Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Letsels door aanrijding in Oss, wat nu?

U bent aangereden in Oss en lijdt dientengevolge schade. Bijvoorbeeld door whiplash klachten of een gebroken been. Een letselschade jurist kan dan van pas komen. Deze letselschade specialist verhaalt kosteloos uw letselschade na een aanrijding in Oss.

Waarom kiezen voor Letselschade Kompas:

 1. Maximale vergoeding, geen kosten: Gratis maximale schadevergoeding, geen kosten voor u.
 2. Echte persoonlijke benadering: Toegewijde letselschade advocaat, uw welzijn is onze prioriteit.
 3. Ervaren advocaten: 14+ jaar ervaring, juridische en emotionele ondersteuning.
Aanrijding Oss, veiligheid boven alles!

Bent u aangereden in Oss? Bij een aanrijding staat veiligheid voorop. Daarom is het bij een aanrijding in Oss van belang dat u eerst uzelf in veiligheid brengt. Zijn er gewonden? Bel dan altijd ter plaatse de politie en eventueel een ambulance.

Van belang is ook dat u de plaats van het ongeval niet verlaat voordat de schade is afgehandeld. Vul ter plaatse het schadeformulier met de tegenpartij en laat de tegenpartij het schadeformulier ondertekenen.

Zorg er tenslotte voor dat de bij de aanrijding in Oss betrokken voertuigen veilig staan. Gebruik een gevarendriehoek zodat anderen zien dat er een verkeersongeluk is gebeurd. Maak van de auto's foto's. U kunt hiervoor uw mobiele telefoon gebruiken. U kunt dan bewijzen dat er schade aan uw auto is en dat de tegenpartij schuldig is aan de aanrijding.

Bewijs verzamelen na een aanrijding in Oss

Lijdt u letselschade als gevolg van de aanrijding in Oss? Dan kunt u de tegenpartij aansprakelijk stellen. Er is dan wel bewijs nodig waaruit blijkt dat de tegenpartij schuldig aan de aanrijding is. Daarom is het volgende van belang:

 1. noteer gegevens van de tegenpartij, zoals naam, adres, telefoonnummer en het kenteken. Tip: vul het schadeformulier te plaatse in, u heeft dan direct alle gegeven van de tegenpartij, waaronder de verzekeringsgegevens
 2. doe zelf een sporenonderzoek. Ziet u bijvoorbeeld een slipspoor, neem foto's. Doe dit ook van de voertuigen, van dichtbij, ook ook van een afstand zodat duidelijk is hoe de aanrijding in Oss tot stand is gekomen.
 3. Is er politie bij de aanrijding aanwezig? Vraag dan het proces verbaal op. Indien u letsel opgelopen heeft kan een letselschade advocaat van ons letselschadebureau dit voor u doen
 4. Onderzoek of er getuigen van het auto ongeluk zijn, deze kunnen een verklaring voor u afleggen waaruit de schuld van de tegenpartij blijkt.
Waarom een Europees schadeformulier invullen?

Het belangrijkste bij een aanrijding in Oss is dat u een schadeformulier invult. Hierop kunt u namelijk belangrijke informatie kwijt. U hoeft te plaatse van het ongeluk alleen de voorkant samen met de tegenpartij in te vullen. De achterkant van het schade-aanrijdingsformulier kunt u op uw gemak thuis invullen.

Tip: vul altijd de verwondingen of het letsel in op het aanrijdingsformulier. Bijvoorbeeld nekklachten of een breuk. Het is dan direct duidelijk dat u letsel en letselschade aan de aanrijding in Oss over heeft gehouden.

Vul alle vakken in op het schadeformulier. Vergeet daarbij de vakjes in het midden niet! Daar kunt u de toedracht van het ongeluk invullen, zoals een aanrijding van achteren, een frontale aanrijding of een voorrangsfout.

Wist u dan een door beide partijen ondertekend schade- aanrijdingsformulier een dwingend bewijsmiddel is. Dit betekent dat de inhoud van het schadeformulier voor beide partijen vast staat.

Wie is schuldig bij een aanrijding?

Het antwoord op de vraag "wie is schuldig bij een aanrijding" is van belang voor de vraag of u recht op schadevergoeding heeft. Daarbij zijn de volgende wettelijke bepalingen van belang:

Artikel 5 Wegenverkeerswet. Hierin staat vermeld: "Het is een ieder verboden zich zodanig te gedragen dat gevaar op de weg wordt veroorzaakt of kan worden veroorzaakt of dat het verkeer op de weg wordt gehinderd of kan worden gehinderd".

Naast artikel 5 Wegenverkeerswet is ook artikel 19 Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens een belangrijke regel, vooral voor een achterop aanrijding zoals een kop staart botsing of kettingbotsing.  Het wetsartikel bepaalt namelijk dat bestuurders genoeg afstand moeten houden om een auto botsing te voorkomen. Daarom is bij een achterop aanrijding in de meest gevallen het achterop rijdende voertuig aansprakelijk voor de ontstane letselschade.

Wanneer de politie bellen na een aanrijding?

In sommige gevallen is het verstandig om de politie te bellen bij een aanrijding in Oss:

 1. U of iemand anders is gewond geraakt bij de aanrijding in Oss.
 2. Het ongeluk veroorzaakt een file.
 3. Er is een buitenlands voertuig betrokken bij de auto botsing.
 4. De tegenpartij is doorgereden.
 5. U komt er met de tegenpartij niet uit en er is een discussie of ruzie ontstaan.
 6. Bij vermoeden van een misdrijf, zoals alcoholgebruik of het rijden zonder rijbewijs of verzekering
Welke letselschade bedragen worden vergoed?

Is de tegenpartij aansprakelijk voor de gevolgen van de aanrijding in Oss? Dan dient de schade begroot en betaald te worden. Een schadevergoeding bij letselschade bestaat uit vele soorten letselschade bedragen. Deze worden onderverdeeld in materiële letselschade bedragen en smartengeld.

De meest voorkomende materiële letselschade bedragen zijn:

 1. inkomensschade bij arbeidsongeschiktheid
 2. studievertraging
 3. medische kosten
 4. reiskosten
 5. huishoudelijke hulp
 6. kosten onderhoud huis & tuin
 7. reparatiekosten en vervangingskosten

 

Smartengeld is een vergoeding voor pijnklachten, rij angst en andere psychische klachten die u aan het ongeluk in het verkeer in Oss over heeft gehouden. Bij verwondingen en klachten zoals whiplash klachten is er altijd recht op een smartengeldvergoeding.

Contact met uw letselschade advocaat

Bij Letselschade Kompas heeft u het grote voordeel dat u altijd wordt bijgestaan door een letselschade advocaat. Letselschade Kompas is namelijk onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten, een van de grootste gespecialiseerde advocatenkantoren in letselschade in Nederland.

Onze letselschade advocaten werken in heel Nederland. Met 7 bezoeklocaties zijn wij altijd in de buurt. Neem daarom contact met ons op voor een intakegesprek bij ons op kantoor of bij u thuis! Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul hier uw gegevens in en wat u is overkomen. Wij nemen dan direct contact met u op.

Mensen lezen ook:

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

10 maanden geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 jaar geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 jaar geleden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland