Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Meer dan 20 jaar ervaring!

Hulp van ervaren letselschade advocaten

Honderden tevreden slachtoffers gingen u voor

NL

Wat te doen bij een  kattenbeet

Wist u dat een kattenbeet een veel groter infectierisico (25-50%) kent dan een hondenbeet? Door een hondenbeet of kattenbeet komen micro-organismen van het dierlijke gebit terecht in de bijtwond. Als u gebeten door een hond wordt, gaat het meestal om scheurwonden. Deze zijn veel minder diep dan een kattenbeet, waardoor de kans op infectie groter is als u gebeten door een kat wordt.

Belangrijk is om de wond goed schoon te maken. De kans op een infectie wordt hierdoor verminderd. Ga ook altijd direct naar de huisarts of huisartsenpost, wacht niet tot morgen. Door het grote infectiegevaar zal deze u antibiotica geven. U kunt immers ook  tetanus oplopen, een ernstige bacteriële infectie met de kans op blijvend letsel.

Aansprakelijk stellen na kattenbeet

Bent u gebeten door een kat en bent u hierbij gewond geraakt, dan is er altijd recht op schadevergoeding. Alle materiële schade zoals medische kosten en inkomensschade moet vergoed worden. Maar er is ook altijd recht op smartengeld.

Voor de gevolgen van een kattenbeet kunt u de kattenbezitter aansprakelijk stellen. In artikel 6:179 BW (Burgerlijk Wetboek) is namelijk opgenomen dat de bezitter van een dier aansprakelijk is voor de schade welke een dier aan zaken en personen toebrengt.

Hoe aansprakelijk stellen bij een kattenbeet?

Aansprakelijk stellen gebeurt door middel van een aansprakelijkheidsbrief. Hierin zijn onder andere opgenomen:

  • de datum en tijd van het ongeluk
  • een eventuele getuigenverklaring
  • de aansprakelijkstelling en grond waarop deze rust
  • opsomming van het letsel en de schadeposten die u hierdoor lijdt
  • een stuiting van de verjaring

 

Kiest u ervoor om uw letselschade claim door ons letselschade bureau in te laten dienen, dan stellen wij uiteraard de aansprakelijkheidsbrief op en zorgen wij ervoor dat u een passende letselschadevergoeding ontvangt.

Waaruit bestaat een schadevergoeding?

Aan een kattenbeet kunt u divers letsel overhouden, van een schram op uw hand of gezicht, tot een diepe wond met spierletsel en zelfs zenuwletsel aan toe. De gevolgen zijn niet te onderschatten!

Als gevolg van het letsel lijdt u schade, dit wordt letselschade genoemd. Zo zult u als gevolg van de kattenbeet medische kosten maken. Maar ook kunnen er blijvende littekens ontstaan. Hiervoor kunt u een smartengeldvergoeding eisen.

Gratis rechtshulp bij een kattenbeet

Omdat u letsel opgelopen heeft door de kattenbeet, kunt u schadevergoeding eisen. U heeft echter ook recht op gratis juridische hulp van een letselschade jurist. Deze vindt u bij ons letselschadebureau

Kiest u voor ons letselschadekantoor, dan regelen wij alles voor u. Onze letselschade juristen zorgen ervoor dat u geheel schadeloos gesteld wordt.

Contact met uw letselschade advocaat

Wilt u ook gratis juridische bijstand na een kattenbeet? Onze letselschade juristen helpen u graag. Is er een letselschade advocaat nodig? Geen probleem, Letselschade Kompas is onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten, een van de bekendste advocatenkantoren gespecialiseerd in letselschade.

Kiest u ook voor een letselschade specialist? Neem dan contact met ons op voor een gratis letselschade advies en het kosteloos claimen van uw letselschade bij een kattenbeet.

Bel gratis 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij nemen direct contact met u op.

Formulier sluiten

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Formulier sluiten

Letselschade claimen

Kattenbeet

Bent u gebeten door een kat? Als u aan een kattenbeet letsel heeft overgehouden, dan heeft u recht op een schadevergoeding. Onze letselschade juristen helpen u gratis bij het verhalen hiervan.