Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL
Onze rechtsbijstand is 100% gratis

Politierapport opvragen na een ongeval

U bent betrokken geraakt bij een aanrijding. Is de politie ter plaats geweest, dan stellen zij een politierapport op. Hierin staat belangrijke informatie voor als u schadevergoeding wilt eisen. Maar hoe werkt een politierapport opvragen en welke informatie vindt u in dit proces- verbaal?

Op deze pagina leggen wij u uit hoe je een politierapport kunt opvragen en welke informatie hierin staat. Wilt u gratis hulp bij het opvragen of gratis rechtsbijstand bij het verhalen van uw letselschade na een aanrijding? Neem dan contact met ons op. Onze letselschade juristen helpen u graag en altijd volledig kosteloos!

Politierapport aanrijding opvragen

Soms is er discussie over de toedracht van een aanrijding. Of u wilt een schadevergoeding eisen. U kunt dan het politierapport van de aanrijding opvragen. Daarin staat precies wat er is gebeurd en staan ook getuigenverhoren. Het Proces- Verbaal is hiermee een uitstekend bewijsmiddel.

Een politierapport van een aanrijding opvragen kan niet zomaar. Er gelden namelijk allerlei privacy regels. Vraagt u een proces verbaal op bij de politie, dan zullen zij u doorverwijzen naar een speciale afdeling. Maar het kan ook eenvoudiger, namelijk door een verzoek te doen bij de Stichting Processen Verbaal.

Onze letselschade juristen helpen u graag bij het verhalen van schade na een aanrijding. Wij regelen dan direct alles voor u en zorgen ervoor dat u volledig schadeloos wordt gesteld na een aanrijding. Ook vragen wij het politierapport voor u op. De kosten verhalen wij op de schadeverzekering van de aansprakelijke persoon.

Wilt u kosteloze rechtsbijstand bij letselschade? Neem dan contact met onze letselschade experts op. Bel gratis 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij gaan direct voor u aan de slag.

 

Proces verbaal online opvragen

Bij de Stichting Processen Verbaal kunt u tegen een vergoeding het proces verbaal online opvragen. De politie stuurt namelijk het proces-verbaal van een aanrijding door naar deze organisatie.

Niet iedereen mag een proces- verbaal opvragen, alleen de partijen betrokken bij een ongeluk en belangenbehartigers van deze partijen kunnen dit doen. Hiervoor heeft u wel de volgende informatie nodig:

 • kenteken van de betrokken motorrijtuigen
 • de plaats en datum van de aanrijding
 • uw legitimatiebewijs

 

Het opvragen van het politierapport kost u € 8,40. Wilt u ook het VOA opvragen? Deze kost € 20,51.Het politierapport opvragen na een ongeval kunt u doen door naar de website van de Stichting Processen Verbaal te gaan: https://stichtingpv.org/

 

Gratis politierapport opvragen

Wilt u liever dat wij het proces verbaal gratis voor u opvragen? Dat kan! Onze letselschade juristen helpen u graag. Wij vragen het politierapport op en:

 1. gaan de tegenpartij aansprakelijk stellen
 2. berekenen uw letselschade
 3. regelen direct een voorschot op uw schade
 4. stellen een schadestaat op
 5. onderhandelen met de verzekeraar over de hoogte van de schadevergoeding
 6. regelen een maximale schadevergoeding

 

Wat is een proces- verbaal?

Een politierapport of proces verbaal is een rapport waarin alle informatie over een ongeluk staat. Daarbij kun je denken aan:

 1. de namen en adresgegevens van de betrokkenen
 2. kentekens van de betrokken motorvoertuigen
 3. gegevens van eventuele getuigen
 4. getuigenverklaringen
 5. een toedrachtbeschrijving

 

Een politierapport opvragen kan heel belangrijk zijn bij een aanrijding, met name als er discussie is over de vraag wie schuldig is bij de aanrijding. Onze letselschade juristen vragen het politierapport daarom standaard op.

 

Inzage politierapport krijgen

U kunt altijd inzage in het politierapport krijgen als u zelf bij het ongeluk betrokken was. Daarnaast kunnen ook anderen inzage krijgen, waaronder uw letselschade jurist, familie met een machtiging en nabestaanden.

Inzage in een politierapport is tot deze groep mensen beperkt omdat er gevoelige informatie in het rapport staat, zoals de namen van de betrokken partijen en getuigen.

Wilt u gratis hulp van een letselschade specialist na een ongeluk? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag en altijd volledig kosteloos!

 

Veel gestelde vragen over letselschade

Onze letselschade experts krijgen dagelijks vragen over letselschade na een aanrijding. Daarom beantwoorden wij hier vast 3 veel gestelde vragen. Heeft u een andere vraag? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Wie is schuldig bij een aanrijding?

Indien u betrokken bent geraakt bij een aanrijding, dan is de eerste vraag wie is schuldig bij een aanrijding? Soms is dit snel duidelijk, bijvoorbeeld als u geen voorrang krijgt op een voorrangsweg. Of bij een kop-staart botsing als u stil staat bij een stoplicht.

Schuldig volgens de wet is de persoon die de verkeersfout maakt. Bij een aanrijding van achteren is dit volgens artikel 19 Regelement Verkeersregels en Verkeerstekens de bestuurder van het achterste voertuig.

Soms heb je toch recht op schadevergoeding, ook al is de tegenpartij niet schuldig. Dit is het geval als je als fietser aangereden wordt. Ook al geeft de fietser geen voorrang of rijdt deze door rood, de automobilist is altijd (deels) schuldig aan het verkeersongeluk tussen de auto en fiets.

 

Hoe ziet er politierapport eruit?

Een politierapport is een verslag van een aanrijding. Het is opgebouwd uit een aantal delen:

 1. overzicht personen die betrokken zijn bij de aanrijding
 2. de namen en adresgegevens van de getuigen
 3. processen verbaal van de getuigenverklaringen
 4. een korte toedracht van het ongeluk op basis van politieonderzoek en het horen van getuigen.

 

Waar is Letselschade Kompas gevestigd?

Letselschade Kompas is een onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten, 1 van de enige advocatenkantoren gespecialiseerd in het verhalen van letselschade voor verkeersslachtoffers.

Samen met Brugman Letselschade Advocaten heeft Letselschade Kompas meer dan 30 bezoeklocaties door heel Nederland. Grote kans dus dat wij bij u in de buurt een letselschadebureau hebben.

Bent u dus op zoek naar een letselschade jurist of letselschade advocaat, dan zit u bij ons goed! En wij helpen u altijd 100% kosteloos bij het verhalen van letselschade na een aanrijding.

 

Anderen lezen ook:

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

9 maanden geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 jaar geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 jaar geleden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  
   

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

 

 

 

 

Gelderland
Nederland

 

 

 

 

 

 

Gelderland
Nederland