Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Meer dan 20 jaar ervaring!

Hulp van ervaren letselschade advocaten

Honderden tevreden slachtoffers gingen u voor

NL

Letselschade advocaat Doetinchem inschakelen

Na een auto ongeluk, fiets ongeluk of bedrijfsongeval komt er al genoeg op uw af. U bent gewond, heeft klachten en ervaart allerlei beperkingen waarvoor u onder behandeling bent. Maar u lijdt ook schade. Gelukkig kunt u hiervoor een letselschade advocaat in Doetinchem inschakelen.

Onze letselschade advocaten helpen u graag bij letselschade. Wij nemen alle zorgen over uw letselschade claim uit handen. Dit is wat wij allemaal, volledig kosteloos, voor u doen:

 • onderzocht wordt die aansprakelijk is
 • er wordt een aansprakelijkheidsbrief opgesteld
 • wij gaan de tegenpartij aansprakelijk stellen
 • wij regelen een voorschot op de letselschade voor u
 • de schadestaat wordt opgesteld
 • uw letselschade advocaat gaat uw letselschade berekenen
 • er wordt een maximale letselschade vergoeding geclaimd

Gratis hulp van een letselschade advocaat in Doetinchem

Onze letselschade advocaten in Doetinchem werken altijd geheel kosteloos voor u. In de wet is namelijk geregeld dat letselschade slachtoffers recht hebben op gratis juridische hulp. De enige voorwaarde is dat een ander aansprakelijk is voor het ontstaan van het ongeluk.

Staat de aansprakelijkheid van de tegenpartij vast? Dan kunt u letselschade eisen. Alle letselschade wordt in dit geval vergoed, zowel de materiΓ«le letselschade als het smartengeld.

Smartengeld is een vergoeding voor al het leed dat u door een aanrijding, hondenbeet of ongeluk op het werk ervaart. Denk hierbij aan pijnklachten, angstklachten en verdriet omdat u uw hobby of werk niet langer kunt uitoefenen.

Bij materiele letselschade gaat het om alle letselschade bedragen die op geld waardeerbaar zijn. Denk hierbij aan:

 • loonschade
 • studievertraging
 • medische kosten al het eigen risico
 • reiskosten
 • mantelzorg
 • kosten gemaakt in het ziekhuis
 • huishoudelijke hulp

Letselschade door auto ongeluk

Bent u betrokken geraakt bij een auto ongeluk? Motorvoertuigen zijn verplicht verzekerd tegen aansprakelijkheid. Dit op grond van de wam. Een letselschade claim kan rechtstreeks bij deze verzekeraar ingediend worden.

Bij een auto ongeluk is het belangrijk om een schadeformulier in te vullen. U moet namelijk aantonen wie aansprakelijk is bij de aanrijding. Op een schade- aanrijdingsformulier kunt u dit invullen. Maar ook kunt u een situatieschets tekenen en aangeven welk letsels u aan een ongeluk heeft overgehouden.

Naast het invullen van een schadeformulier adviseren wij u om:

 • namen en adresgegevens van eventuele getuigen te noteren
 • foto's te maken van de autoschade
 • bij doorrijden na een aanrijding ter plaatse de politie te bellen
 • uw letsel zo snel mogelijk na het auto ongeluk te laten beoordelen door een arts
 • een letselschade advocaat Doetinchem in te schakelen.

 

Als fietser aangereden in Doetinchem

Bent u als fietser aangereden in Doetinchem en omstreken? Weet dan dat u altijd recht heeft op een letselschade vergoeding. Dit staat in artikel 185 wvw. Zelfs als u zelf het fiets ongeluk veroorzaakt hebt kunt u aanspraak maken op schadevergoeding.

Artikel 185 lid 1 luidt:

"Indien een motorrijtuig waarmee op de weg wordt gereden, betrokken is bij een verkeersongeval waardoor schade wordt toegebracht aan, niet door dat motorrijtuig vervoerde, personen of zaken, is de eigenaar van het motorrijtuig of - indien er een houder van het motorrijtuig is - de houder verplicht om die schade te vergoeden...."

Wordt u dus als fietser aangereden door een auto, dan kunt u altijd schadevergoeding eisen. De toedracht maakt alleen uit voor het percentage van de schadevergoeding welke vergoed wordt.

Bent u door toedoen van een bestuurder van een auto of scooter op de fiets aangereden? Dan ontvangt u uiteraard alle schade vergoed. Zowel de materiΓ«le letselschade bedragen als het smartengeld komen voor vergoeding in aanmerking.

Zag u de auto over het hoofd en gat u ten onrechte geen voorrang? Ook dan is er recht op schadevergoeding. Zelfs een fietser die door rood licht rijdt kan aanspraak maken op een vergoeding van letselschade. Alleen wordt in dit geval niet de volledige schadevergoeding betaald, maar in beginsel "slechts" 50%. Is er echter sprake van ernstig letsel of zijn de gevolgen van het fiets ongeluk groot voor u, dan wordt de schade vergoed tot 100% van de schade.

Bij kinderen tot 14 jaar die als fietser aangereden zijn, wort altijd alle letselschade volledig vergoed!

Bedrijfsongeval in Doetinchem

Een gladde vloer, machine die niet veilig is of een fout van een collega waardoor u letsel oploopt. In al deze gevallen is de werkgever aansprakelijk. Dit wordt werkgeversaansprakelijkheid genoemd.

Om schadevergoeding te claimen hoeft u alleen aan te tonen dat u tijdens uw werkzaamheden een bedrijfsongeval is overkomen en dat u hieraan letsel heeft overgehouden. De werkgever moet vervolgens bewijzen dat hij aan zijn zorgplicht als werkgever heeft voldaan.

Uit de rechtspraak blijkt dat een werkgever bijna altijd aansprakelijk is voor schade die u in de uitoefening van uw werkzaamheden lijdt. En wist u dat u ook bij letselschade door een verkeersongeluk onder werktijd de schade kunt verhalen bij de werkgever? Onze letselschade specialisten informeren u graag.

Letselschade door hondenbeet

De aansprakelijkheid voor dieren is geregeld in artikel 6:179 BW. Op grond van dit wetsartikel is de bezitter van een dier aansprakelijk voor de schade die u door de hondenbeet lijdt.

Bent u door een hond gebeten? Dan is het belangrijk dat u weet van wie de hond is. Deze persoon is immers aansprakelijk voor de schade. Daarnaast dient u te bewijzen dat u gebeten bent en van wie de hond is. Daarom is het van belang dat u een getuige heeft van de aanval van de hond.

Formulier sluiten

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Formulier sluiten

Letselschade claimen

Letselschade advocaat Doetinchem

Bent u aangereden of is u op het werk een ongeluk overkomen? Onze letselschade advocaten in Doetinchem helpen u gratis bij het verhalen van uw letselschade na een ongeluk.