Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Meer dan 20 jaar ervaring!

Hulp van ervaren letselschade advocaten

Honderden tevreden slachtoffers gingen u voor

EN NL
NL

Gratis hulp van een letselschade advocaat in Zaandam

Als letselschade slachtoffer sta je zwak tegenover een letselschade jurist van een grote verzekeraar. Want vaak is de tegenpartij verzekerd. Bijvoorbeeld bij een aanrijding van achteren. Je kunt dan immers direct bij de autoverzekeraar (WAM verzekeraar) een letselschade claim indienen.

Een letselschade jurist van een verzekeraar weet veel over letselschade en zal zijn best doen om de letselschade vergoeding zo laag mogelijk te houden. Daarom bepaalt de wet dat de redelijke kosten van rechtsbijstand vergoed moeten worden door de tegenpartij. De enige voorwaarde is dat de tegenpartij aansprakelijk is of dat u een SVI- verzekering heeft.

Uw letselschade advocaat in Zaandam werkt dus gegarandeerd kosteloos voor u. Want wij brengen de kosten van onze juridische hulp in rekening bij de verzekeraar van de tegenpartij of de SVI- verzekering.

Het recht op gratis rechtsbijstand geldt niet alleen bij een verkeersongeluk, maar ook in het geval van een ongeluk op het werk of een hondenbeet

Wie is aansprakelijk bij schade?

Aansprakelijk bij schade is de persoon die een fout heeft gemaakt of die op grond van de wet aansprakelijk is voor schade. Bij een fout of onrechtmatige daad spreken wij van schuldaansprakelijkheid. Er is schuld nodig om aansprakelijk te zijn. Het bekendste voorbeeld is een aanrijding. Wordt u van achteren aangereden bij een kop staart botsing, dan is de persoon die u aanrijdt aansprakelijk.

Bij risico aansprakelijkheid hoeft de tegenpartij geen fout te maken. Maar is hij aansprakelijk als gevolg van zijn hoedanigheid. Een bekend voorbeeld is een hondenbezitter. Omdat hij de eigenaar van de hond is dient hij alle schade te betalen die de hond veroorzaakt, waaronder de schade als gevolg van een hondenbeet.

In het geval van een bedrijfsongeval is de werkgever aansprakelijk als hij zijn zorgplicht geschonden heeft. U kunt bijvoorbeeld de werkgever aansprakelijk stellen als deze zijn machines niet goed heeft onderhouden en een vinger geamputeerd wordt. Maar ook bij een gladde vloer of een fout van een medewerker waardoor u schade lijdt is de werkgever aansprakelijk voor uw letselschade. Dit wordt werkgeversaansprakelijkheid genoemd.

U hoeft niet zelf uit te zoeken wie aansprakelijk is bij een ongeluk of hondenbeet. Dat doet onze letselschade advocaat in Zaandam voor u.

Hoe stel je iemand aansprakelijk?

Bent u van achteren aangereden, gebeten door een hond of is er sprake van een arbeidsongeval? Dan kunt u de tegenpartij aansprakelijk stellen. Maar hoe doe je dit?

Aansprakelijk stellen gebeurt door middel van een aansprakelijkstelling. Dit is een brief gericht aan de tegenpartij waar onder andere het volgende in staat:

 • de datum en plaats van het ongeluk
 • namen van partijen
 • wat er precies is gebeurd
 • wie er volgens u aansprakelijk is
 • de rechtsgrond van de aansprakelijkstelling
 • een aansprakelijkstelling
 • de letselschade bedragen die op uw situatie van toepassing zijn
 • een stuiting van de verjaring

 

Kiest u voor de gratis rechtsbijstand van een letselschade advocaat in Zaandam van ons letselschade bureau? Dan stellen wij de aansprakelijkheidsbrief op en claimen wij voor u de letselschade die u door het ongeluk lijdt en nog zal leiden.

Welke letselschade bedragen worden vergoed?

Is er een erkenning van aansprakelijkheid? Dan kun je een schadevergoeding eisen. Deze bestaat uit materiële schadeposten en immateriële schadeposten. Voorbeelden van materiële letselschade bedragen zijn:

 • loonschade door arbeidsongeschiktheid
 • pensioenschade
 • medische kosten
 • een studievertraging
 • huishoudelijke hulp
 • zelfwerkzaamheid (onderhoud aan huis en tuin)
 • kosten voor een honden uitlaatservice
 • (extra) kinderopvang
 • reiskosten
 • reparatiekosten en vervangingskosten
 • kosten gemaakt in het ziekenhuis tijdens een ziekenhuisopname
 • verzorgingskosten en verpleegkosten

 

Smartengeld of immateriële schade is een vergoeding voor de klachten en beperkingen die u lijdt door het ongeluk. Denk hierbij aan psychische klachten, verdriet, boosheid, verkeersangst en pijnklachten.

of bel direct

0800-27 84 626

Wat te doen bij een auto ongeluk?

U staat voor het stoplicht als er iemand bij u achterop rijdt. Of u staat in de file en iemand ziet de file te laat. Bij een kop-staart botsing of een kettingbotsing is de vraag wat te doen bij een auto ongeluk?

In het geval van een auto botsing dien je te bewijzen dat de tegenpartij aansprakelijk is. Bijvoorbeeld door te bewijzen dat hij te kort afstand hield en daarom achterop is gereden. Voor het bewijs van de aansprakelijkheid van de tegenpartij is het volgende van belang:

 • laat altijd een schadeformulier invullen
 • teken het schade- aanrijdingsformulier en laat deze ook door de veroorzaker van het ongeluk ondertekenen
 • bij doorrijden na een aanrijding; bel de politie ter plaatse
 • vraag getuigen om te verklaren wat ze gezien hebben
 • maak zoveel mogelijk foto's van de bij de aanrijding betrokken auto's.
 • ga met het letsel naar een arts, dit is zeker belangrijk als u een of meerdere whiplash symptomen heeft zoals nekklachten

Ik ben aangereden op de fiets wat moet ik doen?

Ook als je als fietser aangereden bent is het belangrijk om een aanrijdingsformulier in te vullen. Maar er is wel altijd recht op een schadevergoeding bij een fietsongeluk. De enige voorwaard is dat je als fietser aangereden door een auto bent. Want dan is artikel 185 wvw van toepassing!

Artikel 185 wvw is uitgewerkt in het Spoorboekje 185. Hierin staat het volgende:

 • ben je als fietser of voetganger aangereden door een auto of ander motorrijtuig? Dan wordt de schade volledig vergoed bij schuld door de automobilist
 • heeft de fietser de aanrijding veroorzaakt? Is deze bijvoorbeeld door rood licht gereden of is er geen voorrang verleend? Dan krijg je als fietser toch een letselschade vergoeding. Deze is ten minste 50% van de schade, behoudens overmacht aan de zijde van de wederpartij
 • is uw kind aangereden door een auto? De letselschade wordt dan altijd volledig vergoed door de autoverzekeraar.

Een bedrijfsongeval of hondenbeet

Ook bij een hondenbeet of bedrijfsongeval is er in bijna alle gevallen van recht op een schadevergoeding.

Bent u gebeten door een hond? De hondenbezitter is dan aansprakelijk. Vergoed wordt alle schade die u door de hondenbeet lijdt. Dit betreft allee materiële schadeposten, maar ook het smartengeld.

In het geval van een bedrijfsongeval is de werkgever in de regel aansprakelijk. Vereist is dat de zorgplicht van de werkgever geschonden is. Dit is onder andere het geval bij een gebrekkige en/ of gevaarlijke machine, een gladde vloer of een val van een ladder.

Lijdt u letselschade door een ongeluk op het werk of door een beet van een hond? Onze letselschade advocaten in Zaandam helpen u graag. Bel voor gratis rechtsbijstand bij letselschade 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in en vertel ons wat u is overkomen. Een letselschade specialist van ons kantoor neemt dan direct contact met u op om u te helpen.

of bel direct

0800-27 84 626
Letselschade advocaat
Formulier sluiten

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Formulier sluiten

Letselschade claimen

Letselschade advocaat Zaandam

Voor een ervaren en deskundige letselschade advocaat in Zaandam bent u bij ons letselschade bureau aan het juiste adres.