eenzijdig verkeersongeluk onder werktijd gebeurt. Deze regel is dus met name van belang als u veel rijdt voor uw werk, bijvoorbeeld als pakketbezorger, chauffeur of vertegenwoordiger.

Gebeten door een hond, wat nu?

Jaarlijks gebeuren er 150.000 hondenbeten. De overheid wil zelfs stappen ondernemen tegen gevaarlijke honden omdat plastisch chirurgen zich zorgen maken over het ernstige letsel dat zij zien als gevolg van een hondenbeet. Waar als je beten door een hond bent, wie kun je dan aansprakelijk stellen voor de letselschade.

In Nederland zijn bezitters van dieren aansprakelijk voor de schade die een dier toebrengt aan zaken en personen. Dus bent u gebeten door een hond, dan dient u de hondenbezitter hiervoor aansprakelijk te stellen. Dit doet u door middel van een aansprakelijkheidsbrief gericht aan de hondenbezitter.

Er is geen verplichte verzekering tegen aansprakelijkheid door een hondenbeet. Vraagt u daarom altijd of de hondenbezitter een AVP heeft, een WA verzekering voor particulieren. Dit lijkt wellicht vanzelfsprekend, maar in Nederland hebben 600.000 gezinnen geen verzekering tegen aansprakelijkheid anders dan de verplichte autoverzekering.

Mensen lezen ook:

Contact met uw letselschade advocaat in Amstelveen

Bent u op de fiets aangereden, betrokken geraakt bij een scooterongeluk of heeft u letselschade opgelopen door een bedrijfsongeval? Gelukkig kunt u dan aanspraak maken op gratis rechtsbijstand van een letselschade advocaat in Amstelveen. Zo hoeft u zich in ieder geval geen zorgen te maken over de financiële gevolgen van een ongeluk, de financiële afhandeling regelen wij voor u.

Wilt u ook gratis hulp van een letselschade advocaat bij het claimen van letselschade? Neem dan contact met ons letselschadekantoor op. Wij helpen u graag.

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
  1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
  2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
  3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
  4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

9 maanden geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 jaar geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 jaar geleden

Letselschade Kompas

Wat anderen van ons vinden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland