Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Meer dan 20 jaar ervaring!

Hulp van ervaren letselschade advocaten

Honderden tevreden slachtoffers gingen u voor

NL

Wat doet een letselschade advocaat in Drachten?

Het is niet eenvoudig om letselschade te claimen. Want waar begin je en wat als een letselschade jurist van de verzekeraar contact opneemt? Welke letselschade bedragen worden vergoed? Allemaal vragen die u aan een letselschade advocaat in Drachten kunt vragen.

Bij het indienen van een letselschadeclaim is er recht op gratis hulp van een letselschade advocaat in Drachten. Maar wat doet een letselschade advocaat voor u?

Kiest u voor ons letselschade bureau, dan doen wij het volgende voor u:

Wat kost een letselschade advocaat in Drachten?

Rechtsbijstand van een letselschade advocaat in Drachten is duur, zo denken veel mensen. Dit is echter een misvatting. In de wet is namelijk opgenomen dat als een derde aansprakelijk is voor de ontstane schade, er gratis een beroep gedaan kan worden op een letselschadebureau.

Letselschade Kompas is onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten, een gerenommeerd advocatenkantoor gespecialiseerd in letselschade. Daarom schakelen wij voor u gratis een letselschade advocaat in Drachten in.

Kiest u dus voor ons letselschadekantoor, dan weet u zeker dat u de beste rechtsbijstand krijgt die er is, geheel kosteloos!

Er zijn ook no cure no pay advocaten. In het geval iemand anders aansprakelijk is voor uw letselschade, hoeft u echter niet akkoord te gaan met no cure no pay. Deze constructie is immers alles behalve kosteloos. Een no cure no pay advocaat moet u een deel van uw letselschadevergoeding afstaan.

Kunt u iemand aansprakelijk stellen voor uw letselschade? Dan heeft u recht op gratis juridische bijstand en adviseren wij u niet in zee te gaan met een belangenbehartiger die werkt op basis van no cure no pay.

Wilt u ook gratis hulp van een letselschade advocaat in Drachten? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u 100% kosteloos bij letselschade!

Waaruit bestaat een letselschadevergoeding?

Is er sprake van een erkenning van aansprakelijkheid? Dan kunnen wij voor u de letselschade berekenen. Maar hoe is de samenstelling van een letselschadevergoeding?

Letselschade bestaat uit diverse componenten, materiële schade en immateriële schade. Daarbij wordt materiële schade weer onderverdeeld in kosten en schade. Hierbij kunt u denken aan:

 • inkomensschade, in het letselschaderecht verlies aan verdienvermogen genaamd
 • een studievertraging
 • het verplicht eigen risico
 • kosten van de fysiotherapeut en psycholoog
 • reiskosten
 • kosten voor een hulp in de huishouding
 • kosten gemaakt tijdens een ziekenhuisopname
 • verzorgingskosten en verpleegkosten thuis

Wat is smartengeld?

Naast een materiële schadevergoeding is er ook recht op smartengeld. Een smartengeldvergoeding tracht het leed dat u als gevolg van een auto ongeluk, fietsongeluk, scooterongeluk of bedrijfsongeval lijdt iets te verzachten.

Heeft u verwondingen of klachten aan een ongeluk overgehouden? Dan is er altijd recht op smartengeld. Uw letselschade advocaat in Drachten informeert u hier graag verder over.

Gratis rechtshulp van een letselschade advocaat in Drachten

Lijdt u letselschade als gevolg van een verkeersongeval, een ongeluk op het werk of een hondenbeet of kattenbeet? Onze letselschade advocaten in Drachten helpen u graag en altijd 100% kosteloos.

Bel voor gratis rechtsbijstand bij letselschade 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in en wij gaan direct voor u aan de slag.

Aanrijding gehad, niet mijn schuld!

Ik heb een aanrijding gehad, maar niet mijn schuld! Als u in de auto of als fietser aangereden door een auto bent, dan is dit geheel buiten uw schuld om. Maar hoe weet je nu wie schuldig bij een aanrijding is?

Wie schuldig is bij een aanrijding blijkt uit de wet. Zo is er een artikel die regelt wie voorrang bij een uitrit heeft. Maar ook voor letselschade door een kop-staart botsing zijn regels.

In artikel 19 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens staat dat bestuurder voldoende afstand van elkaar dienen te houden op de weg. Hieruit kan geconcludeerd worden dat bij een kop staart botsing of een kettingbotsing het achterste voertuig aansprakelijk is.

Voor de vraag wie is schuldig bij een aanrijding is ook artikel 5 Wegenverkeerswet van belang. In dit wetsartikel staat dat bestuurder zich dusdanig op de weg dienen te gedragen dat gevaar vermeden wordt en er dus geen ongelukken gebeuren. Gebeurt dit toch door bumperkleven, te hard rijden of het niet verlenen van voorrang, dan is de persoon die de verkeersfout maakt aansprakelijk op basis van een onrechtmatige daad.

Wat is een bedrijfsongeval?

Bent u gewond geraakt of heeft u klachten na een ongeluk op het werk? Dan is er sprake van een bedrijfsongeval. Hierdoor kunt u de werkgever aansprakelijk stellen als deze zijn zorgplicht als werkgever geschonden heeft.

Werkgeversaansprakelijkheid is geregeld in artikel 7:658 BW. Hierin staat dat werkgevers ervoor moeten zorgen dat:

 • machines, gereedschap en andere bedrijfsmiddelen veilig gebruikt kunnen worden
 • er voldoende duidelijke veiligheidsinstructies zijn gegeven
 • het toezicht op de werkzaamheden afdoende is

Voldoet een werkgever niet aan zijn zorgplicht als werkgever, dan is hij aansprakelijk voor de letselschade die geleden wordt.

Aansprakelijkheid voor dieren

Een hondenbeet, kattenbeet of trap van een paard. Als u hierbij gewond raakt of klachten oploopt, is er sprake van aansprakelijkheid voor dieren. Het is dan de bezitter van een dier welke gehouden is de letselschade te vergoeden.

Formulier sluiten

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Formulier sluiten

Letselschade claimen

Letselschade advocaat Drachten

Bent u op zoek naar een letselschade advocaat in Drachten? Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd 100% kosteloos bij letselschade!