Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Meer dan 20 jaar ervaring!

Hulp van ervaren letselschade advocaten

Honderden tevreden slachtoffers gingen u voor

NL

Wat als ik aangereden door een dronken bestuurder wordt?

Bent u aangereden? Voor uw schade kunt u dan direct de tegenpartij aansprakelijk stellen. Alle motorvoertuigen zijn namelijk verplicht verzekerd tegen aansprakelijkheid.

Deze verplichte verzekering is geregeld in de WAM, de Wet aansprakelijkheidsverzekering Motorverkeer. In de WAM staat onder andere dat als u aangereden wordt, u de aansprakelijkstelling rechtstreeks naar de autoverzekering kan sturen.

Schakelt u onze gratis juridische hulp in? Dan zorgen wij dat de autoverzekering van de dronken bestuurder aansprakelijk gesteld wordt. U hoeft zelf verder niks te doen!

Waar heb ik recht op bij een aanrijding met een dronken bestuurder?

Bij een aanrijding wordt alle geleden schade vergoed. Dit houdt onder andere in dat de schade aan uw auto of fietser vergoed wordt, maar belangrijker, ook uw letselschade komt voor vergoeding in aanmerking

Letselschade bestaat uit alle kosten die u maakt, schade die geleden wordt en uit smartengeld.

Bij kosten kunt u bijvoorbeeld denken aan alle medische kosten die u maakt, maar ook aan reiskosten en kosten voor hulp in het huishouden. Of kosten gemaakt tijdens een ziekenhuisopname.

Bent u arbeidsongeschikt door een ongeluk? Ook de inkomensschade die u hierdoor lijdt wordt vergoed. Evenals eventuele schade door een studievertraging en pensioenschade.

Wat is smartengeld?

Als u aangereden door een dronken bestuurder bent, ontvangt u ook een vergoeding van smartengeld. Maar wat is smartengeld eigenlijk?

Smartengeld is een letselschadevergoeding voor het leed dat de persoon die u aangereden heeft u heeft berokkend. Denk hierbij aan pijnklachten, rijangst en psychische klachten. Bent u gewond bij een aanrijding geraakt of heeft u hieraan klachten overgehouden? Er is dan altijd recht op een smartengeldvergoeding.

Contact met een letselschade jurist

Lijdt u letselschade door een aanrijding? Onze letselschade juristen helpen u graag en altijd 100% kosteloos.

Bel voor gratis juridische hulp bij letselschade 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in. Wij nemen dan direct contact met u op.

Formulier sluiten

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Formulier sluiten

Letselschade claimen

Aanrijding dronken bestuurder

Als u bent aangereden door een dronken bestuurder heeft u recht op gratis hulp van een letselschade jurist. Wij helpen u graag bij letselschade.