Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Letselschade claimen bij een auto ongeluk in Amsterdam

Er is u een auto ongeluk in Amsterdam overkomen en hierbij bent u gewond geraakt of klachten overgehouden. In veel gevallen kunt u dan schadevergoeding eisen.

Op deze pagina leest u alles over letselschade claimen na een auto ongeluk in Amsterdam. Van de schuldvraag bij een aanrijding tot de letselschade bedragen waar u recht op heeft.

Bent u betrokken geraakt bij een auto ongeluk in Amsterdam? Onze letselschade specialisten helpen u altijd 100% gratis. De kosten van rechtsbijstand verhalen wij op de aansprakelijke partij of de svi- verzekeraar.

Wat te doen na een auto ongeluk in Amsterdam?

Een kop-staart botsing, kettingbotsing of frontale aanrijding, een auto ongeluk in Amsterdam kan diverse oorzaken hebben. De belangrijkste vraag is echter wie schuldig bij een aanrijding?

Wilt u letselschade claimen na een auto ongeluk in Amsterdam, dan zult u moeten bewijzen dat de tegenpartij aansprakelijk is. Want alleen dan kunt u de tegenpartij aansprakelijk stellen. Om ervoor te zorgen dat u kunt bewijzen dat de tegenpartij aansprakelijk is, hebben wij een aantal letselschade tips voor u:

 • vul altijd een schadeformulier in
 • laat het aanrijdingsformulier ook door de tegenpartij ondertekenen
 • vraag getuigen om een verklaring
 • maak foto's van de autoschade
 • bel bij doorrijden na een aanrijding ter plaatse de politie
 • Op deze manier kunt u bewijzen wie schuldig bij een aanrijding is en schadevergoeding eisen.

Wat doet een letselschade advocaat bij een auto ongeluk in Amsterdam?

Een letselschade vergoeding claimen is niet eenvoudig. Er dient een aansprakelijkheidsbrief opgesteld te worden en u komt tegenover een letselschade jurist van een verzekeraar te staan.

Gelukkig kunt u in veel gevallen gratis gebruik maken van de hulp van een letselschade bureau. Op grond van de wet is er namelijk recht op kosteloze rechtsbijstand van een letselschade advocaat of letselschade jurist.

Bij ons letselschadebureau werken zowel letselschade advocaten als letselschade juristen. Wij zijn namelijk onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten, een van de enige gespecialiseerde advocatenkantoren. Kiest u voor een letselschade jurist of advocaat van ons kantoor? Dan helpen wij u van a tot z:

 • wij onderzoeken wie schuldig bij een aanrijding is
 • de tegenpartij wordt aansprakelijk gesteld voor het auto ongeluk in Amsterdam
 • is er een erkenning van de aansprakelijkheid? Dan regelen wij direct een voorschot op de letselschade
 • er wordt een schadestaat opgesteld.
 • wij voeren de discussie over de hoogte van een schadevergoeding
 • er wordt een maximale slotbetaling gevorderd
Auto ongeluk in Amsterdam, wie is schuldig bij een aanrijding?

Bent u betrokken geraakt bij een auto ongeluk in Amsterdam? Dan is de vraag wie schuldig is bij een aanrijding. Deze vraag wordt beantwoord aan de hand van een aantal wetsartikelen:

 • artikel 19 Regeling Verkeersregels en Verkeerstekens: Dit artikel bepaalt dat autobestuurders afstand van elkaar moeten houden. Is er dus sprake van een aanrijding van achteren, dan is het achterste voertuig op grond van dit artikel schuldig bij een aanrijding en hierdoor ook aansprakelijk voor uw letselschade
 • artikel 5 Wegenverkeerswet: hierin staat dat bestuurders zich zo op de wet moeten gedragen dat een ongeluk voorkomen wordt. Dus bij geen voorrang verlenen of te hard rijden is het desbetreffende voertuit schuldig en aansprakelijk Schuldig is dus de bestuurder die een verkeersfout maakt, dit wordt een onrechtmatige daad genoemd.
Aansprakelijk stellen bij een aanrijding

Aansprakelijk stellen na een auto ongeluk in Amsterdam gebeurt door middel van een aansprakelijkstelling. Hierin staat onder andere de toedracht van de aanrijding, maar ook de rechtsgrond en de schade die geëist wordt.

Kiest u voor een letselschade expert van ons letselschadekantoor, dan stellen wij uiteraard de aansprakelijkheidstelling voor u op. Ook zorgen wij dat de tegenpartij aansprakelijk gesteld wordt. Maar wie is nu aansprakelijk bij een aanrijding?

Alle motorvoertuigen in Nederland zijn verplicht verzekerd tegen aansprakelijkheid. Deze verplichte autoverzekering wordt een WAM verzekering genoemd en deze kan rechtstreeks aansprakelijk gesteld worden voor de schade die u door het auto ongeluk in Amsterdam lijdt. Zowel de bestuurder, de bezitter als de verzekeraar van het motorvoertuig dat u aangereden heeft is derhalve aansprakelijk voor uw letselschade.

Welke letselschade bedragen worden vergoed?

Een letselschadevergoeding bestaat uit veel verschillende letselschade bedragen. Welke schadeposten vergoed worden, hangt af van een aantal factoren:

 • de ernst van het letsel
 • de duur van de klachten en beperkingen als gevolg van het letsel
 • Is er wel of geen inkomensschade of is er een studievertraging?
 • looptijd van de schade

 

Hoe ernstiger de schade en hoe langer u klachten en beperkingen heeft, hoe langer de looptijd van de schade. Bij inkomensschade of een studievertraging is de schadevergoeding in de regel hoger dan in het geval deze schadeposten er niet zijn. Dit zijn de 10 meest voorkomende schadeposten welke onderdeel uitmaken van een letselschadevergoeding:

 • loonschade
 • pensioenschade
 • inkomensschade van een zelfstandig ondernemer
 • een studievertraging
 • hulp in het huishouden
 • medische kosten
 • reiskosten
 • kosten gemaakt tijdens een ziekenhuisopname
 • smartengeld
Letselschade berekenen

Met als voornoemde schadeposten wordt rekening gehouden met de letselschade berekenen. Al deze schadeposten worden hiertoe op een schadestaat opgenomen en berekend.

Loonschade wordt berekend door een vergelijking te maken tussen het loon vóór en het loon na het ongeluk. Hierbij wordt gebruik gemaakt van loonstroken. In het geval van een zelfstandig ondernemer wordt letselschade berekend op basis van jaarcijfers

.Bij letselschade berekenen gebruiken belangenbehartigers voor sommige schadeposten richtlijnen. Deze richtlijnen zijn opgesteld door de Letselschade Raad. Er zijn onder andere richtlijnen voor de berekening van huishoudelijke hulp, een studievertraging, reiskosten en zelfwerkzaamheid (onderhoud huis en tuin.)

Wat is smartengeld?

Letselschade is onder te verdelen in materiële letselschade en immateriële schade, ook wel smartengeld genoemd. Een smartengeldvergoeding bestaat uit schadeposten die niet op geld waardeerbaar zijn. U kunt hierbij denken aan pijnklachten, angstklachten, psychische klachten als een PTSS en ontsierende littekens.

Wilt u uw letselschade laten berekenen door een ervaren en deskundige letselschade advocaat? Neen dan contact met ons op. Bel gratis 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij nemen direct contact met u op.

Gratis hulp van een letselschade advocaat!

Bent u betrokken geraakt bij een auto ongeluk in Amsterdam, dan kunt u op kosten van de tegenpatij een schadevergoeding eisen en gratis een letselschade specialist inschakelen. Wij kunnen u altijd gratis helpen als een ander aansprakelijk is voor het ontstaan van het letsel. Bijvoorbeeld als u van achteren aangereden bent.

Is er sprake van een eenzijdig auto ongeluk? Ook dan kunnen wij u vaak gratis bijstaan en wel door een beroep op de svi verzekering voor u te doen.

Doorrijden na een aanrijding

Het komt steeds vaker voor, doorrijden na een aanrijding. Bent u betrokken geraakt bij een auto ongeluk in Amsterdam en rijdt de tegenpartij na de aanrijding door, dan kunt u niet de tegenpartij aansprakelijk stellen.

Gelukkig kunt u bij doorrijden na een aanrijding wel een schadevergoeding eisen en wel bij het Waarborgfonds Motorverkeer. Deze organisatie betaalt schade door toedoen van doorrijden na een aanrijding of als u aangereden bent door een niet verzekerd voertuig.

Aan een beroep op het Waarborgfonds kleven wel een aantal voorwaarden. Zo dien je de schade binnen 3 maanden te melden bij het Waarborgfonds en is aangifte na doorrijden na een ongeluk nodig binnen 14 dagen na het auto ongeluk in Amsterdam. Daarnaast moet u bewijzen dat u aangereden bent door een motorvoertuig. Getuigen van het auto ongeluk in Amsterdam zijn dus noodzakelijk.

Kiest u voor ons letselschadebureau? Wij helpen u gratis!

In artikel 6:96 BW (Burgerlijk Wetboek) is opgenomen dat de kosten van rechtsbijstand onderdeel uitmaken van een schadevergoeding. Het voorgaande betekent voor een letselschade slachtoffer dat zij gratis aanspraak kunnen maken op de hulp van een letselschadebureau of een advocatenkantoor.

Ons letselschade bureau is uniek in Nederland. Bij de meeste letselschadekantoren wordt u namelijk geholpen door een letselschade jurist. Wij zijn echter onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. Een van de enige gespecialiseerde advocatenkantoren in Nederland. Bij ons wordt u daarom altijd geholpen door een ervaren en deskundige letselschade advocaat!

Wilt u net als meer dan 5000 mensen die u voorgingen gratis hulp van een letselschade advocaat van ons kantoor? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos! Bel voor gratis hulp bij letselschade 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij gaan direct voor u aan de slag!

Mensen lezen ook:
De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

9 months geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 year geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 year geleden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland