Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Letselschade door aanrijding Eindhoven

Er is u een aanrijding in Eindhoven overkomen en u heeft hieraan verwondingen of klachten overgehouden. De klachten en beperkingen die u hierdoor ervaart, kunnen leiden tot letselschade.

U kunt waarschijnlijk een schadevergoeding eisen bij een aanrijding in Eindhoven. Onze letselschade juristen helpen u hier graag bij, volledig kosteloos!

Wat te doen bij een aanrijding in Eindhoven?

Als u letselschade wilt claimen na een aanrijding in Eindhoven, dan zijn een aantal zaken belangrijk. Want de bewijslast ligt bij u. Dit betekent dat u dient te bewijzen dat de tegenpartij aansprakelijk is voor uw letselschade. Daarom adviseren wij u bij een aanrijding in Eindhoven als volgt:

 • vul een schadeformulier in
 • laat het schade aanrijdingsformulier ook ondertekenen door de tegenpartij
 • zijn er getuigen van de aanrijding? Vraag deze personen dan om een getuigenverklaring
 • bel bij doorrijden na een aanrijding de politie
 • neem altijd contact op met een arts
 • laat u bijstaan door een letselschade jurist van ons letselschadebureau. Dan weet u zeker dat u de beste juridische hulp krijgt bij letselschade.

Wat doet een letselschade jurist bij een aanrijding in Eindhoven

Letselschade claimen is een ingewikkeld proces. Daarbij krijgt u te maken met een letselschade jurist van een verzekeraar. Dan is het wel zo fijn als u een gratis belangenbehartiger in kunt schakelen. Dit kan een letselschade advocaat of letselschade jurist zijn.

Bij ons vindt u beiden. Ons letselschade bureau werkt namelijk samen met een bekend letselschade advocatenkantoor. Indien nodig schakelen wij kosteloos een letselschade advocaat voor u in van Brugman Letselschade Advocaten.

Dit is wat onze letselschade juristen allemaal voor u doen bij een aanrijding in Eindhoven:

Wie is schuldig bij een aanrijding in Eindhoven?

Een kop-staart botsing, kettingbotsing of frontale botsing, een aanrijding in Eindhoven kan diverse oorzaken hebben. Om succesvol een letselschade claim in te kunnen dienen, is wel nodig dat duidelijk is wie schuldig is bij een een aanrijding.

Soms is het duidelijk wie schuldig en aansprakelijk is. Vaak blijkt dit ook wel uit het ingevulde schadeformulier. Maar dit is niet altijd zo. Er kan namelijk discussie ontstaan over de schuldvraag. Wie dan schuldig is bij een aanrijding, blijkt uit de wet.

Artikel 19 Reglement Verkeersregels en Verkeerstegens stelt dat bestuurders voldoende afstand moeten houden. Bij een aanrijding van achteren is het achterste voertuig daarom in beginsel schuldig en aansprakelijk.

In artikel 5 van de Wegenverkeerswet wordt aangegeven dat bestuurders zich niet zodanig mogen gedragen op de openbare weg dat hierdoor een risico op ongevallen ontstaat. Remt het voorste voertuig plotseling of krijgt u ten onrechte geen voorrang op een rotonde, dan is de bestuurder die de verkeersfout maakt aansprakelijk.

De onrechtmatige daad is opgenomen in artikel 6:162 BW. Op grond van dit wetsartikel is schuldig aan een aanrijding en derhalve aansprakelijk de persoon die de fout maakt.

Aanrijding in Eindhoven met de auto

Jaarlijks vinden er in en om Eindhoven veel aanrijdingen met de auto plaats. Maar wie is er nu aansprakelijk voor uw letselschade na een auto ongeluk? Is dit de bestuurder, de eigenaar van de auto of iemand anders?

Vaak is niet duidelijk of de bestuurder ook de eigenaar van de auto is. Als verkeersslachtoffer moet je dit allemaal uitzoeken. Dit is een enorme klus, zeker als er geen aanrijdingsformulier ingevuld is. Maar gelukkig worden wij hierbij geholpen door de wet en wel door de Wet Aansprakelijkheidsverzekeringen Motorvoertuigen, afgekort de WAM.

In de WAM is opgenomen dat all motorvoertuigen in Nederland verplicht verzekerd tegen aansprakelijkheid zijn. Hierdoor krijgt u altijd uw letselschade vergoed. Er staat echter ook in de WAM dat een letselschadeclaim rechtstreeks bij de schadeverzekering ingediend kan worden. Zo hoeft u dus niet uit te zoeken wie nu de eigenaar van de auto is.

Als fietser aangereden in Eindhoven

Bent u als fietser aangereden in Eindhoven? Er is dan altijd recht op een letselschade vergoeding, behoudens overmacht. Bij een fietsongeluk doet overmacht zich overigens nauwelijks voor.

Wordt u dus op de fiets aangereden door een auto of ander motorvoertuig, dan kun u te allen tijde letselschade vorderen. Maar hier is wel 1 belangrijke voorwaarde aan verbonden. Het moet gaan om een aanrijding tussen een fietser en auto, scooter of ander motorrijtuig. Bij een aanrijding tussen fietsers is er dus niet automatisch recht op een schadevergoeding.

De bijzondere regeling voor fietsers en voetgangers is te vinden in artikel 185 wvw. Hierin staat dat:

 • als u door schuld van een auto betrokken bent bij een aanrijding in Eindhoven, wordt alle letselschade vergoed. Zowel de materiële schade als het smartengeld
 • in het geval van eigen schuld (door rood licht rijden, geen voorrang verlenen) wordt in ieder geval 50% van de geleden schade vergoed
 • voor het geval uw kind tot 14 jaar aangereden wordt, vindt er altijd een volledige schadeloosstelling plaats.

Mensen lezen ook:

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

7 months geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 year geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 year geleden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland