Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Meer dan 20 jaar ervaring!

Hulp van ervaren letselschade advocaten

Honderden tevreden slachtoffers gingen u voor

NL

Wie betaalt de letselschade advocaat?

Nog steeds leeft de gedachte dat een letselschade advocaat in Apeldoorn veel geld kost. Daarom wordt er vaak gekozen voor een rechtsbijstandsverzekering, letselschadebureau of letselschade jurist. Ten onrechte, want de beste rechtsbijstand krijgt u nog steeds van een advocaat!

Kiest u voor een letselschade advocaat in Apeldoorn van ons advocatenkantoor, dan betaalt u helemaal niets voor onze hulp. Maar wie betaalt de letselschade advocaat dan? Dit is de letselschadeverzekeraar van de aansprakelijke persoon. Want op grond van de wet worden de redelijke kosten van een letselschade advocaat betaald door de aansprakelijke partij!

Waar vind ik de beste letselschade advocaat van Nederland?

Als u bent aangereden, gebeten bent door een hond in Apeldoorn of u een bedrijfsongeval is overkomen, dan wilt u natuurlijk de beste letselschade advocaat van Nederland. Maar wie is dit en waar vindt u deze letselschade advocaat?

Bij Brugman Letselschade Advocaten werken alleen maar ervaren en deskundige letselschade advocaten. Een aantal van deze advocaten in letselschade is zelfs lid van de LSA, de beroepsvereniging van letselschade advocaten in Nederland.

Wij durven gerust te zeggen dat u bij ons een heel goede letselschade advocaat in Apeldoorn vindt. Of wij de beste letselschade advocaat van Nederland hebben? Dat laat wij graag aan u over. In elk geval hebben wij ruime ervaring, veel expertise in huis en zijn wij met meer dan 15 letselschadespecialisten en 10 bezoekadressen een van de weinige gespecialiseerde letselschadekantoren die altijd bij u in de buurt is!

Wat te doen na een autobotsing?

Hieronder gaan wij in op een aantal veelvoorkomende ongelukken, zoals letsel door een hondenbeet of een bedrijfsongeval in Apeldoorn. Meer in deze paragraaf vindt u informatie over wat u kunt doen na een auto-botsing.

Bij een auto-ongeluk kunt u denken aan een kop-staart botsing , een voorrangfout van het niet-geassocieerde van voorrang op een rotonde. Hierdoor kunnen er vervelende en zelfs ernstig letsel worden opgelopen. Dit letselwaarschuwing van whiplashklachten , rugklachten en breuken tot hersenletsel of een dwarslaesie. Ernstig letsel waar u naast beperkingen, schade kunt overhouden.

Bij een autobotsing speelt altijd de vraag wat te doen bij een aanrijding en wie is aansprakelijk is bij een auto ongeluk . Wij leggen het u graag uit.

Indien u een letselschadeclaim wilt indienen, dan moet de tegenpartij aansprakelijk worden gesteld. hierna is het volgende van belang:

  • dat er altijd een schadeformulier ingevuld wordt
  • u namen van eventuele getuigen noteert
  • een arts geraadpleegd wordt. Dit is met name van belang bij zogenaamd niet objectiveerbaar letsel als whiplash symptomen en rugpijn.
  • u een letselschade advocaat in Apeldoorn inschakelt zodat deze uw letselschade kan verhalen en een voorschot op uw letselschade kan regelen.

Letselschade door een fietsongeluk

Bij een fietsongeluk kan een andere fietser betrokken zijn, maar in de meeste gevallen gaat het om een ​​aanrijding tussen een fietser en auto of ander motorrijtuig. Dit onderscheid is belangrijk om de volgende reden.

Bij een aanrijding tussen fietsers is schuldig en aansprakelijk de partij die het ongeluk heeft veroorzaakt. Alleen het slachtoffer heeft dus recht op schadevergoeding.

Indien een fietser aangereden wordt door een auto, geldt het regime van artikel 185 wvw. Hierin staat een slachtoffer vriendelijke regeling welke inhoudt dat fietsers altijd recht hebben op een schavergoeding. Wie aansprakelijk is bij een aanrijding maakt in deze situatie slechts uit voor de hoogte van de letselschade vergoeding.

Is bij het ongeluk tussen een auto en fiets de automobilist schuldig aan de aanrijding? Dan is er natuurlijk recht op een volledige schadevergoeding. Maar anders kan er ook een letselschade uitkering gevorderd worden. Met andere woorden, word je aangereden door een auto en treft de automobilist geen blaam, dan wordt ten minste 50% van de letselschade betaald.

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een vergoeding van schade na een fietsongeluk en hoe hoog deze letselschade vergoeding is? Neem dan contact op met onze letselschade advocaat in Apeldoorn. Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos!

Een bedrijfsongeval in Apeldoorn

Raak je gewond bij een bedrijfsongeval, dan is in de meeste gevallen de werkgever aansprakelijk. Dit vloeit voor uit artikel 7:658 BW dat over werkgeversaansprakelijkheid gaat. In dit artikel staat namelijk de zorgplicht van een werkgever opgenomen.

Op basis van de zorgplicht van de werkgever dient deze ervoor te zorgen dat haar medewerkers geen letsel oplopen tijdens de uitvoering van het werk. Gebeurt dit toch, dan is de werkgever aansprakelijk. Dit is alleen anders als de werkgever kan aantonen dat zij echt niets aan het ongeluk kon doen. Hierin slagen werkgever over het algemeen niet.

Is de werkgever aansprakelijk voor de gevolgen van een arbeidsongeval, dan dient zij de letselschade te vergoeden. Er wordt dan gesproken over werkgeversaansprakelijkheid. Hiervan is niet alleen sprake bij een bedrijfsongeval, maar ook indien:

  • een medewerker het letsel bij een collega veroorzaakt
  • er een verkeersongeluk onder werktijd is gebeurd

Ik ben gebeten door een hond

Er gebeuren jaarlijks tienduizenden hondenbeten. Hier kun je vervelend en zelfs ernstig letsel aan overhouden. Denk aan een tetanusinfectie, bijtwonden door een overledene hondenbeet maar ook ernstig spierletsel, zenuwletsel en blijvende beperkingen en littekens.

Letselschade verhalen na een hondenbeet valt onder de aansprakelijkheid voor dieren . Dit is geregeld in artikel 6:179 van het Burgerlijk Wetboek. Hieruit blijkt dat de mogelijke gevolgen van een hondenbezitter aansprakelijk zijn.

Helaas is er in Nederland geen verplichte verzekering voor letsel als gevolg van een hondenbeet. Daarom is het raadzaam om de eigenaar van de hond te vragen of deze een WA of AVP-verzekering heeft. Dan weet je zeker dat de aansprakelijke partij ook een verhaald aanbod biedt!

Vraag uw letselschade advocaat in Apeldoorn naar de mogelijkheden om aansprakelijk te stellen en welke letselschade in uw situatie voor vergoeding in aanmerking komen.

Gratis rechtsbijstand bij letselschade te Apeldoorn

Bent u gewond geraakt bij een ongeluk in Apeldoorn of woont u in Apeldoorn en bent u op zoek naar een goede letselschade advocaat in Apeldoorn? Onze letselschadespecialisten helpen u graag.

Ons letselschade bureau is onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. Een van de enige in letselschade gespecialiseerde advocatenkantoren in Nederland. Bij ons wordt u daarom altijd gratis geholpen door een letselschade advocaat in Apeldoorn.

Bel voor gratis rechtsbijstand 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij nemen direct contact met u op om u te helpen.

Mensen lezen ook
Formulier sluiten

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Formulier sluiten

Letselschade claimen

Letselschade advocaat Apeldoorn

Bent u gewond geraakt en/of heeft u klachten aan een ongeval overgehouden? Onze letselschade advocaten in Apeldoorn helpen u graag en 100% gratis!