Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Letselschade advocaat Arnhem

Een ongeval komt altijd onverwachts en uw leven staat dan ook vaak op de kop. Dan is het fijn als u een letselschade advocaat Arnhem in de arm kunt nemen die de financiële gevolgen van een ongeval voor u regelt. Uw letselschade advocaat in Arnhem van ons kantoor helpt u hier graag bij.

Wilt u ook kosteloze hulp van een letselschade advocaat? Neem neem contact met ons op, wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos!

Gratis hulp van uw letselschade advocaat in Arnhem

Letselschade Kompas is specialist in de verhalen van letselschade. Wij zijn geen standaard letselschadebureau, maar onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. Daarom wordt u altijd geholpen door een ervaren en deskundige letselschade advocaat.

Onze letselschadespecialisten helpen u gratis bij letselschade. Dus bent u gewond geraakt bij een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet ? Wat er ook is gebeurd, u kunt altijd bij ons terecht, 100% kosteloos!

Waarom onze letselschade advocaten in Arnhem gratis voor u kunnen werken? Als een ander een ongeluk heeft veroorzaakt of op grond van de wet aansprakelijk is, dan kunt u niet alleen schadevergoeding eisen, de kosten van rechtsbijstand komen ook voor vergoeding in aanmerking.

Zoekt u hulp van een letselschade advocaat in Arnhem? Voor een vrijblijvend letselschade advies of het indienen van een letselschadeclaim helpen wij u graag. Uw letselschade advocaat weet vaak direct of u recht heeft op een letselschadevergoeding na een  aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet. En dit is vaker dan u denkt!

Wat doet een letselschade advocaat in Arnhem?

Dient u een letselschade claim in, dan wordt deze in bijna alle gevallen behandeld door een letselschade jurist van een verzekeraar. Deze zal er alles aan doen om een ​​zo laag mogelijke schadevergoeding te betalen.

Uw letselschadeadvocaat in Arnhem weet precies waar u recht op heeft en zorgt ervoor dat u geen tekort wordt gedaan door de letselschadeverzekeraar. Maar dat is niet alles wat wij voor u doen. Wij nemen het volledige letselschadetraject voor u uit handen. Dit betekent dat uw letselschade advocaat in Arnhem:

 1. De tegenpartij aansprakelijk stelt.
 2. Een eventuele verjaringstermijn stuit.
 3. Een letselschade berekening opstelt.
 4. Onderhandeld met de letselschade verzekeraar.
 5. Indien nodig een medisch adviseur inschakelt.
 6. Na erkenning van aansprakelijkheid een voorschot voor u eist
 7. zorgt voor een maximale schadevergoeding

Wat is de hoogte van mijn schadevergoeding?

De hoogte van uw letselschade vergoeding hangt af van diverse factoren, met name:

 • De aard en ernst van het letsel.
 • Of er sprake is van blijvend letsel.
 • De klachten en beperkingen die u ervaart door het ongeluk.
 • Of er sprake van arbeidsongeschiktheid is.
 • Persoonlijke situatie (leeftijd, gezinssituatie enz.)

Letselschade bedragen schadevergoeding

Letselschade berekenen is niet eenvoudig. Uw letselschade advocaat in Arnhem weet echter precies waar u recht op heeft en zet alle schadeposten voor u op een rij. Het gaat dan vaak om de volgende schadeposten bij letselschade:

 1. Medische kosten
 2. Reiskosten
 3. Schade door arbeidsongeschiktheid
 4. Ziekenhuiskosten (tv, eten en drinken)
 5. Studievertraging
 6. Kosten zonder moer (doorlopend sport abonnement)
 7. mantelzorg
 8. Huishoudelijke hulp
 9. Onderhoudskosten huis en tuin
 10. Honden uitlaatservice
 11. Smartengeld

 

Smartengeld is een vergoeding voor pijn en angst door het incident, maar ook voor psychische klachten als een PTSS.

Letselschade door aanrijding Arnhem

U bent op de fiets naar het werk of school als u plotseling aangereden door een auto wordt. Of de bestuurder achter u ziet de file te laat met een kettingbotsing als gevolg. U kunt, vaak buiten uw schuld, te maken krijgen met een aanrijding.

Raakt u bij een auto ongeluk of fietsongeluk gewond en lijdt u hierdoor schade, dan is er recht op een letselschadevergoeding. Maar hoe verhaal je letselschade na een ongeval en wat kunt u zelf doen om uw letselschade advocaat in Arnhem te helpen bij het claimen van uw letselschade?

Van belang is om een onderscheid te maken tussen;

 • een ongeval tussen motorvoertuigen, zoals bij een kop-staart botsing tussen 2 auto's
 • een aanrijding tussen een fiets en auto of ander motorvoertuig

 

Omdat er voor beide verkeersongevallen andere regels gelden, behandelen wij deze aanrijdingen hieronder apart.

Verkeersongeval tussen motorvoertuigen

Een achterop aanrijding of een scooterongeluk tussen een scooter en een auto. Als er alleen motorvoertuigen bij een aanrijding betrokken zijn, dan is voor de vraag wie schuldig bij een aanrijding is, een aantal wettelijke bepalingen van belang:

 1. Artikel 6:162 BW: de bestuurder die een fout maakt is gehouden de schade van het verkeersslachtoffer te vergoeden
 2. Uit artikel 19 Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens valt op te maken dat schuldig bij een aanrijding is de persoon die achterop rijdt bij de andere bestuurder
 3. Op grond van artikel 5 Wegenverkeerswet is de bestuurder aansprakelijk die zich gevaarlijk op de weg gedraagt. Bijvoorbeeld omdat er geen voorrang wordt gegeven.

 

Alle motorvoertuigen die in Nederland op de openbare weg rijden, zijn verplicht verzekerd tegen aansprakelijkheid. Dit op grond van de Wat Aansprakelijkheidsverzekering Motorverkeer. Dit houdt onder andere in dat uw letselschade advocaat in Arnhem de letselschadeclaim rechtstreeks bij de autoverzekering van de tegenpartij in kan dienen.

Is er sprake van een eenzijdig auto ongeluk? Dan is er de mogelijkheid om een letselschade claim in te dienen bij de schade inzittendenverzekering, afgekort de svi verzekering. Alle inzittenden, dus zowel de bestuurder als passagiers kunnen aanspraak op schadevergoeding maken op basis van de svi-verzekering.

Als fietser aangereden in Arnhem

Bent u als fietser aangereden door een auto of ander motorvoertuig? Dan kun u te allen tijde een schadevergoeding ontvangen. Alleen als de automobilist overmacht kan aantonen is dit anders.

Bij een aanrijding als fietser kunt u gebruik maken van een bijzonder regeling, welke te vinden is in artikel 185 Wegenverkeerswet. Hierin is opgenomen dat als u als fietser of voetganger aangereden door een auto wordt, de automobilist altijd gehouden is ten minste een deel van de schade te vergoeden.

Heeft u zelf een ongeluk veroorzaakt omdat u op de fiets door rood licht reed of geen voorrang gaf? Dan nog ontvangt u in ieder geval 50% van de door u geleden schade vergoed. Onder omstandigheden kan dit percentage op grond van de billijkheidscorrectie 75% of zelfs 100% worden. Dit is afhankelijk van de:

 • ernst van het letsel
 • gevolgen van het letsel
 • of de fietser of voetganger verzekerd is

 

Bent u als fietser aangereden en is de auto of scooter schuldig aan het fietsongeluk? Dan ontvangt u uiteraard uw volledige schade vergoed. Dit geldt ook voor kinderen tot 14 jaar, deze groep kinderen ontvangt altijd een volledige schadevergoeding, ongeacht de toedracht.

Door een hond gebeten, wie is aansprakelijk?

Een hondenbeet kan voor ernstig en zelfs blijvend letsels zorgen. Soms is er sprake van een oppervlakkige hondenbeet, maar van de 130.000 hondenbeten per jaar komt zeker de helft van de slachtoffers bij een arts terecht. Zo worden maar liefst 50.000 mensen na een hondenbeet gezien door de huisarts of op de spoedeisende hulp van het ziekenhuis.

Letselschade verhalen na een hondenbeet doet u op de hondenbezitter. Dit valt af te leiden uit artikel 6:179 BW. Dit artikel gaat over aansprakelijkheid voor dieren.

Helaas geldt er geen verplichte aansprakelijkheidsverzekering voor hondenbezitters. Daarom is het belangrijk om na te gaan of uw letselschade gedekt wordt door een schadeverzekering. Letselschade door een hondenbeet valt namelijk onder de dekking van een AVP verzekering. Maar liefst 600.000 gezinnen in Nederland hebben een dergelijke verzekering niet. U blijft als letselschadeslachtoffer dan met de schade zitten.

Letselschade door bedrijfsongeval Arnhem

Bent u gewond geraakt op het werk? Er is dan in de meeste gevallen recht op schadevergoeding. De werkgever is hiervoor aansprakelijk. Onder de werkgeversaansprakelijkheid vallen:

 • een bedrijfsongeval
 • letselschade door een fout van een collega
 • schade als gevolg van een verkeersongeval onder werktijd

 

Is u een bedrijfsongeval overkomen, dan geldt de zorgplicht van de werkgever. Getoetst moet dan worden of uw werkgever zich gehouden heeft aan de eisen die de zorgplicht op hem leggen:

 1. machines en gereedschap dient in orde te zijn
 2. de werkplek dient veilig ingericht te zijn
 3. er zijn voldoende schriftelijke veiligheidsvoorschriften en instructies gegeven
 4. het toezicht op het werk moet voldoende zijn geweest

 

De bewijslast van de zorgplicht rust op de werkgever. Het letselschadeslachtoffer hoeft enkel te bewijzen dat er onder werktijd een ongeval met letsel is voorgevallen. Het is daarna aan de werkgever om aannemelijk te maken dat aan de zorgplicht als werkgever is voldaan.

In de praktijk slaagt een werkgever niet in zijn stelplicht en kunt u dus de werkgever aansprakelijk stellen. Dit is alleen niet mogelijk bij aan opzet grenzende roekeloosheid aan de zijde van de medewerker. Hiervan is echter bijna nooit sprake.

Werkgevers zijn op grond van de wet aansprakelijk voor fouten die haar medewerkers maken. Dus als u bij een heftruckongeluk wordt aangereden door uw collega, dan is de werkgever in plaats van uw collega aansprakelijk voor de schade.

De Hoge Raad, Nederlands hoogste rechtscollege, heeft overwogen dat werkgever verplicht zijn om een verzekering af te sluiten voor medewerkers die voor het werk in het verkeer moeten reizen. Het moet dan wel gaan om verkeer tijdens het werk. Wordt u dus onder werktijd aangereden als buschauffeur, pakketbezorger of vertegenwoordiger, dan kunt u uw letselschade verhalen op de verzekering van de werkgever. Dit geldt ook bij een eenzijdig verkeersongeluk of als u zelf een verkeersongeluk veroorzaakt heeft.

Heeft u vragen, wilt u een gratis letselschade advies of direct uw letselschade verhalen na een bedrijfsongeval? Laat u dan vrijblijvend adviseren door een letselschade advocaat in Arnhem van ons advocatenkantoor.

Contact met de beste letselschade advocaat in Arnhem

Lijdt u letselschade als gevolg van een aanrijding, hondenbeet of arbeidsongeval? Uw letselschade advocaat in Arnhem van ons letselschadebureau helpt u graag en altijd 100% kosteloos.

Mensen lezen ook:

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

9 maanden geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 jaar geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 jaar geleden

Letselschade Kompas

Wat anderen van ons vinden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland