Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Meer dan 20 jaar ervaring!

Hulp van ervaren letselschade advocaten

Honderden tevreden slachtoffers gingen u voor

EN NL
NL

Wat te doen bij een auto ongeluk?

Het is een van de meest voorkomende redenen van letselschade, een auto ongeluk. Vaak gebeurt een auto ongeluk geheel buiten uw schuld. Bijvoorbeeld bij een kettingbotsing omdat een ander bestuurder de file te laat ziet of niet ziet dat u stilstaat bij een stoplicht.

Is een ander schuldig bij een aanrijding, dan kunt u schadevergoeding eisen. Maar waar moet je op letten, met andere woorden, wat te doen bij een auto ongeluk?

Het is ten eerste heel belangrijk om bij een auto botsing een schadeformulier in te vullen. Bijna iedereen heeft zo'n Europees schadeformulier wel in het dashboard kastje liggen. Vul het schade-aanrijdingsformulier zo compleet mogelijk en en met name:

  • de verzekeringsgegevens van de tegenpartij
  • de toedracht van de aanrijding
  • het letsel dat u aan het auto ongeluk hebt overgehouden

 

Laat tenslotte het schadeformulier altijd ondertekenen door de tegenpartij. Het schadeformulier is dan een bewijsmiddel van de toedracht van een ongeluk.

Is het schadeformulier ingevuld? Vraag dan ook of er getuigen zijn. Dit kan nodig zijn als de tegenpartij de toedracht van de aanrijding ontkent. Schakel vervolgens uw letselschade advocaat in Aalten in en stuur het schade aanrijdingsformulier naar de belangenbehartiger in zodat u zeker weet dat uw letselschade succesvol geclaimd wordt.

Letselschade door fiets ongeluk

Heeft u letselschade door een fiets ongeluk? Er is dan altijd recht op schadevergoeding. Uiteraard als de tegenpartij schuldig is, maar ook in het tegenovergestelde geval kunt u een letselschade claim indienen. Hoe dit zit leest u hier!

Fietsers maar ook voetgangers zijn kwetsbare verkeersdeelnemers. Daarom wordt deze groep verkeersdeelnemers door de wet extra beschermd tegen letselschade door een aanrijding met een auto of ander motorrijtuig. Deze regeling vinden wij in artikel 185 Wegenverkeerswet.

Artikel 185 wvw bepaalt dat iedereen die als fietser aangereden wordt door een auto, scooter of ander motorrijtuig, recht heeft op een schadevergoeding. Hoe hoog deze letselschade vergoeding is hangt af van de omstandigheden van het geval.

Is het motorvoertuig schuldig aan de aanrijding, dan wordt uiteraard de volledige letselschade vergoed. Uw letselschade advocaat in Aalten zorgt er dan voor dat zowel de materiΓ«le schade als het smartengeld verhaald wordt op de verzekeraar van de tegenpartij.

Reed de fietser door rood of gaf deze ten onrechte geen voorrang? Dan kunt u toch schadevergoeding eisen, maar wordt niet de volledige schade vergoed. Er is dan recht op een schadevergoeding van ten minste 50%. Dit percentage kan oplopen tot 100% op grond van de billijkheidscorrectie. Uw letselschade advocaat in Aalten informeert u graag verder.

Is uw kind tot 14 jaar aangereden? Dan wordt de volledige schade vergoed, de toedracht speelt hierbij geen rol.

Wat is een bedrijfsongeval

In het geval van een bedrijfsongeval is de werkgever bijna altijd gehouden de schade die hierdoor geleden wordt te vergoeden. Maar wat is een bedrijfsongeval eigenlijk en welke letselschade wordt er dan vergoed?

Een bedrijfsongeval is een ongeluk tijdens werktijd waarbij de medewerker verwondingen of klachten oploopt en hierdoor schade lijdt. Hierbij kan gedacht worden aan een val over een gladde vloer, letsel toegebracht door een machine of een val van een ladder of steiger.

Is er sprake van een arbeidsongeval en is dit te wijten aan het niet voldoen aan de zorgplicht van de werkgever? Dan wordt dit werkgeversaansprakelijkheid genoemd. Hiervan is ook sprake bij:

  • een verkeersongeluk onder werktijd
  • letselschade toegebracht door een fout van een collega

 

Soms moet de werkgever een bedrijfsongeval melden, namelijk bij blijvend letsel, een ziekenhuis opname of een dodelijk bedrijfsongeval. Ook deze melding maakt onderdeel uit van de zorgplicht van de werkgever.

Is u een bedrijfsongeluk overkomen en wilt u een schadevergoeding claimen op de verzekeraar van de werkgever? Onze letselschade advocaat in Aalten helpt u graag en volledig kosteloos!

Wat te doen bij een hondenbeet?

Jaarlijks gebeuren er tienduizenden hondenbeten. Soms gaan het om een oppervlakkige hondenbeet met licht letsel, maar er kan sprake zijn van zwaar letsel. Bijvoorbeeld omdat de hond in het gezicht heeft gebeten of dusdanig doorbeet dat er blijvend letsel is ontstaan. De vraag is dan wat te doen bij een hondenbeet?

Als u gebeten door een hond bent, is het ten eerste van belang langs een arts te gaan. Er is immers kans op een infectie waarvoor u een tetanusprik moet krijgen.

Lijdt u letselschade door de hondenbeet? Dan is het belangrijk om de hondenbezitter aansprakelijk te stellen. Bij aansprakelijkheid voor dieren is de bezitter van het dier namelijk aansprakelijk.

Om succesvol de hondenbezitter aansprakelijk te stellen adviseren wij:

  • maak foto's van de hond
  • vraag om alle contactgegevens van de hondenbezitter, niet alleen om een telefoonnummer
  • schrijf gegevens van getuigen op
  • schakel uw letselschade advocaat in Aalten in voor gratis rechtsbijstand bij uw letselschade claim

 

Wilt u meer informatie over letselschade claimen na een hondenbeet? Neem dan contact op met uw letselschade advocaat in Aalten van ons kantoor. Wij adviseren u graag en claimen gratis uw letselschade na een hondenbeet

 

Gratis rechtstand van een letselschade advocaat in Aalten

Wat kost een letselschade advocaat? Dit is een vaak gestelde vraag. Het antwoord is dat een letselschade advocaat in Aalten van ons kantoor u in de meeste gevallen helemaal niks kost!

Onze letselschade juristen en advocaten helpen gratis bij het claimen van letselschade na een ongeluk. Wel dient een ander aansprakelijk te zijn voor uw schade. Bijvoorbeeld na een kop staart botsing of in het geval van een bedrijfsongeval of hondenbeet.

Wilt u ook gratis hulp bij het verhalen van uw letselschade? Neem dan contact met onze letselschade specialisten op. Bel gratis 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij gaan direct voor u aan de slag.

of bel direct

0800-27 84 626
Letselschade advocaat
Formulier sluiten

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Formulier sluiten

Letselschade claimen

Letselschade advocaat Aalten

Zoekt u een ervaren en deskundige letselschade advocaat in Aalten? Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd 100% kosteloos.