Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Lichamelijke klachten na een ongeval, wat nu?

U heeft lichamelijke klachten aan een ongeval overgehouden. Wellicht heeft u dan recht op een schadevergoeding. Bijvoorbeeld bij een aanrijding of een bedrijfsongeval. Onze letselschade juristen onderzoeken het voor u en verhalen kosteloos uw letselschade.

Waarom kiezen voor Letselschade Kompas:

 1. Maximale vergoeding, geen kosten: Gratis maximale schadevergoeding, geen kosten voor u.
 2. Echte persoonlijke benadering: Toegewijde letselschade advocaat, uw welzijn is onze prioriteit.
 3. Ervaren advocaten: 15+ jaar ervaring, juridische en emotionele ondersteuning.
Wat te doen bij lichamelijke klachten na een ongeval?

Een kop-staart botsing zorgt veelal voor whiplashklachten. Maar een auto ongeluk kan ook leiden tot een breuk of ander letsel. Dit geldt ook voor een bedrijfsongeval of hondenbeet. Maar vast staat dat de kans groot is dat u lichamelijke klachten na een ongeval heeft. De vraag is dan wat te doen?

Heeft u lichamelijke klachten na een ongeval in het verkeer? Dan is het goed om te weten dat u bijna altijd recht op een schadevergoeding heeft. Maar ook als u gewond bent geraakt tijdens een ongeluk op het werk of als u gebeten bent door een hond bestaat dit recht op schadevergoeding.

Op deze pagina leest u alles over het verhalen van letselschade als u lichamelijke klachten na een ongeval heeft. Het gaat dan niet alleen om verwondingen, maar ook om klachten zoals nekklachten en rugpijn. Want ook dit valt onder letsel. Hieronder bespreken wij:

 1. letselschade door een aanrijding
 2. schadevergoeding claimen na bedrijfsongeval
 3. aansprakelijkheid voor dieren

Lichamelijke klachten bij een ongeval in het verkeer

U staat stil bij het stoplicht of een zebrapad als u opeens van achteren aangereden wordt. Of iemand rijdt zonder uit te kijken een uitrit uit met als gevolg van een aanrijding. Ondanks dat u nog zo voorzichtig in het verkeer bent, raakt u gewond en lijdt u schade door toedoen van een andere bestuurder.

Lichamelijke klachten bij een ongeval lijdt dikwijls tot schade. Dit wordt letselschade genoemd. In de meeste gevallen kunt u deze letselschade verhalen, op de tegenpartij of op de svi verzekering. Voor passagiers geldt dat zij altijd aanspraak op schadevergoeding kunnen maken omdat zij worden gezien als schuldloze derde.

Aansprakelijk stellen na een aanrijding gebeurt door middel van een aansprakelijkheidsbrief. Hierin staat de toedracht van een aanrijding, het letsel en de schade die door het ongeval geleden wordt.

Ondervindt u dus lichamelijke klachten bij een ongeval in het verkeer, dan is er eigenlijk bijna altijd recht op schadevergoeding. Een letselschade jurist van ons letselschadebureau helpt u gratis bij het claimen van letselschade. De kosten van onze gespecialiseerde rechtsbijstand verhalen wij op de letselschade verzekering.

Ik ben betrokken bij een fietsongeluk, wat nu?

Bent u betrokken bij een fietsongeluk? Dan dient er onderscheid gemaakt te worden in de volgende situaties:

 1. een aanrijding tussen fietsers
 2. u bent door een auto aangereden of een ander motorvoertuig

 

Bij een aanrijding tussen fietsers is de foute partij schuldig en aansprakelijk voor de letselschade van het verkeersslachtoffer. In het geval van een aanrijding tussen een fiets en auto is dit anders. Want wordt u als fietser aangereden door een auto, scooter of vrachtwagen, dan is er altijd recht op een schadevergoeding. Dit is opgenomen in de wet.

Bent u als fietser aangereden en is het fietsongeluk de schuld van het motorvoertuig, dan ontvangt u uw volledige schade vergoed. Maar als de fietser aangereden wordt door een eigen fout, dan wordt toch ten minste 50% van de geleden schade vergoed. Dit komt omdat een fietser net als een voetganger wordt gezien als een kwetsbare verkeersdeelnemer.

De schadevergoedingsplicht van de bestuurder van het motorvoertuig kan zelfs oplopen tot 100%. Dit indien de billijkheidscorrectie toegepast kan worden. Dit is het geval bij ernstig letsel en blijvend letsel.

Lichamelijke klachten na een ongeval op het werk

Op werkgevers rust een zorgplicht. Dit houdt in dat als u op het werk gewond raakt, de werkgever moet aantonen dat hem hiervan geen enkel verwijt gemaakt kan worden. Deze verplichting van de werkgever is opgenomen in artikel 7:658 van het Burgerlijk Wetboek.

De zorgplicht die op de werkgever rust is zwaar. Zo is de werkgever in beginsel aansprakelijk, tenzij hij bewijst dat het bedrijfsongeval echt niet te voorkomen was. Uit de rechtspraak blijkt dat het voor de werkgever lastig is om dit aan te tonen. Dit betekent dat er snel sprake is van werkgeversaansprakelijkheid en u dus de werkgever aansprakelijk stellen kunt.

Niet alleen bij schending van de zorgplicht kunt u een letselschade claim bij de werkgever indienen. Dit is ook mogelijk als een collega u letsel toebrengt of als u als bezorger gewond raakt in het verkeer.

Heeft u dus lichamelijke klachten na een ongeval op het werk? Schakel dan een letselschade jurist van ons letselschadebureau in om uw letselschade kosteloos te verhalen.

Aansprakelijkheid voor dieren

Een hondenbeet, trap van een paard of een val van een manegepaard. Als u lichtelijke klachten na een ongeval met dier heeft opgelopen, dan is het de vraag wie de schade moet dragen.

In beginsel is de bezitter van een dier aansprakelijk voor de schade die het dier aan iemand toebrengt. Wordt u of wordt uw kind gebeten door een hond, dan is de hondenbezitter gehouden de letselschade te vergoeden. Dit is ook het geval bij een trap van een paard.

Uitzondering is een val van een paard. In beginsel dient de gewonde ruiter de schade zelf te dragen. In de rechtspraak is echter uitgemaakt dat een deel van de schade vergoed moet worden door de bezitter van het paard. Dit kan overigens wel oplopen tot een schadevergoedingsplicht van de bezitter van het paard van 100%.

Contact met uw letselschade advocaat

Bij Letselschade Kompas heeft u het grote voordeel dat u altijd wordt bijgestaan door een letselschade advocaat. Letselschade Kompas is namelijk onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten, een van de grootste gespecialiseerde advocatenkantoren in letselschade in Nederland.

Onze letselschade advocaten werken in heel Nederland. Met 7 bezoeklocaties zijn wij altijd in de buurt. Neem daarom contact met ons op voor een intakegesprek bij ons op kantoor of bij u thuis! Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul hier uw gegevens in en wat u is overkomen. Wij nemen dan direct contact met u op.

Mensen lezen ook:

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

10 maanden geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 jaar geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 jaar geleden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland