Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Letselschade advocaat Zwolle

Het kan goed misgaan in het verkeer of op het werk. Dan is het fijn als een letselschade advocaat in Zwolle kan helpen bij het verhalen van de letselschade.

Kiest u voor onze rechtsbijstand na een ongeluk, dan wordt u altijd bijgestaan door een ervaren en deskundige letselschade advocaat. En wij brengen u nooit kosten in rekening, deze verhalen wij net als uw letselschadevergoeding op de aansprakelijke partij.

Wie is mijn letselschade advocaat in Zwolle?

Letselschade Kompas heeft een heel team van letselschade specialisten om u te helpen na een ongeluk. Zij helpen u graag als u hierbij gewond bent geraakt of klachten over heeft gehouden aan een ongeluk.

Ons letselschade bureau is onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. Een van de meeste gespecialiseerde advocatenkantoren in Nederland. Dit is uniek! Bij de meeste letselschade bureaus wordt u immers geholpen door een letselschade jurist. Alleen bij ons wordt u direct geholpen door een letselschade advocaat in Zwolle.

Hier vindt u het hele team van ons kantoor!

Lijdt u letselschade in Zwolle en omstreken en wilt u uw belangen laten behartigen door een letselschade advocaat? Neem dan contact met ons op. Wij helpen graag en altijd 100% kosteloos voor u.

Wat kan een letselschade advocaat in Zwolle voor mij betekenen?

Een ongeluk roept veel vragen op. Kan ik een voorschot op mijn schadevergoeding claimen en op welke letselschade bedragen heb ik recht? Wie is er eigenlijk aansprakelijk te stellen en wat doet een letselschade advocaat in Zwolle voor mij?

Uiteraard kunt u zelf uw letselschade claimen op de verzekeraar van de aansprakelijke partij. Maar letselschade verhalen is niet eenvoudig. Daarom staat in de wet dat u bij letselschade door toedoen van een ander zelf een letselschade advocaat kan inschakelen op kosten van de verzekeraar van de tegenpartij.

Kiest u voor een letselschade advocaat in Zwolle, dan ontzorgen wij u vanaf het eerste moment tot het betalen van de volledige schade. Dat houdt in dat wij de aansprakelijkheidsbrief opstellen, de tegenpartij aansprakelijk stellen en de discussie met de verzekeraar voeren over de hoogte van uw schadevergoeding.

Wat kost een letselschade advocaat in Zwolle?

Anders dan in andere rechtsgebieden is er bij letselschade recht op juridische hulp van een kosteloze advocaat. De enige voorwaarde is dat een ander aansprakelijk is.

Onder omstandigheden kunt u ook bij een schade inzittendenverzekering (svi) aanspraak maken op de gratis hulp van een letselschadeadvocaat.

Kiest u dus voor een letselschade specialist van ons kantoor, dan helpen wij u volledig kosteloos!

Letselschade door verkeersongeval Zwolle

Hoe voorzichtig in het verkeer u ook doet, u kunt zomaar betrokken raken bij een verkeersongeval in Zwolle. Ook hierbij kan onze letselschade advocaat in Zwolle u helpen.

Na een auto ongeluk, scooterongeluk of fietsongeluk komt er veel op u af, zeker als u bij deze aanrijding gewond bent geraakt of hieraan klachten overgehouden hebt. U wilt dan schadevergoeding eisen op de aansprakelijke partij, dan is heel normaal.

In Nederland is het verplicht om een autoverzekering of letselschade verzekering voor een scooter of ander motorvoertuig af te sluiten. Wordt u derhalve aangereden, dan kunt u altijd direct de autoverzekering aansprakelijk stellen voor u letselschade.

Wie aansprakelijk is bij een aanrijding wordt geregeld in diverse wettelijke regelingen. Op grond van artikel 6:162 van het Burgerlijk Wetboek is bijvoorbeeld de persoon aansprakelijk die de onrechtmatige daad begaat. Met andere woorden, de persoon die de verkeersfout maakt is schuldig bij een aanrijding.

Een bijzondere wettelijke bepaling is er voor een achterop aanrijding zoals een kop- staart botsing. In artikel 19 Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens staat namelijk dat bestuurder voldoende afstand moeten houden van een voorligger. Bij een kettingbotsing bijvoorbeeld is dus het achterste voertuig schuldig en daarmee aansprakelijk voor de schade.

Wilt u weten waar u recht op heeft bij een auto ongeluk of scooterongeluk en wilt u dat wij uw letselschade berekenen? Onze letselschade advocaten in Zwolle adviseert en helpt u graag bij letselschade.

Als fietser aangereden in Zwolle

Fietser zijn net als voetgangers kwetsbaar in het verkeer. Daar komt bij dat als u aangereden door een auto wordt, dit tot ernstig letsel kan lijden. Daarom is er artikel 185 wvw, een wetsartikel dat slachtoffers van een fietsongeval beschermd.

In artikel 185 Wegenverkeerswet, dan ook geldt als iemand als voetganger aangereden wordt, staan regels over vergoeding van schade bij een aanrijding tussen een auto en fiets of voetganger.

Artikel 185 wvw poogt een verkeersslachtoffer te beschermen als ze als voetganger of fietser aan het verkeer deelnemen. Deze bescherming bestaat er uit dat u bij een aanrijding op de fiets op lopend altijd recht op schadevergoeding heeft. De enige voorwaarde voor een vergoeding van letselschade is dat u als voetganger of fietser aangereden door een auto of ander motorvoertuig bent.

Is er sprake van een aanrijding tussen fietsers? Dan geldt artikel 185 wvw niet. Er is dan slechts recht op schadevergoeding voor zover de tegenpartij schuldig aan de aanrijding.Neem voor meer informatie contact met uw letselschade advocaat in Zwolle op. Wij helpen u graag en altijd volledig kosteloos!

Letselschade door bedrijfsongeval in Zwolle

U kunt ook een letselschade advocaat in Zwolle inschakelen bij een bedrijfsongeval. In de meeste gevallen kunt u de werkgever aansprakelijk stellen voor geleden en te lijden schade.

Het enige dat u als slachtoffer van een arbeidsongeval hoeft te bewijzen is dat u een ongeval tijdens werk is overkomen en u hieraan letsel overhouden hebt. De letselschade verzekeraar van de werkgever zal dan de letselschade moeten vergoeden.

Niet alleen bij een bedrijfsongeval kunt u de werkgever aansprakelijk stellen voor letselschade. Ook in het geval van letsel door een fout van een collega is er recht op een letselschade vergoeding. En is u een verkeersongeval onder werktijd overkomen? Op de werkgever rust een verzekeringsplicht voor letselschade. U kunt dus een schadevergoeding claimen bij uw werkgever als u in de auto of op de fiets of scooter aangereden wordt.

Gebeten door een hond in Zwolle

Bent u gebeten bij een hond? Dan is er altijd recht op schadevergoeding. In artikel 6:179 BW, dat over aansprakelijkheid bij dieren gaat, staat namelijk dat de bezitter van een dier aansprakelijk is voor de schade die het dier aan zaken en personen toebrengt.

Is er derhalve sprake van een hondenbeet, dan kunt  u de hondenbezitter aansprakelijk stellen. Helaas is er echter geen verplichte aansprakelijkheidsverzekering voor dieren. Wel valt de letselschade door een hondenbeet onder de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren. U dient dan wel eerst de hondenbezitter aansprakelijk te stellen.

Gratis hulp letselschade advocaat Zwolle

Bent u aangereden, gewond geraakt bij een bedrijfsongeval of gebeten door een hond? Onze letselschade advocaten in Zwolle helpen u kosteloos bij het verhalen van uw letselschade. Bel voor gratis juridische hulp bij letselschade 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij nemen direct contact met u op.

Mensen lezen ook:

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
  1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
  2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
  3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
  4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

10 maanden geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 jaar geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 jaar geleden

Letselschade Kompas

Wat anderen van ons vinden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland