Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Meer dan 20 jaar ervaring!

Hulp van ervaren letselschade advocaten

Honderden tevreden slachtoffers gingen u voor

NL

Politierapport aanrijding opvragen

Soms is er discussie over de toedracht van een aanrijding. Of u wilt een schadevergoeding eisen. U kunt dan het politierapport van de aanrijding opvragen. Daarin staat precies wat er is gebeurd en staan ook getuigenverhoren. Het Proces- Verbaal is hiermee een uitstekend bewijsmiddel.

Een politierapport van een aanrijding opvragen kan niet zomaar. Er gelden namelijk allerlei privacy regels. Vraagt u een proces verbaal op bij de politie, dan zullen zij u doorverwijzen naar een speciale afdeling. Maar het kan ook eenvoudiger, namelijk door een verzoek te doen bij de Stichting Processen Verbaal.

Onze letselschade juristen helpen u graag bij het verhalen van schade na een aanrijding. Wij regelen dan direct alles voor u en zorgen ervoor dat u volledig schadeloos wordt gesteld na een aanrijding.

Wilt u kosteloze rechtsbijstand bij letselschade? Neem dan contact met onze letselschade experts op. Bel gratis 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij gaan direct voor u aan de slag.

Proces verbaal online opvragen

Bij de Stichting Processen Verbaal kunt u tegen een vergoeding het proces verbaal online opvragen. De politie stuurt namelijk een proces-verbaal van een aanrijding door naar deze organisatie.

Niet iedereen mag een proces- verbaal opvragen, alleen de partijen bij een ongeluk en belangenbehartigers van deze partijen kunnen dit doen. Hiervoor heeft u wel de volgende informatie nodig:

 • kenteken van de betrokken motorrijtuigen
 • de plaats en datum van de aanrijding
 • uw legitimatiebewijs

Het opvragen van het politierapport kost u € 5,45. Wilt u ook het VOA opvragen? Deze kost € 20,51.

Het politierapport opvragen na een ongeval kunt u doen door naar de website van de Stichting Processen Verbaal te gaan: https://stichtingpv.org/

Politierapport gratis opvragen

Wilt u liever dat wij het proces verbaal gratis voor u opvragen? Dat kan! Onze letselschade juristen helpen u graag. Wij vragen het politierapport op en

 • gaan de tegenpartij aansprakelijk stellen
 • berekenen uw letselschade
 • regelen direct een voorschot op uw schade
 • stellen een schadestaat op
 • onderhandelen met de verzekeraar
 • regelen een maximale schadevergoeding

Wat is een proces- verbaal?

Een politierapport of proces verbaal is een rapport waarin alle informatie over een ongeluk staat. Daarbij kun je denken aan:

 • de namen en adresgegevens van de betrokkenen
 • kentekens van de betrokken motorvoertuigen
 • gegevens van eventuele getuigen
 • getuigenverklaringen
 • een toedrachtbeschrijving

Een politierapport kan heel belangrijk zijn bij een aanrijding, met name als er discussie is over de vraag wie schuldig is bij de aanrijding. Onze letselschade juristen vragen het politierapport daarom standaard op.

Inzage politierapport krijgen

U kunt altijd inzage in het politierapport krijgen als u zelf bij het ongeluk betrokken was. Daarnaast kunnen ook anderen inzage krijgen, waaronder:

 • uw letselschade jurist
 • familie met een machtiging
 • nabestaanden

Inzage in een politierapport is tot deze groep mensen beperkt omdat er gevoelige informatie in het rapport staat, zoals de namen van de betrokken partijen en getuigen.

Wilt u gratis hulp van een letselschade specialist na een ongeluk? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag en altijd volledig kosteloos!

3 veelgestelde vragen over letselschade

Onze letselschade experts krijgen dagelijks vragen over letselschade na een aanrijding. Daarom beantwoorden wij hier vast 3 veel gestelde vragen. Heeft u een andere vraag? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Wie is schuldig bij een aanrijding?

Indien u betrokken bent geraakt bij een aanrijding, dan is de eerste vraag wie is schuldig bij een aanrijding? Soms is dit snel duidelijk, bijvoorbeeld als je geen voorrang krijgt op een voorrangsweg. Of bij een kop-staart botsing als je stil staat bij een stoplicht.

Schuldig volgens de wet is de persoon die de verkeersfout maakt. Bij een aanrijding van achteren is dit volgens artikel 19 Regelement Verkeersregels en Verkeerstekens de bestuurder van het achterste voertuig.

Soms heb je toch recht op schadevergoeding, ook al is de tegenpartij schuldig. Dit is het geval als je als fietser aangereden wordt. Ook al geeft de fietser geen voorrang of rijdt deze door rood, de automobilist is altijd (deels) schuldig aan het verkeersongeluk tussen de auto en fiets.

Hoe ziet er politierapport eruit?

Een politierapport is een verslag van een aanrijding. Het is opgebouwd uit een aantal delen:

 • overzicht personen die betrokken zijn bij de aanrijding
 • de namen en adresgegevens van de getuigen
 • processen verbaal van de getuigenverklaringen
 • een korte toedracht van het ongeluk op basis van politieonderzoek en het horen van getuigen.

Hebben jullie ook een letselschade advocaat in Delft?

Letselschade Kompas is een letselschade bureau en onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. Samen hebben wij in iedere provincie een of meerdere locaties, zo ook in Delft. U vindt onze letselschade advocaat Delft aan de Poortweg 4, 2612 PA in Delft.

Bent u op zoek naar een letselschade advocaat of letselschade jurist bij u in de buurt? Met meer dan 15 afspraaklocaties door heel Nederland zijn wij altijd in de buurt. Van een letselschade advocaat Amsterdam tot aan een letselschade advocaat Nijmegen! En uw letselschade specialist van ons kantoor komt gewoon bij u thuis voor een letselschade advies of intake!

Formulier sluiten

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Formulier sluiten

Politierapport opvragen

Proces verbaal na een aanrijding opvragen

Bent u aangereden en wilt u het politierapport opvragen? Onze letselschade juristen helpen u graag en altijd 100% kosteloos!