Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Letselschade advocaat Bergen op Zoom

U bent op zoek naar een letselschade advocaat in Bergen op Zoom en omgeving. Dan bent u bij onze letselschade specialisten op het juiste adres.

Wij zijn niet zomaar een letselschadebureau, maar onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. Bij ons wordt u daarom altijd geholpen voor een goede letselschade advocaat die maar 1 belang heeft, namelijk uw belang.

Onze letselschade advocaat in Bergen op Zoom regelt alles op financieel vlak voor u na een ongeluk. Wij gaan de tegenpartij aansprakelijk stellen, regelen een voorschot op uw letselschadevergoeding en zorgen voor een maximale slotbetaling.

Wat doet een letselschade advocaat in Bergen op Zoom voor mij?

Wie slachtoffer is van een ongeluk, kan een schadevergoeding eisen. Hierbij krijgt u te maken met diverse partijen, waaronder in de meeste gevallen een schadeverzekeraar. Zo zijn auto's verplicht verzekerd en valt aansprakelijkheid bij een hondenbeet onder de WA- verzekering van de hondenbezitter.

Gelukkig hoeft u het letselschade claimen na een aanrijding of bedrijfsongeval niet zelf te doen. Dit geldt ook als u gebeten door een hond bent. U heeft immers bij het verhalen van letselschade recht op gratis rechtsbijstand.

Kiest u voor een letselschade advocaat in Bergen op Zoom van ons kantoor, dan regelen wij alles voor u. Wij stellen de veroorzaker van een ongeluk aansprakelijk, regelen dat u een voorschot op uw letselschadevergoeding ontvangt en discussiëren met de verzekeraar van de tegenpartij over de hoogte van uw schadevergoeding.

Wat te doen na een auto ongeluk?

Op deze pagina leest u wat te doen bij diverse ongelukken. Hieronder leest u wat te doen bij een:

 

Maar we beginnen met een auto ongeluk. Dagelijks is het raak, zowel op de snelweg als binnen de bebouwde kom, een auto ongeluk. De oorzaak is vaak een verkeersovertreding van een medeweggebruiker. Bijvoorbeeld omdat u geen voorrang kreeg of na een kettingbotsing.

Het gevolg van een auto ongeluk is vaak niet alleen autoschade, maar met name letselschade. Bijvoorbeeld als gevolg van whiplash klachten, een botbreuk, hersenletsel of een dwarslaesie. Deze letselschade kunt u in de meeste gevallen laten verhalen door een letselschade advocaat in Bergen op Zoom.

Alle motorrijtuigen waaronder auto's, scooters en vrachtauto's zijn verplicht verzekerd op grond van de Wet Aansprakelijkheidsverzekeringen Motorrijtuigen. Uw schadeclaim kan hiermee direct bij de letselschadeverzekeraar worden ingediend. Wel zo gemakkelijk omdat u niet hoeft uit te zoeken wie de bestuurder of de eigenaar van de auto is.

Als u een schadevergoeding claimen wilt na een auto ongeluk, dan dient u te bewijzen dan de andere bestuurder schuldig is aan de aanrijding. Om aan deze bewijslast te voldoen adviseren wij u als volgt:

 • vul altijd een schadeformulier in. Hierop kan bijvoorbeeld de toedracht van een auto ongeluk getekend worden
 • laat het schade-aanrijdingsformulier altijd ook door de tegenpartij ondertekenen
 • zijn er mensen die het auto ongeluk hebben zien gebeuren? Vraag dan om een getuigenverklaring
 • bel bij doorrijden na een aanrijding altijd ter plaatste de politie zodat er een onderzoek naar de toedracht gedaan kan worden
 • ga met letsel altijd direct naar een arts, zeker bij niet objectiveerbaar letsel als nekletsel of rugklachtenschakel een letselschade advocaat in Bergen op Zoom in om u te helpen bij het verhalen van uw letselschade
Wat kost een letselschade advocaat in Bergen op Zoom?

Lijdt u letsel door een aanrijding of ander ongeluk, dan is het logisch dat u een goede letselschade advocaat wilt inschakelen. Sterker nog, u wilt de beste letselschade advocaat in Bergen op Zoom! Maar wat kost een letselschade advocaat en is het niet goedkoper om een letselschade jurist in de arm te nemen?

In Nederland worden de belangen van letselschadeslachtoffers goed beschermd. Zo staat er in artikel 6:96 BW dat u na een ongeluk gratis de hulp van een letselschade expert in kunt roepen. Of u nu dus kiest voor een letselschade jurist van een letselschadebureau of een letselschade advocaat, uw kosten worden betaald door de aansprakelijke persoon.

Onze letselschade advocaten in Bergen op Zoom werken dus altijd volledig kosteloos voor u!

Letselschade door een fietsongeluk? Altijd schadevergoeding!

Bij een fietsongeluk kan het gaan om een aanrijding tussen fietsers, maar vaker komt het voor dat een fietser aangereden door een auto wordt. In dit laatste geval is er altijd recht op een letselschadevergoeding.

Fietsers maar ook voetgangers zijn conform de wet "zwakke verkeersdeelnemers." Dit omdat bij een aanrijding tussen een fiets en voetganger er veelal sprake is van ernstig letsel. U bent als fietser bij een fiets ongeluk immers niet zo goed beschermd als een automobilist.

Wordt iemand als fietser of voetganger aangereden, dan beschermd de wet deze persoon tegen letselschade. Hiervoor is een bijzondere regeling die te vinden is in artikel 185 van de Wegenverkeerswet. Op basis van deze regeling is er bij een aanrijding op de fiets door een auto of ander motorrijtuig altijd recht op een letselschade vergoeding.

Is het motorrijtuig schuldig aan de aanrijding, dan ontvangt u uiteraard een volledige schadevergoeding. Maar geeft de fietser geen voorrang of rijdt deze door een rood verkeerslicht? Dan nog ontvangt deze een schadevergoeding van ten minste 50%. Op grond van de billijkheidscorrectie kan dit percentage oplopen tot 100%. Bij kinderen tot 14 jaar wordt altijd de volledige letselschade vergoed.

Wie is aansprakelijk voor een hondenbeet?

U bent gebeten door een hond en hierbij gewond geraakt. Logisch dat u de schade die hieruit voortvloeit wilt verhalen. Maar wat moet je nu doen bij een hondenbeet voor het claimen van letselschade?

Heel belangrijk is dat u weet wie de hondeneigenaar is, maar ook dat u alle contactgegevens van de eigenaar van de hond weet. Daarnaast is het noodzakelijk dat iemand gezien heeft dat u gebeten bent. Vraag of getuigen dan ook een verklaring willen afleggen.

Hondenbezitters zijn niet verplicht verzekerd tegen aansprakelijkheid. Vraag daarom altijd of de hondeneigenaar verzekerd is tegen aansprakelijkheid en verzoek om de gegevens van de verzekeraar.

Werkgeversaansprakelijkheid

De schending van de zorgplicht van een werkgever, het niet geven van instructies of het niet voldoen aan de veiligheidsvoorschriften. In de meeste gevallen kunt u na een bedrijfsongeval de werkgever aansprakelijk stellen.

Een werkgever aansprakelijk stellen geschiedt door middel van een aansprakelijkheidsbrief. In bijna alle gevallen is de werkgever aansprakelijk bij een arbeidsongeval. Maar er zijn wel een aantal zaken waar u op moet letten.

Ten eerste dient u op grond van de wet te bewijzen dat u tijdens de uitoefening van uw werk een ongeluk op het werk is overkomen en dat u hieraan letsel heeft overgehouden.

Vaak staat de aansprakelijkheid van de werkgever snel vast, bijvoorbeeld als u naar het ziekenhuis wordt gebracht en er getuigen van het bedrijfsongeval zijn. Soms is dit echter lastiger. Vraag daarom altijd om schadeformulier om in te vullen. Zijn er collega's die het ongeluk op het werk hebben zien gebeuren? Vraag dan om een getuigenverklaring.

Niet alleen bij een bedrijfsongeval is er sprake van werkgeversaansprakelijkheid:

 • lijdt u schade door toedoen van een collega? Dan is niet de collega maar de werkgever aansprakelijk voor uw letselschade
 • op een werkgever rust de verplichting personeel te verzekeren tegen schade door een verkeersongeval onder werktijd. Overkomt u een ongeluk, dan kunt u dus een letselschade uitkering bij uw werkgever claimen.
Mensen lezen ook:
De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

9 maanden geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 jaar geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 jaar geleden

Letselschade Kompas

Wat anderen van ons vinden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland