Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Letselschade advocaat Apeldoorn

Na een ongeluk komt er veel op uw af. U bent gewond en/of heeft klachten en bent onder medische behandeling gekomen. Misschien kunt u ook niet werken of heeft u hulp nodig bij uw verzorging en het doen van het huishouden. Door het ongeluk staat uw leven zelfs helemaal op de kop, en dan maakt u ook nog eens kosten en lijdt u schade.

Gelukkig is er dan de hulp van een letselschade advocaat in Apeldoorn van ons letselschadebureau die u kunt inschakelen. En bij ons is dit altijd kosteloos!

Wie betaalt de letselschade advocaat in Apeldoorn?

Nog steeds leeft de gedachte dat een letselschade advocaat in Apeldoorn veel geld kost. Daarom wordt er vaak gekozen voor een rechtsbijstandsverzekering, letselschadebureau of letselschade jurist. Ten onrechte, want de beste rechtsbijstand krijgt u nog steeds van een advocaat!

Kiest u voor een letselschade advocaat in Apeldoorn van ons advocatenkantoor, dan betaalt u helemaal niets voor onze hulp. Maar wie betaalt de letselschade advocaat dan? Dit is de letselschadeverzekeraar van de aansprakelijke persoon. Want op grond van de wet worden de redelijke kosten van een letselschade advocaat betaald door de aansprakelijke partij!

Waar vind ik de beste letselschade advocaat in Apeldoorn?

Als u bent aangereden, gebeten bent door een hond in Apeldoorn of u een bedrijfsongeval is overkomen, dan wilt u natuurlijk de beste letselschade advocaat van Nederland of in ieder geval van Apeldoorn. Maar wie is dit en waar vindt u deze letselschade advocaat?

Bij ons letselschadebureau werken alleen maar ervaren en deskundige letselschade advocaten uit Apeldoorn. Een aantal van deze advocaten in letselschade is zelfs lid van de LSA, de beroepsvereniging van letselschade advocaten in Nederland.

Wij durven gerust te zeggen dat u bij ons een heel goede letselschade advocaat in Apeldoorn vindt. Of wij de beste letselschade advocaat van Nederland hebben? Dat laten wij graag aan u over. In elk geval hebben wij ruime ervaring, veel expertise in huis en zijn wij met meer dan 25 letselschadespecialisten en 20 bezoekadressen door heel Nederland een van de weinige gespecialiseerde letselschadekantoren die altijd bij u in de buurt is!

Wat doet een letselschade advocaat in Apeldoorn voor mij?

Wanneer u een fietsongeluk, auto ongeval of arbeidsongeval is overkomen, dan staat het leven in 1 keer op de kop. Want een ongeval heeft persoonlijke en financiële gevolgen. Dan is het wel fijn als een letselschade advocaat in Apeldoorn u als belangenbehartiger bijstaat. Temeer nu u bij letselschade te maken krijgt met een letselschade jurist van de aansprakelijke partij.

Maar wat doet een letselschade advocaat in Apeldoorn allemaal voor u? Wij:

 • onderzoeken wie er aansprakelijk gesteld kan worden
 • stellen een aansprakelijkstelling op
 • gaan de tegenpartij aansprakelijk stellen
 • verzorgen de correspondentie met de schadeverzekeraar
 • vragen medische informatie op en laten een medisch advies uitbrengen
 • stellen een schadestaat op met daarom alle letselschade bedragen waar u recht op heeft
 • vorderen een voorschot op uw letselschadevergoeding
 • regelen dat uw letselschade maximaal vergoed wordt

Wat te doen na een auto botsing in Apeldoorn?

Een autobotsing is vaak het gevolg van het onoplettend zijn van een derde. Want nog steeds zitten veel mensen niet op de weg maar op de telefoon te letten. Maar ook het houden van te weinig afstand of het voorrang nemen leidt tot aanrijding. De vraag is dan wat te doen na een aanrijding en wie schuldig is bij een aanrijding.

Wat de schuld bij een aanrijding betreft zijn er een aantal wettelijke bepalingen die een rol spelen:

 1. artikel 6:162 BW bepaalt dat de persoon die de fout maakt aansprakelijk is voor de letselschade van het verkeersslachtoffer
 2. uit artikel 19 Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens valt af te leiden dat de persoon die te weinig afstand houdt aansprakelijk is voor een achterop aanrijding
 3. in artikel 5 Wegenverkeerswet staat dat bestuurders zich zo dienen te gedragen dat voorkomen wordt dat er een ongeluk ontstaat. Bij geen voorrang verlenen of te hard rijden is de verkeersovertreder dus aansprakelijk voor de letselschade van het slachtoffer.

 

Uiteraard kan een letselschade advocaat in Apeldoorn u helpen bij het verhalen van uw letselschade. Maar er zijn wel een aantal dingen die u zelf kunt doen om ervoor te zorgen dat de kans op het succesvol claimen van letselschade maximaal is:

 • vul altijd een schade-aanrijdingsformulier in en laat ook de tegenpartij deze invullen en ondertekenen
 • vraag getuigen om een getuigenverklaring
 • maak zoveel mogelijk foto's van het ongeluk en de gevolgen hiervan
 • ga altijd langs een arts met uw letsel, dit is des te belangrijker bij een achterop aanrijding met whiplash klachten tot gevolg
 • schakel uw letselschade advocaat in Apeldoorn zo spoedig mogelijk in, dan kunnen wij u zo goed mogelijk helpen.

Letselschade door een fietsongeluk in Apeldoorn

Bij een fietsongeluk kan een andere fietser betrokken zijn, maar in de meeste gevallen gaat het om een ​​aanrijding tussen een fietser en auto of ander motorrijtuig. Dit onderscheid is belangrijk om de volgende reden.

Bij een aanrijding tussen fietsers is schuldig en aansprakelijk de partij die het ongeluk heeft veroorzaakt. Alleen het slachtoffer heeft dus recht op schadevergoeding.

Indien een fietser aangereden wordt door een auto, geldt het regime van artikel 185 wvw. Hierin staat een slachtoffer vriendelijke regeling welke inhoudt dat fietsers altijd recht hebben op een schadevergoeding. Wie aansprakelijk is bij een aanrijding maakt in deze situatie slechts uit voor de hoogte van de letselschade vergoeding.

Is bij het ongeluk tussen een auto en fiets de automobilist schuldig aan de aanrijding? Dan is er natuurlijk recht op een volledige schadevergoeding. Maar anders kan er ook een letselschade uitkering gevorderd worden. Met andere woorden, word je aangereden door een auto en treft de automobilist geen blaam, dan wordt ten minste 50% van de letselschade betaald.

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een vergoeding van schade na een fietsongeluk en hoe hoog deze letselschade vergoeding is? Neem dan contact op met onze letselschade advocaat in Apeldoorn. Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos!

Wat te doen bij een bedrijfsongeval in Apeldoorn?

Raak je gewond bij een bedrijfsongeval, dan is in de meeste gevallen de werkgever aansprakelijk. Dit vloeit voor uit artikel 7:658 BW dat over werkgeversaansprakelijkheid gaat. In dit wetsartikel staat namelijk de zorgplicht van een werkgever opgenomen.

Op basis van de zorgplicht van de werkgever dient deze ervoor te zorgen dat haar medewerkers geen letsel oplopen tijdens de uitvoering van het werk. Gebeurt dit toch, dan is de werkgever aansprakelijk. Dit is alleen anders als de werkgever kan aantonen dat zij echt niets aan het ongeluk kon doen. Hierin slagen werkgever over het algemeen niet.

Is de werkgever aansprakelijk voor de gevolgen van een arbeidsongeval, dan dient zij de letselschade te vergoeden. Er wordt dan gesproken over werkgeversaansprakelijkheid. Hiervan is niet alleen sprake bij een bedrijfsongeval, maar ook indien:

 • een medewerker het letsel bij een collega veroorzaakt
 • er een verkeersongeluk onder werktijd is gebeurd
Ik ben gebeten door een hond

Er gebeuren jaarlijks tienduizenden hondenbeten. Hier kun je vervelend en zelfs ernstig letsel aan overhouden. Denk aan een tetanusinfectie, bijtwonden door een hondenbeet maar ook ernstig spierletsel, zenuwletsel en blijvende beperkingen en littekens.

Letselschade verhalen na een hondenbeet valt onder de aansprakelijkheid voor dieren. Dit is geregeld in artikel 6:179 van het Burgerlijk Wetboek. Hieruit blijkt dat voor de mogelijke gevolgen van een hondenbeet de hondenbezitter aansprakelijk is.

Helaas is er in Nederland geen verplichte verzekering voor letsel als gevolg van een hondenbeet. Daarom is het raadzaam om de eigenaar van de hond te vragen of deze een WA of AVP-verzekering heeft. Dan weet u zeker dat de aansprakelijke partij ook verhaal biedt!

Vraag uw letselschade advocaat in Apeldoorn naar de mogelijkheden om aansprakelijk te stellen en welke letselschade in uw situatie voor vergoeding in aanmerking komen.

Gratis rechtsbijstand bij letselschade te Apeldoorn

Bent u gewond geraakt bij een ongeluk in Apeldoorn of woont u in Apeldoorn en bent u op zoek naar een goede letselschade advocaat in Apeldoorn? Onze letselschadespecialisten helpen u graag.

Ons letselschade bureau is onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. Een van de enige in letselschade gespecialiseerde advocatenkantoren in Nederland. Bij ons wordt u daarom altijd gratis geholpen door een letselschade advocaat in Apeldoorn.

Bel voor gratis rechtsbijstand 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij nemen direct contact met u op om u te helpen.

Mensen lezen ook:

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

8 months geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 year geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 year geleden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland