Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Letselschade claimen na een aanrijding in Arnhem

Een aanrijding in Arnhem kan vervelende gevolgen hebben, op persoonlijk gebied, maar ook op financieel gebied. Gelukkig kunt u voor het verhalen van letselschade kosteloos aanspraak maken op juridische hulp van onze letselschade juristen.

Waarom kiest u voor Kompas?

 1. Maximale vergoeding, geen kosten: Gratis maximale schadevergoeding, geen kosten voor u.
 2. Echte persoonlijke benadering: Toegewijde letselschade advocaat, uw welzijn is onze prioriteit.
 3. Ervaren advocaten: 14+ jaar ervaring, juridische en emotionele ondersteuning.
Wat te doen na een aanrijding in Arnhem

Een auto ongeluk op de N224 of de A12, een fietsongeluk in het centrum van Arnhem of als voetganger aangereden. U kunt aan een aanrijding in Arnhem vervelend en soms zelf ernstig en blijvend letsels overhouden.

Veelal kunt u een derde aansprakelijk stellen voor letselschade als gevolg van een aanrijding in Arnhem. Bij een eenzijdig auto ongeluk kunt u vaak recht op schadevergoeding hebben op grond an een svi- verzekering. Maar letselschade claimen is niet eenvoudig. Daarom adviseren wij u graag en verhalen wij desgewenst uw letselschade op de tegenpartij.

Is u een aanrijding in Arnhem overkomen? Dan is het belangrijk om de volgende stappen te zetten, zo maakt u de kans op een succesvolle letselschade claim aanzienlijk groter:

 • vul indien veilig ter plaatse een schadeformulier in en laat deze ook door de tegenpartij ondertekenen
 • bent u als fietser aangereden of als voetganger? Veel mensen dat een schade- aanrijdingsformulier alleen bij een kettingbotsing of frontale botsing tussen auto's ingevuld hoeft te worden. Ook bij een fietsongeluk kan een ingevuld schadeformulier echter behulpzaam zijn
 • bel bij onraad en doorrijden na een aanrijding altijd op de plek van het ongeluk de politie zodat zij onderzoek kunnen doen naar de toedracht van het ongeluk.
 • vraag getuigen om een getuigenverklaring
 • maak foto's van de bij de aanrijding in Arnhem betrokken voertuigen en van uw letsel
 • laat uw letsel altijd beoordelen door een arts, zeker als het gaat om whiplash klachten of ander niet objectiveerbaar letsel
 • schakel zo spoedig mogelijk na de aanrijding in Arnhem een letselschade jurist van ons letselschadekantoor in. Hoe eerder wij u kunnen helpen, hoe groter de kans op het succesvol verhalen van uw letselschadevergoeding.
Letselschade claimen na een aanrijding in Arnhem

Letselschade claimen na een aanrijding in Arnhem geschiedt door het opstellen van een aansprakelijkheidsbrief. Er dient dan wel eerst vast te stellen wie schuldig is bij een aanrijding. In het geval van een kop-staart botsing of kettingbotsing is in de meeste gevallen het achterste voertuig aansprakelijk. Dit volgt uit artikel 19 Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens:

"De bestuurder moet in staat zijn zijn voertuig tot stilstand te brengen binnen de afstand waarover hij de weg kan overzien en waarover deze vrij is."

Een ander belangrijk artikel bij het bepalen wie schuldig is na een aanrijding is artikel 5 Wegenverkeerswet (wvw). Dit wordt ook wel het kapstokartikel genoemd omdat bijna iedere verkeersovertreding aan dit wetsartikel kan worden "opgehangen". Geen voorrang verlenen, bumperkleven en te hard rijden valt onder artikel 5 wvw.

Er zijn ook situaties waarin niet de schuldige partij aansprakelijk is, maar altijd de bestuurder van een motorvoertuig. Fietser en voetgangers gelden namelijk als kwetsbare verkeersdeelnemers en hebben zodoende altijd recht op een letselschade vergoeding.

Auto ongeluk Arnhem

Bent u slachtoffer van een auto ongeluk in Arnhem? U kunt dan op de volgende manieren uw letselschade verhalen:

 1. op de tegenpartij als deze aansprakelijk is
 2. door de svi verzekering in te schakelen bij een eenzijdig ongeluk of als u zelf een auto ongeluk in Arnhem veroorzaakt heeft

 

Is de tegenpartij aansprakelijk? Dan kunt u de letselschadeclaim rechtstreeks bij de autoverzekering van de tegenpartij indienen. Dit wordt een directe verzekering genoemd. Alle motorvoertuigen in Nederland zijn verplicht verzekerd, dus u kunt na aanrijding in Arnhem met de auto altijd de verzekering aansprakelijk stellen.

Als fietser aangereden in Arnhem

Wij schreven het hierboven al even. Wordt u als fietser aangereden in Arnhem, dan is er altijd recht op een letselschade vergoeding. Uiteraard als de tegenpartij schuldig is, maar ook andersom, dus als u bijvoorbeeld een rood stoplicht negeert of een scooter van rechts geen voorrang verleend.

Bent u als fietser aangereden door een auto en hierbij letsel opgelopen? Dan wordt uw materiële schade en het smartengeld dus altijd vergoed. Dit recht op schadevergoeding heeft u op grond van artikel 185 Wegenverkeerswet. Hierin staat dat:

 • als u aangereden op de fiets bent door toedoen van een motorvoertuig u 100% van uw letselschade vergoeding vergoed krijgt
 • indien u zelf een verkeersfout maakt toch ten minste 50% van uw letselschade voor vergoeding in aanmerking komt. Dit kan zelfs 100% worden bij toepassing van de billijkheidscorrectie
 • kinderen tot 14 jaar altijd recht op een volledige schadevergoeding hebben
Scooter ongeluk Arnhem

Er gebeuren steeds vaker scooterongelukken in Arnhem. De reden is onder andere dat veel maaltijdbezorgers op de scooter rijden en scooters vaker betrokken raken bij een aanrijding in Arnhem omdat het aantal scooters toeneemt.

Bent u als scooter aangereden in Arnhem, dan kunt u in de volgende gevallen een letselschade vergoeding vorderen:

 • u bent aangereden door toedoen van een ander
 • er is een schade opzittende verzekering waar u een beroep op kunt doen
 • het scooter ongeluk vond plaats onder werktijd

 

Werkgevers zijn sinds een uitspraak van de Hoge Raad, Nederlands hoogste rechtscollege, verplicht alle medewerkers die zich voor werk in het verkeer begeven een verzekering af te sluiten. Deze verzekering moet bescherming bieden tegen letselschade van medewerkers. Is deze verzekering er niet, dan is de werkgever aansprakelijk voor uw letselschade.

Contact met uw letselschade specialist

Wilt u gratis juridische bijstand van een letselschade advocaat na een aanrijding in Arnhem? Onze letselschade juristen helpen u graag en altijd 100% gratis.

Bel voor gratis juridische hulp bij letselschade gratis 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in. Ons letselschadekantoor bestaat inmiddels meer dan 15 jaar en hielp meer dan 5.000 verkeersslachtoffers en slachtoffers van een bedrijfsongeval of hondenbeet.

Mensen lezen ook:

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

10 maanden geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 jaar geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 jaar geleden

Letselschade Kompas

Wat anderen van ons vinden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland