Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Letselschade verhalen bij NAH

Niet aangeboren hersenletsel, oftewel NAH is veelal het gevolg van een ongeluk, met name een verkeersongeluk of bedrijfsongeval. De klachten en beperkingen als gevolg van NAH zijn omvangrijk en zorgen voor veel schade, zoals op het gebied van inkomen en studie.

Op deze pagina leest u alles over NAH en met name ook over het verhalen van letselschade als u door een ongeluk te maken krijgt met NAH.

Wist u dat u na een aanrijding vaak recht op kosteloze rechtsbijstand van een letselschade advocaat van ons letselschadebureau heeft? Vraag ons gerust naar de voorwaarden!

Wat is NAH?

NAH is de afkorting voor Niet Aanboren Hersenletsel. Maar wat is NAH nu precies en wat betekent dit in het dagelijks leven?

Als u te maken heeft met NAH dan betekent dit dat er in de loop van uw leven een hersenbeschadiging is ontstaan. Deze ontstaat vaak door een:

 

Een NAH kan voor beperkingen zorgen, van lichte tot zware beperkingen. Van vermoeidheid, het niet kunnen tegen prikkels tot het overzicht kwijtzijn, dingen niet meer kunnen overzien en zelfs uitval van ledematen.

Behandeling NAH

Ieder hersenletsel is anders en er zijn dan ook veel soorten behandelingen. Deze worden in de regel gegeven in een revalidatiecentrum. Maar er zijn tegenwoordig ook gespecialiseerde zorginstellingen die alternatieve behandelingen geven.

Zo is er een systeem ontwikkeld in Utah. Deze behandeling, CFX therapie, is een intensieve NAH therapie waarbij u een week lang in Utah aan diverse prikkels wordt blootgesteld. Maar hiervoor wordt er een MRI van de hersenen gemaakt zodat de therapie zo goed mogelijk op u als individu wordt afgesteld.

De behandeling in Utah is duur en wordt vaak door een letselschade verzekering niet vergoed. Wel zijn er echter in Nederland vergelijkbare behandelingen beschikbaar. Ook deze behandelingen worden vaak niet door de zorgverzekeraar vergoed en zijn kostbaar. Ons letselschadebureau heeft echter wel goede ervaringen met deze therapie bij NAH en weet de kosten vaak met succes op de letselschadeverzekeraar te verhalen.

Uiteraard zijn er ook veel andere behandelingen mogelijk, afhankelijk van uw klachten en beperkingen. Onze letselschade slachtoffers worden hierbij geholpen door onze medisch adviseur. Samen met hem zoekt uw belangenbehartiger van ons letselschadekantoor naar de beste behandeling van uw NAH.

Traumatisch en niet traumatische NAH

Een NAH kan ook onderverdeeld worden in een traumatische en niet traumatische NAH. Bij een traumatische NAH is deze ontstaan door een geweldsinwerking op het hoofd. Bijvoorbeeld omdat iemand als fietser is aangereden en daarbij op het hoofd is gevallen. Of een bestuurder van een auto die bij een kop-staart botsing met het hoofd tegen het stuur is aangevallen. Maar ook een bedrijfsongeval is vaak oorzaak van een NAH, bijvoorbeeld bij een val van een ladder.

Bij een niet traumatische NAH gaat het om een medische oorzaak, bijvoorbeeld een beroerte of tumor in de hersenen.

Is de NAH het gevolg van een trauma zoals een aanrijding of ongeluk op het werk? Dan is er vaak recht op een schadevergoeding. Zowel behandelingen als kosten en inkomensschade worden dan vergoed door de aansprakelijke persoon of diens letselschadeverzekeraar.

Letselschade verhalen bij een traumatische NAH

Is de oorzaak van een NAH gelegen in een trauma, dan is de kans groot dat u een schadeclaim in kunt dienen bij de aansprakelijke persoon of diens schadeverzekeraar. Dit is belangrijk, omdat een NAH vaak zorgt voor ernstige beperkingen. Deze kunnen zelfs leiden tot arbeidsongeschiktheid of het niet meer kunnen uitvoeren van uw huishouden of hobby.

Letselschade verhalen na een NAH is niet eenvoudig, temeer omdat er vaak sprake is van niet objectiveerbaar letsel. Letselschade verzekeraars erkennen een NAH vaak niet of pas na diverse medische adviezen en expertises. Daarom is het van belang om u te laten vertegenwoordigen door een ervaren en deskundige letselschade advocaat.

Bij Letselschade Kompas werken wij met een speciaal team bij het verhalen van letselschade als gevolg van een NAH. Onderdeel van dit team zijn:

 

De letselschade advocaat die onderdeel is van het NAH team is lid van de LSA, de beroepsvereniging van letselschade advocaten. Een LSA advocaat is de beste letselschade advocaat van Nederland omdat deze veel ervaring heeft en een speciale opleiding heeft gevolgd. Daarnaast is onderdeel van het team een ervaren revalidatiearts die samen met u gaat onderzoeken welke behandeling voor uw vorm van NAH de beste is. De arbeidsdeskundige helpt u op het gebied van arbeid, studie en bijvoorbeeld het indelen van uw dag, waaronder het huishouden en hobby's.

Wat doet een letselschade advocaat bij NAH

Heeft u als gevolg van een ongeluk een NAH opgelopen, dan is er dus recht op een schadevergoeding. U leest verderop welke schadeposten er allemaal vergoed worden. Maar wat doet een letselschade advocaat voor u en waarom is deze zo belangrijk bij een NAH?

Letselschade verhalen is niet eenvoudig. Daarnaast wordt een NAH door een schadeverzekeraar vaak niet serieus genomen. Daarom is het van belang een goede letselschade advocaat in de arm te nemen. Bij ons letselschadekantoor hebben wij daarom ook het hiervoor besproken NAH team in het leven geroepen.

Onze letselschade advocaat weet precies hoe te handelen bij een NAH. Bijvoorbeeld hoe om te gaan met discussies met de schadeverzekeraar over het causaal verband tussen het ongeluk en uw klachten en beperkingen. Maar ook wat betreft de hoogte van uw schadevergoeding en de behandelingen die noodzakelijk zijn.

Kiest u voor het inschakelen van een letselschade advocaat van ons letselschadekantoor, dan weet u zeker dat u de beste rechtsbijstand ontvangt die mogelijk is bij een NAH. Hieronder vindt u een kleine greep uit wat een letselschade advocaat van ons letselschadebureau voor u doet:

 1. tegenpartij aansprakelijk stellen
 2. voorschot op uw letselschadevergoeding regelen
 3. helpen bij het claimen van inkomensschade en overige schadeposten
 4. medisch adviseur inschakelen
 5. regelen dat u de beste behandeling van uw NAH krijgt
 6. inschakelen arbeidsdeskundige
 7. discussies voeren met de letselschadeverzekering
 8. schadestaat opstellen
 9. onderhandelen over de hoogte van uw schadevergoeding
 10. zorgen dat uw letselschade waaronder uw inkomensschade en het smartengeld verhaald wordt

 

Wilt u ook gratis juridische hulp na een aanrijding tussen een auto en ambulance? Neem dan contact met ons team van letselschade advocaten op. Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos bij letselschade door een aanrijding.

Schadeposten bij niet aangeboren hersenletsel

Indien u slachtoffer bent geworden van een aanrijding of arbeidsongeval, dan kunt u in de meeste gevallen aanspraak op schadevergoeding maken. Maar waaruit bestaat een schadevergoeding bij letselschade?

Letselschade bestaat uit alle kosten die u maakt, inkomensschade en schade door een studievertraging alsmede uit smartengeld.

Een smartengeldvergoeding is een vergoeding voor het leed dat u als letselschade slachtoffer met NAH lijdt. Want niet aangeboren hersenletsel heeft een grote impact op uw leven. Uw letselschade specialist berekend deze schadepost met gebruik van de smartengeldgids.

Het berekenen van inkomensschade of een studievertraging is niet gemakkelijk. Daarom schakelen wij vaak een rekenkundige van ons letselschadebureau in. Deze berekent uw inkomensschade en de studievertraging en uw letselschade advocaat verhaalt deze bij de schadeverzekering.

Wilt u ook uw letselschade berekenen en laten verhalen? Neem dan contact met onze letselschade advocaten op. Wij helpen u graag en altijd geheel kosteloos bij letselschade als gevolg van niet aangeboren hersenletsel.

Contact met een letselschade advocaat

Letselschade Kompas is een letselschadebureau en onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. Een van de enige gespecialiseerde advocatenkantoren  in Nederland. Bij ons bent u dan ook aan het juiste adres voor het verhalen van letselschade als slachtoffer van niet aangeboren hersenletsel.

Met ons specialistische team bij NAH weet u zeker dat u de beste rechtsbijstand krijgt die er is. Al meer dan 3.000 mensen gingen u voor! Samen met u bespreken wij tijdens een uitgebreide intake uw klachten en beperkingen als gevolg van het niet aangeboren hersenletsel en bespreken wij met de medisch adviseur en arbeidsdeskundige hoe wij u het beste kunnen helpen en welke schadeposten in uw situatie voor vergoeding in aanmerking komt.

Wilt u ook gratis geholpen worden bij het verhalen van een letselschade vergoeding? Wij bieden u gratis juridische hulp en verhalen uw letselschade snel en volledig op de aansprakelijke persoon of diens letselschade verzekering.

Waar vind ik mijn letselschade advocaat

Letselschade Kompas is een landelijk werkend letselschadebureau. U vindt ons team van letselschade juristen door heel Nederland. Want met meer dan 15 afspraaklocaties door heel Nederland zijn wij altijd dichtbij.

Wij begrijpen dat het met verwondingen en klachten niet gemakkelijk is om naar ons toe te komen. Daarom bieden onze letselschade juristen aan om gewoon bij u thuis te komen voor een uitgebreid letselschade advies of een intakegesprek.

Mensen lezen ook:

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

7 months geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 year geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 year geleden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland