Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Meer dan 20 jaar ervaring!

Hulp van ervaren letselschade advocaten

Honderden tevreden slachtoffers gingen u voor

NL

Wat doet een letselschade advocaat Bloemendaal voor mij?

Letselschade verhalen is niet eenvoudig. Soms is hiervoor de inschakeling van experts nodig, zoals een medisch adviseur en/ of een arbeidsdeskundige. Maar na een aanrijding of ongeluk op het werk kan er ook discussie over aansprakelijkheid of de hoogte van de schadevergoeding ontstaan.

Kiest u voor een letselschade advocaat in Bloemendaal, dan hoeft u de discussie met de letselschadeverzekeraar van de tegenpartij niet te voeren. Dit doen wij voor u. Maar wij doen veel meer dan alleen uw letselschade claimen.

Werkzaamheden letselschade advocaat Bloemendaal

Dit is wat onze letselschade advocaat in Bloemendaal allemaal gratis voor u doet:

Wat te doen bij een aanrijding?

Op deze pagina leest u over wat te doen bij een aanrijding, een arbeidsongeval en een hondenbeet. Maar wij starten bij een aanrijding. Hierbij kan gedacht worden aan een auto botsing, maar ook aan een fietsongeluk of de situatie dat u als voetganger aangereden wordt.

Als u letselschade claimen wilt na een aanrijding, dan dient u te bewijzen dat de tegenpartij schuldig aan een aanrijding is. Daarnaast dient u aannemelijk te maken dat door de aanrijding er sprake is van letselschade.

Om te bewijzen wie schuldig is bij een aanrijding, is het volgende van belang:

 • vul altijd een schadeformulier in
 • laat het schadeformulier door de tegenpartij ondertekenen
 • maak foto's van de voertuigen en uw letsel
 • zijn er getuigen? Vraag deze personen om een getuigenverklaring
 • laat uw letsel altijd door een arts beoordelen, zeker bij whiplash klachten
 • schakel een letselschade jurist van ons letselschadebureau in. U weet dan zeker dat alle juiste stappen genomen worden.

Als fietser aangereden

Bijzonder is de situatie dat u als fietser aangereden wordt. Wordt u namelijk bij het fietsongeluk aangereden door een auto, dan kunt u altijd aanspraak op schadevergoeding maken.

Fietsers maar ook voetgangers worden door de wet gezien als zwakke verkeersdeelnemers omdat je op de fiets of als voetganger nu eenmaal extra kwetsbaar bent. De bescherming van een auto ontbreekt. Er is dan een grote kans op letsel. Dit is de reden waarom de wetgever in artikel 185 wvw een bijzondere regeling in het leven heeft geroepen. Deze ziet er als volgt uit:

 • is het motorvoertuig aansprakelijk? Dan ontvangt u een volledige schadevergoeding
 • maakt u zelf een verkeersfout en wordt u hierdoor als fietser aangereden door een auto? Dan krijgt u ondanks eigen schuld toch een schadevergoeding van ten minste 50% van uw letselschade
 • kinderen tot 14 jaar krijgen altijd hun letselschade vergoed, ondanks de toedracht van een ongeluk.

 

Bent u dus betrokken bij een fietsongeluk en gaat het om een aanrijding fiets en auto of ander motorvoertuig? Dan kunt u altijd letselschade claimen op de aansprakelijke partij.

Is er sprake van letselschade door een aanrijding en wilt u gratis letselschade claimen? Neem dan contact op met onze letselschade advocaat in Bloemendaal. Bel gratis 0800 278 4626 of vul ons contactformulier aan en wij nemen direct contact met u op.

Aansprakelijkheid werkgever voor bedrijfsongeval

De aansprakelijkheid van werkgevers is geregeld in de wet en wel in artikel 7:658 BW. Hierin staat dat er een zorgplicht op de werkgever rust. Deze is verplicht er voor te zorgen dat u veilig uw werk kan doen. Dit betekent onder andere dat:

 • er voldoende veiligheidsmaatregelen genomen zijn
 • u veiligheidsinstructies heeft ontvangen over hoe veilig te werken
 • het toezicht op uw werk voldoende is

 

Voldoet de werkgever niet aan de zorgplicht werkgever ex artikel 7:658 BW, dan is er aansprakelijkheid van de werkgever. Dit wordt werkgeversaansprakelijkheid genoemd.

In sommige gevallen moet een werkgever ook een bedrijfsongeval melden. Namelijk als er sprake is van blijvend letsel door een bedrijfsongeval of indien u na een ongeluk op het werk opgenomen in het ziekenhuis bent. Ook bij een dodelijk bedrijfsongeval moet een werkgever een bedrijfsongeval melden bij de Nederlandse Arbeidsinspectie.

Indien er sprake is van werkgeversaansprakelijkheid, kunt u gratis aanspraak maken op de hulp van een letselschade advocaat in Bloemendaal en omstreken. Ons letselschade bureau helpt u graag en altijd 100% gratis bij letselschade als gevolg van een bedrijfsongeval.

Letselschade door hondenbeet

Een hondenbeet kan voor ernstig letsel zorgen. Maar zelfs een oppervlakkige hondenbeet kan zorgen voor letsel. U kunt ook na een hondenbeet tetanus oplopen, een ernstige en gevaarlijke infectie.

Aansprakelijk bij een hondenbeet is de hondenbezitter. Dit is opgenomen in artikel 6:179 BW welk wetsartikel over de aansprakelijkheid bij dieren gaat. Op basis van dit artikel is de hondenbezitter verplicht de schade te vergoeden die u door de hondenbeet lijdt.

Ben u dus gebeten door een hond, dan kunt u schadevergoeding eisen. Dit doet u door middel van een aansprakelijkheidsbrief. Hierin staat een aansprakelijkstelling, maar ook de rechtsgrond voor aansprakelijkheid en de letselschade bedragen die u als gevolg van het ongeluk lijdt. Tenslotte vindt er een stuiting van de verjaring plaats.

Ook voor het claimen van letselschade na een hondenbeet kunt u terecht bij een letselschade advocaat van ons kantoor. Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos.

Gratis hulp van een letselschade jurist

Bent u aangereden in Bloemendaal of is u een bedrijfsongeval overkomen? Bent u door een hond gebeten? Onze letselschade advocaten helpen u graag bij uw letselschade claim.

Bel voor gratis hulp bij letselschade 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en onze letselschade advocaat in Bloemendaal gaat direct voor u aan de slag.

Onze letselschadebureau is onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten, 1 van de grootste letselschade advocatenkantoren van Nederland. Daarom wordt u door ons altijd geholpen door een ervaren en deskundige letselschade advocaat bij u in de buurt.

Formulier sluiten

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Formulier sluiten

Letselschade claimen

Letselschade advocaat Bloemendaal

Bent u aangereden bij een auto ongeluk of fietsongeluk? Is u een bedrijfsongeval overkomen of bent u gebeten door een hond? Onze letselschade advocaat in Bloemendaal verhaalt kosteloos uw letselschade!