Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Meer dan 20 jaar ervaring!

Hulp van ervaren letselschade advocaten

Honderden tevreden slachtoffers gingen u voor

NL

Gratis hulp van een letselschade advocaat in Zaandam

Als letselschade slachtoffer sta je zwak tegenover een letselschade jurist van een grote verzekeraar. Wil je vaak is de tegenpartij verzekerd. Bijvoorbeeld bij een aanrijding van achteren . U kunt dan direct bij de autoverzekeraar (WAM-verzekeraar) een schadeclaim indienen.

Een letselschadejurist van een verzekeraar weet veel over letselschade en zal zijn best doen om de letselschade vergoeding zo laag mogelijk te houden. Daarom is bepaald dat de laagste kosten van rechtsbijstand moeten worden door de tegenpartij. De enige voorwaarde is dat de tegenpartij aansprakelijk is of dat u een SVI-verzekering heeft.

Uw letselschade advocaat in Zaandam werkt dus gegarandeerd voor u. Wilt u de kosten van onze juridische hulp in rekening brengen bij de verzekeraar van de tegenpartij van de SVI-verzekering.

Het recht op gratis rechtsbijstand geldt niet alleen bij een verkeersongeluk, maar ook in het geval van een ongeluk op het werk van een hondenbeet

Wie is aansprakelijk bij schade?

Aansprakelijk bij schade is de persoon die een fout heeft gemaakt of de grond van de wet aansprakelijk is voor schade. Bij een fout van onrechtmatige daad spreken wij van schuldaansprakelijkheid. Er is schuld nodig om aansprakelijk te zijn. Het voorbeeld voorbeeld is een aanrijding. Wordt u van achteren aangereden door een kop staart botsing , dan is de persoon die u aansprakelijk stelt.

Bij risicoaansprakelijkheid hoeft de tegenpartij geen fout te maken. Maar hij is aansprakelijk als gevolg van zijn hoedanigheid. Een bekend voorbeeld is een hondenbezitter. Omdat hij de eigenaar van de hond is dient hij alle schade te betalen die de hond heeft veroorzaakt, inclusief de schade als gevolg van een hondenbeet.

In het geval van een bedrijfsongeval is de werkgever aansprakelijk als zijn zorgplicht geschonden heeft. U kunt bijvoorbeeld de werkgever aansprakelijk stellen als deze zijn machines niet goed heeft onderhouden en een vinger geamputeerd wordt. Maar ook bij een gladde vloer van een fout van een medewerker waardoor u schade gedeeltelijk is de werkgever aansprakelijk voor uw letselschade. Dit wordt werkgeversaansprakelijkheid genoemd.

U hoeft niet zelf uit te zoeken wie aansprakelijk is bij een ongeluk van hondenbeet. Dat doet onze letselschade advocaat in Zaandam voor u.

Hoe stel je iemand aansprakelijk?

Bent u van achteren aangereden, gebeten door een hond of is er sprake van een arbeidsongeval? Dan kunt u de tegenpartij aansprakelijk stellen . Maar hoe doe je dit?

Aansprakelijk stellen van gebeurtenissen door middel van een aansprakelijkheidstelling. Dit is een kort geding tegen de tegenpartij waar onder andere de volgende staat:

 • de datum en plaats van het ongeluk
 • namen van partijen
 • wat er precies is gebeurd
 • wie er volgens uw aansprakelijkheid is
 • de rechtsgrond van de aansprakelijkheidstelling
 • een aansprakelijkheidsstelling
 • de letselschade bedraagt ​​die op uw situatie van toepassing zijn
 • een stuiting van de verjaring

 

Kiest u voor de gratis rechtsbijstand van een letselschade advocaat in Zaandam van ons letselschade bureau? Dan stellen wij de aansprakelijkheidsbrief op en claimen wij voor u de letselschade die u door het ongeluk en nog zal leiden.

Welke letselschade bedragen worden vergoed?

Is er een erkenning van aansprakelijkheid? Dan kun je een gerechtvaardigde eisen stellen. Deze bestaat uit materiële schadeposten en immateriële schadeposten. Voorbeelden van materiële letselschade bedragen zijn:

 • loonschade door arbeidsongeschiktheid
 • pensioenschade
 • medische kosten
 • een studievertraging
 • huishoudelijke hulp
 • zelfwerkzaamheid (onderhoud aan huis en tuin)
 • kosten voor een honden uitlaatservice
 • (extra) kinderopvang
 • reiskosten
 • reparatiekosten en vervangingskosten
 • kosten gemaakt in het ziekenhuis tijdens een ziekenhuisopname
 • verzorgingskosten en verpleegkosten

 

Smartengeld of immateriële schade is een vergoeding voor de klachten en beperkingen die u veroorzaakt door het ongeluk. Denk aan psychische klachten, verdriet, boosheid, verkeersangst en pijnklachten.

Wat te doen bij een auto ongeluk?

U staat voor het stoplicht als er iemand bij u achterop rijdt. Of u staat in het bestand en iemand ziet het bestand te laat. Bij een kopstaart botsing of een kettingbotsing is de vraag wat te doen bij een auto ongeluk ?

In het geval van een autobotsing dien je te bewijzen dat de tegenpartij aansprakelijk is. Door te bewijzen dat hij te korte afstand is afgeschermd en daarom achterop is gereden. Voor het bewijs van de aansprakelijkheid van de tegenpartij is het volgende van belang:

 • laat altijd een schadeformulier samengesteld
 • teken het schade-aanrijdingsformulier en laat dit ook door de veroorzaker van het ongeluk ondertekenen
 • bij doorrijden na een aanrijding; bel de politie ter plaatse
 • vraag getuigen om te verklaren wat ze gezien hebben
 • maak zoveel mogelijk foto's van de bij de aanrijding betrokken auto's.
 • ga met het letsel naar een arts, dit is zeker belangrijk als u een of meerdere whiplash-symptomen heeft zoals nekklachten

Ik ben aangereden op de fiets wat moet ik doen?

Ook als je als fietser aangereden bent, is het belangrijk om een ​​aanrijdingsformulier in te vullen. Maar er is altijd recht op een vernietiging bij een fietsongeluk. De enige voorwaard is dat je als fietser aangereden wordt door een auto gebogen. Want dan is artikel 185 wvw van toepassing!

Artikel 185 wvw is verwerkt in het Spoorboekje 185. Hierin staat het volgende:

 • ben je als fietser of voetganger aangereden door een auto of ander motorrijtuig? Dan wordt de schade volledig vergoed door schuld door de automobilist
 • heeft de fietser de aanrijding veroorzaakt? Is dit voorbeeld door rood licht gereden of is er geen voorrang verzekerd? Dan krijg je als fietser een letselschade vergoeding. Deze is tien minste 50% van de schade, behoudt overmacht aan de zijde van de wederpartij
 • is uw kind aangereden door een auto? De letselschade wordt dan altijd volledig vergoed door de autoverzekeraar.

Een bedrijfsongeval van hondenbeet

Ook bij een hondenbeet of bedrijfsongeval is er in bijna alle gevallen van recht op een rechtvaardiging.

Bent u gebeten door een hond? De hondenbezitter is dan aansprakelijk. Vergoed wordt alle schade die u door de hondenbeet verliest. Dit betreft alle materiële schadeposten, maar ook het smartengeld.

In het geval van een bedrijfsongeval is de werkgever in de regel aansprakelijk. Vereist is dat de zorgplicht van de werkgever geschonden is. Dit is onder andere het geval bij een gebrekkige en/of gevaarlijke machine, een gladde vloer of een val van een ladder.

Lijdt u letselschade door een ongeluk op het werk of door een beet van een hond? Onze letselschade advocaten in Zaandam helpen u graag. Bel voor gratis rechtsbijstand bij letselschade 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in en vertel ons wat u overkomt. Een letselschadespecialist van ons kantoor neemt dan direct contact met u op om u te helpen.

Mensen zoeken ook:

🧑‍⚖️letselschade advocaat Heemskerk

🧑‍⚖️letselschade advocaat Purmerend

🏗️bouwkraan valt om

🆓 gratis hulp bij letselschade

Letselschade advocaat
Formulier sluiten

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Formulier sluiten

Letselschade claimen

Letselschade advocaat Zaandam

Voor een ervaren en letselschade advocaat in Zaandam bent u bij ons letselschadebureau aan het juiste adres.