Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Meer dan 20 jaar ervaring!

Hulp van ervaren letselschade advocaten

Honderden tevreden slachtoffers gingen u voor

EN NL
NL

Wie betaalt de letselschade advocaat?

Nog steeds leeft de gedachte dat een letselschade advocaat in Apeldoorn veel geld kost. Daarom wordt er vaak gekozen voor een rechtsbijstandsverzekering, letselschade bureau of letselschade jurist. Zonde, want de beste rechtsbijstand krijgt u nog steeds van een advocaat!

Kiest u voor een letselschade advocaat in Apeldoorn van ons advocatenkantoor, dan betaalt u helemaal niks voor onze hulp. Maar wie betaalt de letselschade advocaat dan? Dit is de letselschade verzekeraar van de aansprakelijke persoon. Want op grond van de wet worden de redelijke kosten van een letselschade advocaat betaald door de aansprakelijke partij!

Waar vind ik de beste letselschade advocaat van Nederland?

Als u bent aangereden, gebeten bent door een hond in Apeldoorn of u een bedrijfsongeval is overkomen, dan wilt u uiteraard de beste letselschade advocaat van Nederland. Maar wie is dit en waar vindt u deze schade letsel advocaat?

Bij Brugman Letselschade Advocaten werken alleen maar ervaren en deskundige letselschade advocaten. Een aantal van de advocaten in letselschade is zelfs lid van de LSA, de beroepsvereniging van letselschade advocaten in Nederland.

Wij durven gerust te zeggen dat u bij ons een heel goede letselschade advocaat in Apeldoorn vindt. Of wij de beste letselschade advocaat van Nederland hebben? Dat laten wij graag aan u over. In ieder geval hebben wij geruime ervaring, veel expertise en zijn wij met meer dan 15 letselschade specialisten en 10 bezoekadressen een van de weinige gespecialiseerde letselschade kantoren die altijd bij u in de buurt is!

Wat te doen na een auto botsing?

Hieronder gaan wij in op een aantal veelvoorkomende ongelukken, zoals letsel door een hondenbeet of een bedrijfsongeval in Apeldoorn. Meer in deze paragraaf vindt u informatie over wat te doen na een auto botsing.

Bij een auto ongeluk kunt u denken aan een kop-staart botsing, een voorrangfout of het niet verlenen van voorrang op een rotonde. Hierbij kan er vervelend en zelfs ernstig letsel worden opgelopen. Dit letsel varieert van whiplashklachten, rugklachten en breuken tot hersenletsel of een dwarslaesie. Ernstig letsel waaraan u beperkingen, maar ook schade kunt overhouden.

Bij een auto botsing speelt altijd de vraag wat te doen bij een aanrijding en wie is schuldig bij een aanrijding. Wij leggen het u graag uit.

Indien u na een aanrijding letselschade claimen wilt, dan moet vaststaan dat de tegenpartij aansprakelijk te stellen is. Hiervoor is het volgende van belang:

  • dat er altijd een schadeformulier ingevuld wordt
  • u namen van eventuele getuigen noteert
  • een arts geraadpleegd wordt. Dit is met name van belang bij zogenaamd niet objectiveerbaar letsel als whiplash symptomen en rugpijn.
  • u een letselschade advocaat in Apeldoorn inschakelt zodat deze uw letselschade kan verhalen en een voorschot op uw letselschade kan regelen.

Letselschade door een fiets ongeluk

Bij een fiets ongeluk kan een andere fietser betrokken zijn, maar in de meeste gevallen gaat het om een aanrijding tussen een fietser en auto of ander motorrijtuig. Dit onderscheid is belangrijk om de volgende reden.

Bij een aanrijding tussen fietsers is schuldig en aansprakelijk de partij die het ongeluk veroorzaakt heeft. Alleen het slachtoffer heeft dus recht op schadevergoeding.

Indien een fietser aangereden door een auto is, geldt het regime van artikel 185 wvw. Hierin staat een slachtoffer vriendelijke regeling welke inhoudt dat fietser altijd recht hebben op een schadevergoeding. Wie schuldig is bij een aanrijding maakt in deze situatie slechts uit voor de hoogte van de schadevergoeding.

Is bij het ongeluk tussen een auto en fiets de automobilist schuldig aan de aanrijding? Dan is er uiteraard recht op een volledige schadevergoeding. Maar andersom kan er ook een letselschade uitkering gevorderd worden. Met andere woorden, wordt je aangereden door een auto en treft de automobilist geen blaam, dan wordt ten minste 50% van de letselschadevergoeding betaald.

Wilt u weten of ook u in aanmerking komt voor een schadevergoeding na een fiets ongeluk en hoe hoog deze letselschade vergoeding is? Neem dan contact met onze letselschade advocaat in Apeldoorn op. Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos!

of bel direct

0800-27 84 626

Een bedrijfsongeval in Apeldoorn

Raak je gewond bij een bedrijfsongeval, dan is in de meeste gevallen de werkgever aansprakelijk. Dit vloeit voor uit artikel 7:658 BW dat over werkgeversaansprakelijkheid gaat. In dit artikel is namelijk de zorgplicht van een werkgever opgenomen.

Op basis van de zorgplicht werkgever dient deze ervoor te waken dat haar medewerkers letsel tijdens de uitoefening van het werk oplopen. Gebeurt dit toch, dan is de werkgever aansprakelijk. Dit is alleen anders als de werkgever aan kan tonen dat wij echt niks aan het ongeluk kan doen. Hierin slagen werkgever over het algemeen niet.

Is de werkgever aansprakelijk voor de gevolgen van een arbeidsongeval, dan dient zij de letselschade te vergoeden. Er wordt dan gesproken over werkgeversaansprakelijkheid. Hiervan is niet alleen sprake bij een bedrijfsongeval, maar ook indien:

  • een medewerker het letsel bij een collega veroorzaakt
  • er een verkeersongeluk onder werktijd plaatsvindt

Ik ben gebeten door een hond

Er gebeuren jaarlijks tienduizenden hondenbeten. Hier kun je vervelend en zelfs ernstig letsel aan overhouden. Denk aan een tetanus infectie, bijtwonden door een oppervlakkige hondenbeet maar ook ernstig spierletsel, zenuwletsel en blijvende beperkingen en littekens.

Letselschade verhalen na een hondenbeet valt onder de aansprakelijkheid voor dieren. Dit is geregeld in artikel 6:179 van het Burgerlijk Wetboek. Hieruit blijkt dat voor de schadelijke gevolgen van een hondenbeet de hondenbezitter aansprakelijk is.

Helaas is er in Nederland geen verplichte verzekering voor letsel als gevolg van een hondenbeet. Daarom is het raadzaam om aan de eigenaar van de hond te vragen of deze een WA of AVP- verzekering heeft. Dan weet je zeker dat de aansprakelijke partij ook verhaald biedt!

Vraag uw letselschade advocaat in Apeldoorn naar de mogelijkheden om aansprakelijk te stellen en welke letselschade gedragen in uw situatie voor vergoeding in aanmerking komen.

Gratis rechtsbijstand bij letselschade in Apeldoorn

Bent u gewond geraakt bij een ongeluk in Apeldoorn of woont u in Apeldoorn en bent u op zoek naar een goede letselschade advocaat in Apeldoorn? Onze letselschade specialisten helpen u graag.

Ons letselschade bureau is onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. Een van de enige in letselschade gespecialiseerde advocatenkantoren in Nederland. Bij ons wordt u daarom altijd gratis geholpen door een letselschade advocaat in Apeldoorn.

Bel voor gratis rechtsbijstand 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij nemen direct contact met u op om u te helpen.

of bel direct

0800-27 84 626
Formulier sluiten

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Formulier sluiten

Letselschade claimen

Letselschade advocaat Apeldoorn

Bent u gewond geraakt en/ of heeft u klachten aan een ongeval overgehouden? Onze letselschade advocaten in Apeldoorn helpen u graag en 100% kosteloos!