Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Meer dan 20 jaar ervaring!

Hulp van ervaren letselschade advocaten

Honderden tevreden slachtoffers gingen u voor

NL

Wat doet een letselschade advocaat in Hertogenbosch voor mij?

Als u bent aangereden, gebeten door een hond of u een arbeidsongeval is overkomen, dan krijgt u te maken met letsel en schade. letselschade claimen is ingewikkeld en na een ongeluk houdt u zich liever bezig met uw herstel. Daarom kunt u een beroep doen op een letselschade advocaat of letselschade bureau.

Maar wat doet een letselschade advocaat in Hertogenbosch nu eigenlijk? Kiest u voor een advocaat van ons kantoor dan:

 • zullen wij de tegenpartij aansprakelijk stellen
 • regelen wij direct een letselschade voorschot voor u
 • onderhandelen wij met de verzekeraar
 • voeren wij de discussie met de letselschade verzekeraar
 • stellen we een schadestaat op.
 • schakelen wij zo nodig een medisch adviseur of arbeidsdeskundige in

 

Lijdt u letselschade na een ongeluk? Schakel dan een letselschade advocaat uit Hertogenbosch in. Kiest u voor een letselschade specialist van ons kantoor? Dan helpen wij u kosteloos!

Wat kost een letselschade advocaat in Hertogenbosch?

Als u een ongeluk is overkomen, dan krijgt u over het algemeen te maken met een letselschade jurist van één van de grote verzekeraars die wij in Nederland hebben. Deze hebben veel kennis van het letselschade recht. Verzekeraar hebben ook tot doel om de schade uitkeringen zo laag mogelijk te houden. Het zijn immers bedrijven met een winstoogmerk.

Om ervoor te zorgen dat je opgewassen bent tegen een letselschade jurist van een verzekeraar, is het goed om zelf ook een belangenbehartiger in de arm te nemen. Je weet dan zeker dat je net zoveel kennis hebt als de verzekeraar.

Ook de wetgever heeft bedacht dat het verstandig is dat een letselschade slachtoffer zich kan laten bijstaan door een belangenbehartiger. Daarom staat in artikel 6:96 van het Burgerlijk Wetboek dat een slachtoffer van letselschade gratis gebruik kan maken van de diensten van een letselschade advocaat.

Kiest u voor een letselschade advocaat in Hertogenbosch van ons kantoor, dan helpen wij u dus geheel kosteloos! De kosten van rechtsbijstand worden namelijk net als uw letselschade betaald door de verzekeraar van de aansprakelijk gestelde tegenpartij.

Er zijn letselschade bureaus die hun diensten aanbieden op basis van no cure no pay. Dit houdt in dat zij gratis voor u werken, maar daarvoor in de plaats een percentage van uw letselschade vergoeding ontvangen. Bij no cure no pay is dus helemaal geen sprake van gratis rechtsbijstand ook al lijkt dit wel het geval.

Wij adviseren u dus nooit zomaar akkoord te gaan met no cure no pay. Raadpleeg eerst een letselschade jurist van ons kantoor voordat u deze stap zet. In de meeste gevallen heeft u immers recht op gratis rechtsbijstand bij letselschade.

Wilt u ook gratis rechtsbijstand van een ervaren en deskundige letselschade specialist? Neem dan contact met onze letselschade juristen en letselschade advocaten op. Wij helpen u graag en altijd volledig kosteloos!

Wat kun je claimen bij letselschade?

Op grond van de wet dient de aansprakelijke partij u volledig schadeloos te stellen bij letselschade na een ongeluk. Maar wat houdt dat in, een schadeloosstelling? Met andere woorden, welke letselschade bedragen worden er vergoed?

Letselschade bestaat uit materiële schade en immateriële schade. Materiële schade bestaat uit gemaakte kosten, maar ook uit schade, bijvoorbeeld loonschade als gevolg van arbeidsongeschiktheid.

Dit zijn de 10 meest voorkomende materiële letselschade bedragen die onderdeel uit kunnen maken van uw letselschade vergoeding:

 • loonschade doordat u niet kunt werken
 • een studievertraging omdat je lessen en examens hebt gemist
 • medische kosten voor de fysiotherapeut of het eigen risico
 • aangeschafte zelfmedicatie en medische hulpmiddelen
 • kosten voor verzorging en verpleging
 • kosten gemaakt in het ziekenhuis tijdens een opname
 • huishoudelijke hulp
 • onderhoudskosten huis en tuin
 • reiskosten en parkeerkosten
 • reparatiekosten

Wanneer recht op smartengeld?

Naast een vergoeding voor materiële schade is er ook recht op een smartengeldvergoeding. Smartengeld is een vergoeding voor het leed dat door een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet geleden wordt.

De vraag is echter wanneer er recht op smartengeld is. Het antwoord is simpel, als u betrokken bent geraakt bij een ongeluk en u heeft hieraan verwondingen of klachten overgehouden, dan is er recht op smartengeld.

Bij licht letsel staat de hoogte van het smartengeld in de richtlijn licht letsel van de Letselschade Raad. Bij zwaar of blijvend letsel vinden wij de hoogte van het smartengeld in de Smartengeldgids.

Lees hier meer over smartengeld

Gratis hulp van een letselschade advocaat in 's Hertogenbosch

Bent u betrokken geraakt bij een auto ongeluk of bent u als fietser aangereden? Heeft de hond van buurman u gebeten of bent u gewond geraakt bij een arbeidsongeval? U kunt dan schadevergoeding eisen en heeft daarnaast recht op gratis juridische bijstand van een letselschade advocaat in Hertogenbosch.

Bel voor gratis rechtsbijstand 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in en wij nemen direct contact met u op.

Letselschade advocaat
Formulier sluiten

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Formulier sluiten

Letselschade claimen

Letselschade advocaat Hertogenbosch

Bent u aangereden of is u op het werk een ongeluk overkomen? Onze letselschade advocaten in Hertogenbosch helpen u bij het claimen van letselschade na een ongeluk.