Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Letselschade door ongeluk met paard

Een val van een paard of een trap van een paard kan voor ernstig en zelfs blijvend letsel zorgen. Letselschade door een ongeluk met een paard is dan ook vaak omvangrijk. Des te belangrijker om bij een ongeluk met een paard een ervaren en deskundige belangenbehartiger in de arm te nemen.

Onze letselschade juristen hebben ruime ervaring en veel kennis op het gebied van letselschade. Wij helpen u dan ook graag bij het verhalen van uw letselschade en doen dit meestal volledig kosteloos voor u.

Wie is aansprakelijk bij een ongeluk met een paard?

Aansprakelijkheid voor letselschade als gevolg van een ongeluk met een paard vinden wij in artikel 6:179 van het Burgerlijk Wetboek. Dit artikel luidt:

"De bezitter van een dier is aansprakelijk voor de door het dier aangerichte schade, tenzij aansprakelijkheid op grond van de vorige afdeling zou hebben ontbroken indien hij de gedraging van het dier waardoor de schade werd toegebracht, in zijn macht zou hebben gehad."

Bij een val van een paard of als u een trap van een paard heeft gehad, dan is de bezitter aansprakelijk voor uw letselschade. Dit kan een privé persoon zijn, bijvoorbeeld omdat u op een verzorgpaard zat tijdens de val, of een manege.

Omdat het gaat om een risico aansprakelijkheid, is de bezitter van het paard altijd aansprakelijk voor letselschade, ook als de bezitter van het paard geen enkel verwijt gemaakt kan worden.

Ongeval met paard door trap

Een paard schrikt snel en kan dan een trappende beweging naar achteren maken. Bij een ongeluk met een paard door een trap, is de bezitter van het paard altijd voor de volledige schade aansprakelijk. Ook als het paard van u schrikt. Slechts in uitzonderingen kan de bezitter van het paard zich van aansprakelijkheid kwijten. Deze situaties doen zich echter nauwelijks voor.

Bent u dus getrapt door een paard, dan is er in de regel recht op een schadevergoeding.

Letselschade door van van een paard

In het geval van een val van een paard ligt de aansprakelijkheid iets gecompliceerder. Uit de jurisprudentie (rechtspraak) blijkt dat de bezitter bij een ongeluk met een paard aansprakelijk is. Echter, zo heeft de Hoge Raad (het hoogste rechtscollege van Nederland) bepaald, omdat u vrijwillig op het paard bent gaan zitten heeft u het risico op een ongeluk met het paard bewust genomen. Daarom wordt bij een val van een paard in beginsel slechts 50% van de schade betaald.

Op bovengenoemde hoofdregel zijn wel belangrijke uitzonderingen van toepassing. Is het ongeluk met het paard het gevolg van een ander paard of andere persoon, dan wordt 100% van uw letselschade vergoed. Denk hierbij aan de situatie dat het paard schrikt doordat een ander paard steigert. De bezitter van dat paard is dan gehouden uw volledige letselschade te vergoeden.

Daarnaast kan er aanspraak gemaakt worden op de billijkheidscorrectie. Valt u van het paard en houdt u hieraan ernstig letsel aan over? Dan wordt vaak alsnog 100% van uw letselschade vergoed.

Het verhalen van letselschade na een ongeluk met een paard kan dus ingewikkeld zijn. Vraag daarom gratis een letselschade advies van onze letselschade advocaten aan. Wij helpen u graag!

Geen verplichte verzekering bezitter dieren

In Nederland kennen wij voor alle motorvoertuigen een verplichte verzekering. Wordt u van achteren aangereden door een auto, dan kunt u zich met uw letselschadeclaim direct tot de letselschadeverzekeraar van de schuldige bestuurder wenden. De tegenpartij biedt met andere woorden altijd verhaal.

Voor aansprakelijkheid bij een ongeluk met een dier in het algemeen en een dier met een paard in het bijzonder geldt geen verplichte verzekering. Wel valt de aansprakelijkheid voor de letselschade onder de AVP verzekering, de Aansprakelijkheidsverzekering voor Particulieren.

Wist u dan 600.000 gezinnen in Nederland geen AVP verzekering hebben? Vraag daarom na een ongeluk met een paard altijd over een AVP verzekering is.

Kosteloze rechtsbijstand bij letselschade claimen

Wilt u ook letselschade claimen na een ongeluk met een paard? Onze letselschade juristen helpen u graag. Neem voor een gratis letselschade advies of het kosteloos verhalen van uw letselschade contact met ons op.

Bel gratis 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij nemen direct contact met u op.

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
  1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
  2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
  3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
  4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

9 months geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 year geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 year geleden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland