Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Letselschade verhalen na een kattenbeet

U bent gebeten door een kat en heeft hieraan letsel overgehouden. Dan kunt u schadevergoeding eisen. Aansprakelijk voor een kattenbeet is de bezitter van het dier. Omdat aansprakelijkheid voor dieren onder de WA- verzekering valt, zal de letselschadeverzekeraar uw schade vergoeden.

Op grond van de wet is er recht op gratis hulp van een letselschade advocaat of letselschade jurist bij een kattenbeet.  Daarom kunt u kosteloos een beroep op onze rechtsbijstand doen!

Wat te doen bij een  kattenbeet

Wist u dat een kattenbeet een veel groter infectierisico (25-50%) kent dan een hondenbeet? Door een hondenbeet of kattenbeet komen micro-organismen van het dierlijke gebit terecht in de bijtwond. Als u gebeten door een hond wordt, gaat het meestal om scheurwonden. Deze zijn veel minder diep dan een kattenbeet, waardoor de kans op infectie groter is als u gebeten door een kat wordt.

Belangrijk is om de wond goed schoon te maken. De kans op een infectie wordt hierdoor verminderd. Ga ook altijd direct naar de huisarts of huisartsenpost, wacht niet tot morgen. Door het grote infectiegevaar zal deze u antibiotica geven. U kunt immers ook  tetanus oplopen, een ernstige bacteriële infectie met de kans op blijvend letsel.

Tegenpartij aansprakelijk stellen na een kattenbeet

Bent u gebeten door een kat en bent u hierbij gewond geraakt, dan is er altijd recht op schadevergoeding. Alle materiële schade zoals medische kosten en inkomensschade moet vergoed worden. Maar er is ook altijd recht op smartengeld.

Voor de gevolgen van een kattenbeet kunt u de kattenbezitter aansprakelijk stellen. In artikel 6:179 BW (Burgerlijk Wetboek) is namelijk opgenomen dat de bezitter van een dier aansprakelijk is voor de schade welke een dier aan zaken en personen toebrengt.

Het is dus de kattenbezitter die aansprakelijk is voor uw letselschade. Maar er is geen verplichte letselschadeverzekering voor bezitters van een kat. Vraag daarom altijd of er wel een WA- verzekering is waarop uw uw schade verhalen kunt.

Hoe aansprakelijk stellen bij een kattenbeet?

Aansprakelijk stellen gebeurt door middel van een aansprakelijkheidsbrief. Hierin zijn onder andere opgenomen:

  • de datum en tijd van het ongeluk
  • een eventuele getuigenverklaring
  • de aansprakelijkstelling en grond waarop deze rust
  • opsomming van het letsel en de schadeposten die u hierdoor lijdt
  • een stuiting van de verjaring

 

Kiest u ervoor om uw letselschade claim door ons letselschade bureau in te laten dienen, dan stellen wij uiteraard de aansprakelijkheidsbrief op en zorgen wij ervoor dat u een passende letselschadevergoeding ontvangt.

Waaruit bestaat een schadevergoeding?

Aan een kattenbeet kunt u divers letsel overhouden, van een schram op uw hand of gezicht, tot een diepe wond met spierletsel en zelfs zenuwletsel aan toe. De gevolgen zijn niet te onderschatten!

Als gevolg van het letsel lijdt u schade, dit wordt letselschade genoemd. Zo zult u als gevolg van de kattenbeet medische kosten maken. Maar ook kunnen er blijvende littekens ontstaan. Hiervoor kunt u een smartengeldvergoeding eisen.

Gratis rechtshulp bij een kattenbeet

Omdat u letsel opgelopen heeft door de kattenbeet, kunt u schadevergoeding eisen. U heeft echter ook recht op gratis juridische hulp van een letselschade jurist. Deze vindt u bij ons letselschadebureau.

Kiest u voor ons letselschadekantoor, dan regelen wij alles voor u. Onze letselschade juristen zorgen ervoor dat u geheel schadeloos gesteld wordt.

Contact met uw letselschade jurist

Wilt u ook gratis juridische bijstand na een kattenbeet? Onze letselschade juristen helpen u graag. Is er een letselschade advocaat nodig? Geen probleem, Letselschade Kompas is onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten, een van de bekendste advocatenkantoren gespecialiseerd in letselschade.

Kiest u ook voor een letselschade specialist? Neem dan contact met ons op voor een gratis letselschade advies en het kosteloos claimen van uw letselschade bij een kattenbeet.

Bel gratis 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij nemen direct contact met u op.

Mensen lezen ook:
De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
  1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
  2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
  3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
  4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

10 maanden geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 jaar geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 jaar geleden

Letselschade Kompas

Wat anderen van ons vinden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland