Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Letselschade claimen bij aangezichtsletsel

Een gebroken neus, gebroken kaak, oogletsel of een ontsierend litteken in het gezicht. Aangezichtsletsel is vaak het gevolg van een ongeluk, zoals een verkeersongeluk of bedrijfsongeval. Door aangezichtsletsel kunt u schade lijden en is er recht op een smartengeldvergoeding. Onze letselschade juristen helpen u hier graag bij.

Waarom kiest u voor Kompas?

 1. Maximale vergoeding, geen kosten: Gratis maximale schadevergoeding, geen kosten voor u.
 2. Echte persoonlijke benadering: Toegewijde letselschade advocaat, uw welzijn is onze prioriteit.
 3. Ervaren advocaten: 14+ jaar ervaring, juridische en emotionele ondersteuning.
Oorzaken aangezichtsletsel

Aangezichtsletsel kan diverse oorzaken hebben. Op deze pagina bespreken wij de volgende oorzaken van aangezichtsletsel

 1. een val op uw gezicht, bijvoorbeeld door een fietsongeluk of val over een omhoog staande stoeptegel;
 2. een auto ongeluk. Zo kan bij een achterop aanrijding uw hoofd tegen het stuur aankomen. Maar ook een airbag kan voor aangezichtsletsel zorgen
 3. een bedrijfsongeval
 4. hondenbeet

 

In al deze gevallen is er mogelijk recht op een letselschadevergoeding. Deze omvat alle kosten die u maakt, maar ook schade in het inkomen, een studievertraging en smartengeld. U leest er alles over op deze pagina.

Aangezichtsletsel door een verkeersongeluk

Het verkeer wordt steeds drukker. Hiermee neemt helaas ook de kans op een aanrijding steeds meer toe. Als gevolg van een fietsongeluk, scooter ongeluk of auto ongeluk kunt u letsel oplopen. Vaak is een ander hiervoor aansprakelijk, zoals bij een kop-staartbotsing of frontale aanrijding. Maar ook een eenzijdig ongeluk komt regelmatig voor.

Veel voorkomend letsel bij een verkeersongeluk is aangezichtsletsel. Bijvoorbeeld een botbreuk, spierletsel of een beschadigde oogkas. Aangezichtsletsel kan daarbij zorgen voor schade en dit wordt letselschade genoemd.

De vraag is nu wie schuldig is bij een aanrijding met aangezichtsletsel tot gevolg. Het antwoord op deze vraag vinden wij in diverse wetten, zoals in artikel 5 Wegenverkeerswet. Op grond van deze wet is schuldig bij een aanrijding de persoon die de verkeersfout maakt. Dus geen voorrang verleend, te dicht op u rijdt of op de verkeerde weghelft rijdt.

In beginsel is dus schuldig en aansprakelijk de partij die de verkeersfout maakt. Maar hierop bestaat een belangrijke uitzondering. Bent u namelijk als voetganger of fietser aangereden door een auto, scooter of ander motorvoertuig, dan is de bestuurder hiervan aansprakelijk voor ten minste 50% van uw letselschade. Ook als u zelf de verkeersfout gemaakt heeft.

Aangezichtsletsel door een bedrijfsongeval

Een machine die ondeugdelijk is, een val van een trap of uitglijden over een gladde vloer. U kunt ook tijdens werk aangezichtsletsel oplopen. Er is dan sprake van een bedrijfsongeval. Hiervan is namelijk sprake als iemand onder werktijd een ongeluk overkomen en hieraan letsel overhoudt.

Aansprakelijk voor letselschade als gevolg van aangezichtsletsel is de werkgever. Dit op grond van de zorgplicht die op de werkgever rust. Als medewerker hoeft u alleen aan te tonen dat u onder werktijd een ongeluk is overkomen. De werkgever krijgt vervolgens de kans om aan te tonen dat hij aan zijn zorgplicht voldaan heeft. Uit de Nederlandse rechtspraak blijkt echter dat dit bijna nooit het geval is.

In het geval van aangezichtsletsel als gevolg van een arbeidsongeval kunt u dus in bijna alle gevallen met succes de werkgever aansprakelijk stellen.

Letsel door een gebrekkige weg

De wegen in Nederland behoren tot een van de beste van Europa. Maar toch zijn veel wegen en vooral stoepen niet altijd goed onderhouden. De kans op een valpartij is dan ook niet klein. Valt u op uw gezicht, dan kunt u aan de val aangezichtsletsel overhouden.

Aansprakelijk voor schade als gevolg van een gebrekkig wegdek is de wegbeheerder. In de meeste gevallen is dit de gemeente of provincie.

Lijdt u schade als gevolg van een val over een stoeptegel of gat in de wet? Dan kunt u dus de gemeente aansprakelijk stellen.

Gezichtsletsel door een hondenbeet

Veel mensen hebben een hond als huisdier. Het is een geliefd huisdier, maar is niet zonder gevaar. Ieder jaar worden er namelijk 150.000 mensen gebeten door een hond, waaronder in het gelaat.

Een hondenbeet in het gezicht kan voor ernstig en blijvend letsel zorgen, bijvoorbeeld spierschade, zenuwschade en een ontsierend litteken. U loopt dan letselschade op door het aangezichtsletsel.

Aansprakelijk voor een hondenbeet is de bezitter van het dier. Dit is geregeld in de wet. het is dus de hondenbezitter die door middel van een aansprakelijkheidsbrief aansprakelijk gesteld dient te worden. Een letselschade jurist van ons letselschadebureau kan u hierbij kosteloos behulpzaam zijn.

Behandeling aangezichtsletsel

Voor aangezichtsletsel zijn diverse behandelingen mogelijk. Maar eerst dient de diagnose gesteld te worden. Dit gebeurt bijvoorbeeld door middel van röntgenfoto's, scans en lichamelijk onderzoek.

Op basis van het onderzoek zal uw arts een behandelplan opstellen. Daarbij zijn diverse behandelingen mogelijk, afhankelijk van het soort letsel en de ernst daarvan. In veel gevallen betekent dit dat u geopereerd dient te worden, bijvoorbeeld bij een kaakbreuk of oogletsel.

Soms is ook behandeling van de plastisch chirurg nodig bij aangezichtsletsel. Bijvoorbeeld omdat u door een aanrijding of ongeluk op het werk een litteken heeft overgehouden.

Contact met uw letselschade jurist

Lijdt u schade als gevolg van aangezichtsletsel? Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd geheel kosteloos. Wij verhalen uw inkomensschade, medische kosten en zorgen ervoor dat u een passende smartengeldvergoeding ontvangt van de letselschade verzekering van de aansprakelijke persoon.

Wilt u ook gratis juridische hulp bij het verhalen van letselschade? Neem dan contact met ons op, meer dan 5.000 mensen gingen u voor!

Mensen lezen ook:

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

10 maanden geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 jaar geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 jaar geleden

Letselschade Kompas

Wat anderen van ons vinden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland