Als je bent aangevallen door een hond, dan kan dit tot letsel leiden. Veel voorkomend letsel is een bijtwond, een breuk en kneuzingen. Hieruit kan schade ontstaan en voor deze letselschade kun je een schadevergoeding krijgen.
Ben je aangevallen door een hond en lijdt je schade, dan is een aantal dingen belangrijk:
- zorg dat je weet wie de eigenaar van de hond is. Deze persoon is aansprakelijk
- vraag de hondenbezitter om zijn gegevens en neem geen genoegen met alleen een telefoonnummer
- maak foto's van de hond zodat je altijd kunt aantonen door welke hond je aangevallen bent.
- Maak foto's van het letsel en ga ermee naar een arts
- zijn er getuigen van de aanval van de hond? Vraag om contactgegevens
Op deze manier bewijs je door een hond aangevallen te zijn en welke letsel je hieraan hebt overgehouden. Jouw letselschade zal dan vergoed moeten worden!
Als je aangevallen bent door een hond, dan is er recht op een schadevergoeding. Een letselschadevergoeding bestaat ten eerst uit alle kosten die je lijdt. Daarbij kun je denken aan:
- het verplicht eigen risico van de zorgverzekering
- andere medische kosten die je maakt voor behandeling van het letsel
- kosten omdat je hulp in het huishouden nodig hebt
- gemaakte kosten in het ziekenhuis.
Is het letsel zo ernstig dat je niet kunt werken of er een studievertraging ontstaat? Dan heb je recht op een vergoeding van inkomensschade.
Naast kosten en schade is er ook recht op smartengeld. Dit is een vergoeding voor de pijnklachten die je door het letsel lijdt, maar ook voor de angst voor honden die is ontstaan.
Wil je een schadevergoeding claimen na een aanval van een hond? Onze letselschade advocaten helpen altijd volledig gratis bij schadevergoeding eisen bij letsel.
In Nederland geldt voor sommige ongevallen een verzekeringsplicht. De bekendste verzekeringsplicht is voor motorvoertuigen. Deze zijn verplicht verzekerd voor aansprakelijkheid.
Voor schade veroorzaakt door een dier geldt geen verzekeringsplicht. Je kunt dus niet rechtstreeks een letselschade claim indienen bij een letselschade verzekeraar. De aansprakelijkheidsbrief moet dan ook naar de eigenaar van de hond gestuurd worden.
Omdat er geen verzekeringsplicht voor dieren is, staat niet van te voren vast dat de letselschade na een aanval van een hond vergoed wordt. Letsel veroorzaakt door dieren valt wel onder de vrijwillige WA- verzekering, ook wel AVP verzekering genoemd (Aansprakelijkheidsverzekering Particulieren)
Om zeker te zijn dat uw letselschade na een aanval van een hond wordt vergoed is het belangrijk te vragen of er een verzekering is afgesloten.
Voor het eisen van schadevergoeding kunt u gratis terecht bij een belangenbehartiger. Onze letselschade advocaten helpen u graag en dit doen wij altijd volledig kosteloos voor u.
Wilt u gratis rechtsbijstand van een ervaren en deskundige letselschade jurist voor het verhalen van uw letselschade? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag!
Een ongeluk roept veel vragen op. Hieronder beantwoorden wij een aantal vragen die onze letselschade juristen vaak te horen krijgen. Heeft u een vraag of wilt u gratis rechtsbijstand bij het verhalen van uw letselschade? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag!
Als je bent gebeten door een hond, dan is het belangrijk dat je zo snel mogelijk naar een arts gaat. Een hondenbeet kan namelijk voor ernstig letsel, maar ook voor infecties zorgen. De bekendste infectie bij een hondenbeet is een tetanus infectie. Het is dan belangrijk dat je een tetanus injectie krijgt.
Bij een aanval van een hond of na een hondenbeet heb je altijd recht op schadevergoeding. De aansprakelijkheid van honden betreft namelijk een risico aansprakelijkheid. Dit betekent dat het enkele feit dat je schade lijdt door de hond met zich meebrengt dat deze schade vergoed moet worden. Het is niet vereist dat de dierenbezitter een fout heeft gemaakt
Dat kunnen wij zeker! Letselschade Kompas is onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. Een van de weinige gespecialiseerde advocatenkantoren in Nederland. Heeft u dus een letselschade advocaat Rotterdam of elders in Nederland nodig, dan kunt u bij ons terecht.
Een letselschade advocaat inschakelen is in de meeste gevallen niet nodig. Alleen bij een procedure, bijvoorbeeld over de aansprakelijkheid, schakelen wij indien nodig een letselschade advocaat in.
"*" geeft vereiste velden aan
Aansprakelijkheid voor dieren
Aangevallen door een hond
Bent u aangevallen door een hond en lijdt u hierdoor letselschade? Onze letselschade juristen verhalen de schade altijd 100% kosteloos!
Bedankt voor je bericht. Een van onze letselschade specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met u op. Liever direct een letselschade jurist aan de telefoon? Bel 0800 278 4626 (gratis).