Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Letselschade advocaat Zaandam

Wie helpt mij als ik ben aangereden of gewond ben geraakt bij een bedrijfsongeval ? En wat moet ik doen als ik gebeten door een hond ben? Vragen die opkomen als u een ongeluk of hondenbeet heeft meegemaakt. Uw letselschade advocaat in Zaandam kan al deze vragen voor u beantwoorden.

Gratis hulp van een letselschade advocaat in Zaandam

Als letselschade slachtoffer staat u zwak tegenover een letselschade jurist van een grote verzekeraar. Wilt u vaak is de tegenpartij verzekerd. Bijvoorbeeld bij een aanrijding van achteren. U kunt dan direct bij de autoverzekeraar (WAM-verzekeraar) een schadeclaim indienen.

Een letselschadejurist van een verzekeraar weet veel over letselschade en zal zijn best doen om de letselschade vergoeding zo laag mogelijk te houden. Daarom is bepaald dat de laagste kosten van rechtsbijstand moeten worden door de tegenpartij. De enige voorwaarde is dat de tegenpartij aansprakelijk is of dat u een SVI-verzekering heeft.

Uw letselschade advocaat in Zaandam werkt dus gegarandeerd voor u. Wilt u de kosten van onze juridische hulp in rekening brengen bij de verzekeraar van de tegenpartij van de SVI-verzekering.

Het recht op gratis rechtsbijstand geldt niet alleen bij een verkeersongeluk, maar ook in het geval van een ongeluk op het werk van een hondenbeet.

Wie is aansprakelijk bij schade?

Aansprakelijk bij schade is de persoon die een fout heeft gemaakt of de grond van de wet aansprakelijk is voor schade. Er is schuld nodig om aansprakelijk te zijn. Een voorbeeld van een fout en daarmee een onrechtmatige daad is een aanrijding.

Bij risicoaansprakelijkheid hoeft de tegenpartij geen fout te maken. Hij is op grond van de wet aansprakelijk. Een bekend voorbeeld is een hondenbezitter. Omdat hij de eigenaar van de hond is dient hij alle schade te betalen die de hond heeft veroorzaakt, zoals door een hondenbeet.

In het geval van een bedrijfsongeval is de werkgever aansprakelijk als deze zijn zorgplicht geschonden heeft. U kunt bijvoorbeeld de werkgever aansprakelijk stellen als deze zijn machines niet goed heeft onderhouden waardoor letsel is ontstaan. Maar ook bij een gladde vloer of schade veroorzaak door een medewerker is de werkgever aansprakelijk. Dit wordt werkgeversaansprakelijkheid genoemd.

U hoeft niet zelf uit te zoeken wie aansprakelijk is bij een ongeluk of een hondenbeet. Dat doet onze letselschade advocaat in Zaandam voor u.

Hoe stel je iemand aansprakelijk?

Bent u van achteren aangereden, gebeten door een hond of is er sprake van een arbeidsongeval? Dan kunt u de tegenpartij aansprakelijk stellen. Maar hoe doe je dit?

Aansprakelijk stellen gebeurt door middel van een aansprakelijkheidstelling. Dit is een brief aan de tegenpartij waar onder andere de volgende staat:

 • de datum en plaats van het ongeluk
 • namen van partijen
 • wat er precies is gebeurd
 • wie er volgens uw aansprakelijk is
 • de rechtsgrond van de aansprakelijkheidstelling
 • een aansprakelijkheidsstelling
 • de letselschade bedragen die op uw situatie van toepassing zijn
 • een stuiting van de verjaring

 

Kiest u voor gratis rechtsbijstand van een letselschade advocaat in Zaandam van ons letselschade bureau? Dan stellen wij de aansprakelijkheidsbrief voor  u op en claimen wij voor u de letselschade die u door het ongeluk lijdt en nog zal lijden.

Welke letselschade bedragen worden vergoed?

Is er een erkenning van aansprakelijkheid? Dan kunt u een letselschade vergoeding eisen. Deze bestaat uit materiële schadeposten en immateriële schadeposten. Voorbeelden van materiële letselschade bedragen zijn:

 • loonschade door arbeidsongeschiktheid
 • pensioenschade
 • medische kosten
 • een studievertraging
 • huishoudelijke hulp
 • zelfwerkzaamheid (onderhoud aan huis en tuin)
 • kosten voor een honden uitlaatservice
 • (extra) kinderopvang
 • reiskosten
 • reparatiekosten en vervangingskosten
 • kosten gemaakt in het ziekenhuis tijdens een ziekenhuisopname
 • verzorgingskosten en verpleegkosten

 

Smartengeld of immateriële schade is een vergoeding voor de klachten en beperkingen die zijn veroorzaakt door het ongeluk. Denk aan psychische klachten, verdriet, boosheid, verkeersangst en pijnklachten.

Wat te doen bij een auto ongeluk?

U staat voor het stoplicht als er iemand bij u achterop rijdt. Of u staat in de file op weg naar uw werk en iemand ziet de file te laat met een achterop aanrijding tot gevolg.

Bij een kopstaart botsing of een kettingbotsing is de vraag wat te doen. In het geval van een autobotsing dient u te bewijzen dat de tegenpartij schuldig en aansprakelijk is. Voor het bewijs van de aansprakelijkheid van de tegenpartij is het volgende van belang:

 • Vul altijd een schadeformulier samen in met de tegenpartij
 • teken het schade-aanrijdingsformulier en laat dit ook door de veroorzaker van het ongeluk ondertekenen
 • bij doorrijden na een aanrijding; bel de politie ter plaatse
 • vraag getuigen om te verklaren wat ze gezien hebben
 • maak zoveel mogelijk foto's van de bij de aanrijding betrokken auto's.
 • ga met het letsel naar een arts, dit is zeker belangrijk als u een of meerdere whiplash-symptomen heeft zoals nekklachten
Ik ben aangereden op de fiets wat moet ik doen?

Ook als u als fietser aangereden bent, is het belangrijk om een ​​aanrijdingsformulier in te vullen. Maar er is altijd recht op een schadevergoeding bij een fietsongeluk. De enige voorwaard is dat u als fietser aangereden bent door een auto. Want dan is artikel 185 wvw van toepassing!

Artikel 185 wvw is verwerkt in het Spoorboekje 185. Hierin staat het volgende:

 1. Bent u als fietser of voetganger aangereden door een auto of ander motorrijtuig? Dan wordt de schade volledig vergoed bij schuld van de automobilist
 2. Heeft de fietser de aanrijding veroorzaakt of mede veroorzaakt? Bent u  voorbeeld door rood licht gereden of is er geen voorrang verleend? Dan krijgt u als fietser ook een letselschade vergoeding. Deze is ten minste 50% van de schade, behouden overmacht aan de zijde van de wederpartij
 3. Is uw kind aangereden door een auto? De letselschade wordt dan altijd volledig vergoed door de autoverzekeraar.
Een bedrijfsongeval in Zaandam

Een ongeval in de fabriek waar u werkt of een bouwongeval. Een ongeluk op het werk komt jaarlijks 150.000 keer voor. Raakt u bij een arbeidsongeluk gewond, dan is er sprake van letsel. Maar wie is gehouden de letselschade uitkering te betalen?

In artikel 7:658 van het Burgerlijk Wetboek is de zorgplicht van de werkgever opgenomen. Deze houdt onder andere in dat de werkgever ervoor moet zorgen dat u veilig uw werk moet kunnen doen en dat u op de hoogte bent van de veiligheidsvoorschriften. Maar ook voldoende toezicht is een vereiste.

Voldoet de werkgever niet aan zijn of haar zorgplicht als werkgever, dan kunt u de werkgever aansprakelijk stellen. Dit wordt werkgeversaansprakelijkheid genoemd.

Er is niet alleen bij een bedrijfsongeval sprake van werkgeversaansprakelijkheid. Dit is ook het geval indien:

 • er letsel is ontstaan door een fout van een collega
 • u onder werktijd betrokken bent bij een verkeersongeluk
Contact met uw letselschade advocaat Zaandam

Bent u op zoek naar een letselschade advocaat in Zaandam voor het verhalen van uw letselschade? Onze letselschade specialisten helpen u graag en altijd 100% gratis bij letselschade.

Bel voor een gratis letselschade advies of het claimen van letselschade gratis 0800 278 4626 (ook buiten kantooruren) of stuur ons een mail of whatsapp bericht!

Mensen lezen ook:
De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

7 months geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 year geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 year geleden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland