Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Letselschade advocaat Aalten

Helaas let niet iedereen even goed op in het verkeer met een aanrijding tot gevolg. Maar ook door een bedrijfsongeval of hondenbeet kunt u letselschade oplopen.

Voor het claimen van schadevergoeding kunt u kosteloos gebruik maken van een letselschade advocaat in Aalten van ons letselschadekantoor.

Letselschade Kompas helpt bij letselschade. Wij zijn geen letselschade bureau, maar onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. Een toonaangevend advocatenkantoor gespecialiseerd in letselschade. Daarom wordt u door ons altijd 100% kosteloos geholpen door een ervaren en deskundige letselschade advocaat.

Gratis hulp van een letselschade advocaat in Aalten

Lijdt u letselschade door een verkeersongeval of bent u gebeten door een hond? Wat er ook is gebeurd, u kunt bij ons gratis terecht voor een letselschade advocaat in Aalten.

Bel gratis 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij gaan direct voor u aan de slag. De kosten van onze rechtsbijstand verhalen wij, net als uw letselschade, op de aansprakelijke persoon of diens schadeverzekering.

Hieronder leest u alles over letselschade door een:

 • auto ongeluk
 • fiets ongeluk
 • bedrijfsongeval
 • hondenbeet

Letselschade door een auto ongeluk

Het is een van de meest voorkomende redenen van letselschade, een auto ongeluk. Vaak gebeurt een auto ongeluk geheel buiten uw schuld. Bijvoorbeeld bij een kettingbotsing omdat een ander bestuurder de file te laat ziet of niet ziet dat u stilstaat bij een stoplicht.

Is een ander schuldig bij een aanrijding, dan kunt u schadevergoeding eisen. Maar waar moet je op letten, met andere woorden, wat te doen bij een auto ongeluk?

Het is ten eerste heel belangrijk om bij een auto botsing een schadeformulier in te vullen. Bijna iedereen heeft zo'n Europees schadeformulier wel in het dashboard kastje liggen. Vul het schade-aanrijdingsformulier zo compleet mogelijk in en met name:

 • de verzekeringsgegevens van de tegenpartij
 • de toedracht van de aanrijding
 • het letsel dat u aan het auto ongeluk hebt overgehouden

 

Laat tenslotte het schadeformulier altijd ondertekenen door de tegenpartij. Het schadeformulier is dan een bewijsmiddel van de toedracht van een ongeluk.

Is het schadeformulier ingevuld? Vraag dan ook of er getuigen zijn. Dit kan nodig zijn als de tegenpartij de toedracht van de aanrijding ontkent. Schakel vervolgens uw letselschade advocaat in Aalten in en stuur het schade aanrijdingsformulier naar de belangenbehartiger in zodat u zeker weet dat uw letselschade succesvol geclaimd wordt.

Als fietser aangereden

Heeft u letselschade door een fietsongeluk? Er is dan altijd recht op schadevergoeding. Uiteraard als de tegenpartij schuldig is, maar ook in het tegenovergestelde geval kunt u een letselschade claim indienen. Hoe dit zit leest u hieronder!

Fietsers maar ook voetgangers zijn kwetsbare verkeersdeelnemers. Daarom wordt deze groep verkeersdeelnemers door de wet extra beschermd tegen letselschade door een aanrijding met een auto of ander motorrijtuig. Deze regeling vinden wij in artikel 185 Wegenverkeerswet.

Artikel 185 wvw bepaalt dat iedereen die als fietser aangereden wordt door een auto, scooter of ander motorrijtuig, recht heeft op een schadevergoeding. Hoe hoog deze letselschade vergoeding is hangt af van de omstandigheden van het geval.

Is het motorvoertuig schuldig aan de aanrijding, dan wordt uiteraard de volledige letselschade vergoed. Uw letselschade advocaat in Aalten zorgt er dan voor dat zowel de materiële schade als het smartengeld verhaald wordt op de verzekeraar van de tegenpartij.

Reed u als fietser door rood of gaf u ten onrechte geen voorrang aan een motorvoertuig? Dan kunt u toch schadevergoeding eisen, maar wordt niet de volledige schade vergoed. Er is dan recht op een schadevergoeding van ten minste 50%. Dit percentage kan oplopen tot 100% op grond van de billijkheidscorrectie. Uw letselschade advocaat in Aalten informeert u graag verder.

Is uw kind tot 14 jaar aangereden? Dan wordt de volledige schade vergoed, de toedracht speelt hierbij geen rol.

Letselschade claimen na een bedrijfsongeval

In het geval van een bedrijfsongeval is de werkgever bijna altijd gehouden de schade die hierdoor geleden wordt te vergoeden. Maar wat is een bedrijfsongeval eigenlijk en welke letselschade wordt er dan vergoed?

Een bedrijfsongeval is een ongeluk onder werktijd waarbij de medewerker verwondingen of klachten oploopt en hierdoor schade lijdt. Hierbij kan gedacht worden aan een val over een gladde vloer, letsel toegebracht door een machine of een val van een ladder of steiger.

Is er sprake van een arbeidsongeval en is dit te wijten aan het niet voldoen aan de zorgplicht van de werkgever? Dan wordt dit werkgeversaansprakelijkheid genoemd. Hiervan is ook sprake bij:

 • een verkeersongeluk onder werktijd
 • letselschade toegebracht door een fout van een collega

 

Soms moet de werkgever een bedrijfsongeval melden, namelijk bij blijvend letsel, een ziekenhuis opname of een dodelijk bedrijfsongeval. Ook deze melding maakt onderdeel uit van de zorgplicht van de werkgever.

Is u een bedrijfsongeluk overkomen en wilt u een schadevergoeding claimen op de verzekeraar van de werkgever? Onze letselschade advocaat in Aalten helpt u graag en volledig kosteloos!

Letselschade door een hondenbeet

Jaarlijks gebeuren er meer dan honderd duizend hondenbeten. Soms gaat het om een oppervlakkige hondenbeet met licht letsel, maar er kan sprake zijn van zwaar letsel. Bijvoorbeeld omdat de hond in het gezicht heeft gebeten of dusdanig doorbeet dat er blijvend letsel is ontstaan. De vraag is dan wat te doen bij een hondenbeet?

Als u gebeten door een hond bent, is het ten eerste van belang langs een arts te gaan. Er is immers kans op een infectie waarvoor u een tetanusprik moet krijgen.Lijdt u letselschade door de hondenbeet? Dan is het belangrijk om de hondenbezitter aansprakelijk te stellen.

Bij aansprakelijkheid voor dieren is de bezitter van het dier namelijk aansprakelijk. Om succesvol de hondenbezitter aansprakelijk te stellen adviseren wij:

 • maak foto's van de hond
 • vraag om alle contactgegevens van de hondenbezitter, niet alleen om een telefoonnummer
 • schrijf gegevens van getuigen op
 • bel eventueel ter plaatse de politie
 • schakel uw letselschade advocaat in Aalten in voor gratis rechtsbijstand bij uw letselschade claim

 

Wilt u meer informatie over letselschade claimen na een hondenbeet? Neem dan contact op met uw letselschade advocaat in Aalten van ons kantoor. Wij adviseren u graag en claimen gratis uw letselschade na een hondenbeet.

Gratis hulp van een letselschade advocaat in Aalten

Onze letselschade juristen en advocaten helpen gratis bij het claimen van letselschade na een ongeluk. Wel dient een ander aansprakelijk te zijn voor uw schade. Bijvoorbeeld na een kop staart botsing of in het geval van een bedrijfsongeval of hondenbeet.

Wilt u ook gratis hulp bij het verhalen van uw letselschade? Neem dan contact met onze letselschade specialisten op. Bel gratis 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij gaan direct voor u aan de slag.

Mensen lezen ook:
De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

9 months geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 year geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 year geleden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland