Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Letselschade advocaat Drachten

U bent betrokken geraakt bij een aanrijding, een arbeidsongeval of heeft letsel opgelopen als gevolg van een hondenbeet. Dan is er recht op een letselschadevergoeding. Daarnaast kunt u bij letselschade kosteloos een letselschade advocaat in Drachten inschakelen.

Wij helpen u graag bij letselschade verhalen na een ongeluk of als u gebeten door een hond bent en helpen u altijd 100% gratis.

Wat doet een letselschade advocaat in Drachten?

Het is niet eenvoudig om letselschade te claimen. Want waar begin je en wat als een letselschade jurist van de verzekeraar contact opneemt? Welke letselschade bedragen worden vergoed? Allemaal vragen die u aan een letselschade advocaat in Drachten kunt vragen.

Bij het indienen van een letselschadeclaim is er recht op gratis hulp van een letselschade advocaat in Drachten. Maar wat doet een letselschade advocaat voor u?

Kiest u voor ons letselschade bureau, dan doen wij het volgende voor u:

Wat kost een letselschade advocaat in Drachten?

Rechtsbijstand van een letselschade advocaat in Drachten is duur, zo denken veel mensen. Dit is echter een misvatting. In de wet is namelijk opgenomen dat als een derde aansprakelijk is voor de ontstane schade, er gratis een beroep gedaan kan worden op een letselschadebureau.

Letselschade Kompas is onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten, een gerenommeerd advocatenkantoor gespecialiseerd in letselschade. Daarom schakelen wij voor u gratis een letselschade advocaat in Drachten in.

Kiest u dus voor ons letselschadekantoor, dan weet u zeker dat u de beste rechtsbijstand krijgt die er is, geheel kosteloos! Er zijn ook no cure no pay advocaten. In het geval iemand anders aansprakelijk is voor uw letselschade, hoeft u echter niet akkoord te gaan met no cure no pay. Deze constructie is immers alles behalve kosteloos. Een no cure no pay advocaat moet u een deel van uw letselschadevergoeding afstaan.

Kunt u iemand aansprakelijk stellen voor uw letselschade? Dan heeft u recht op gratis juridische bijstand en adviseren wij u niet in zee te gaan met een belangenbehartiger die werkt op basis van no cure no pay.

Wilt u ook gratis hulp van een letselschade advocaat in Drachten? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u 100% kosteloos bij letselschade!

Waaruit bestaat een letselschadevergoeding?

Is er sprake van een erkenning van aansprakelijkheid? Dan kunnen wij voor u de letselschade berekenen. Maar hoe is de samenstelling van een letselschadevergoeding?Letselschade bestaat uit diverse componenten, materiële schade en immateriële schade. Daarbij wordt materiële schade weer onderverdeeld in kosten en schade. Hierbij kunt u denken aan:

 • inkomensschade, in het letselschaderecht verlies aan verdienvermogen genaamd
 • een studievertraging
 • het verplicht eigen risico
 • kosten van de fysiotherapeut en psycholoogreiskosten
 • kosten voor een hulp in de huishouding
 • kosten gemaakt tijdens een ziekenhuisopname
 • verzorgingskosten en verpleegkosten thuis

Wat is smartengeld?

Naast een materiële schadevergoeding is er ook recht op smartengeld. Een smartengeldvergoeding tracht het leed dat u als gevolg van een auto ongeluk, fietsongeluk, scooterongeluk of bedrijfsongeval lijdt iets te verzachten.

Heeft u verwondingen of klachten aan een ongeluk overgehouden? Dan is er altijd recht op smartengeld. Uw letselschade advocaat in Drachten informeert u hier graag verder over.

Gratis rechtshulp van een letselschade advocaat in Drachten

Lijdt u letselschade als gevolg van een verkeersongeval, een ongeluk op het werk of een hondenbeet of kattenbeet? Onze letselschade advocaten in Drachten helpen u graag en altijd 100% kosteloos.

Bel voor gratis rechtsbijstand bij letselschade 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in en wij gaan direct voor u aan de slag.

Aanrijding gehad, niet mijn schuld!

Ik heb een aanrijding gehad, maar niet mijn schuld! Als u in de auto of als fietser aangereden door een auto bent, dan is dit geheel buiten uw schuld om. Maar hoe weet je nu wie schuldig bij een aanrijding is?

Wie schuldig is bij een aanrijding blijkt uit de wet. Zo is er een artikel die regelt wie voorrang bij een uitrit heeft. Maar ook voor letselschade door een kop-staart botsing zijn regels.

In artikel 19 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens staat dat bestuurder voldoende afstand van elkaar dienen te houden op de weg. Hieruit kan geconcludeerd worden dat bij een kop staart botsing of een kettingbotsing het achterste voertuig aansprakelijk is.

Voor de vraag wie is schuldig bij een aanrijding is ook artikel 5 Wegenverkeerswet van belang. In dit wetsartikel staat dat bestuurder zich dusdanig op de weg dienen te gedragen dat gevaar vermeden wordt en er dus geen ongelukken gebeuren. Gebeurt dit toch door bumperkleven, te hard rijden of het niet verlenen van voorrang, dan is de persoon die de verkeersfout maakt aansprakelijk op basis van een onrechtmatige daad.

Wat is een bedrijfsongeval?

Bent u gewond geraakt of heeft u klachten na een ongeluk op het werk? Dan is er sprake van een bedrijfsongeval. Hierdoor kunt u de werkgever aansprakelijk stellen als deze zijn zorgplicht als werkgever geschonden heeft.

Werkgeversaansprakelijkheid is geregeld in artikel 7:658 BW. Hierin staat dat werkgevers ervoor moeten zorgen dat:

 • machines, gereedschap en andere bedrijfsmiddelen veilig gebruikt kunnen worden
 • er voldoende duidelijke veiligheidsinstructies zijn gegeven
 • het toezicht op de werkzaamheden afdoende is

 

Voldoet een werkgever niet aan zijn zorgplicht als werkgever, dan is hij aansprakelijk voor de letselschade die geleden wordt.

Aansprakelijkheid voor dieren

Een hondenbeet, kattenbeet of trap van een paard. Als u hierbij gewond raakt of klachten oploopt, is er sprake van aansprakelijkheid voor dieren. Het is dan de bezitter van een dier welke gehouden is de letselschade te vergoeden.

Let u wel op dat er geen verplichte aansprakelijkheidsverzekering bestaat voor bezitters van dieren. Weliswaar valt aansprakelijkheid voor dieren onder de AVP verzekering, maar liefst 600.000 gezinnen in Nederland zijn niet verzekerd tegen aansprakelijkheid. Vraag daarom altijd of iemand verzekerd is tegen letselschade als gevolg van bijvoorbeeld een hondenbeet.

Mensen lezen ook:
De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

10 maanden geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 jaar geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 jaar geleden

Letselschade Kompas

Wat anderen van ons vinden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland