Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis
Meer dan 20 jaar ervaring!
Hulp van ervaren letselschade advocaten
Honderden tevreden slachtoffers gingen u voor
U bent als hardloper aangereden en heeft hieraan letsel overgehouden. In de meeste gevallen heeft u dan recht op schadevergoeding. Als de tegenpartij schuldig is, maar ook bij het zelf maken van een verkeersfout.
Op deze pagina leest u handige 10 tips voor als u als hardloper aangereden bent. Zo bent u er zeker dat u alles doet om uw letselschade te verhalen.
De eerste tip geven wij u vast! Is een ander schuldig aan de aanrijding? Dan heeft uĀ recht op gratis rechtsbijstand bij het claimen van schadevergoeding! Uiteraard helpen wij u hier graag bij!
Vaak wordt gedacht dat het invullen van een schadeformulier alleen nodig is bij een auto ongeluk zoals een kettingbotsing. Niks is echter minder waar! Ook als u als hardloper aangereden bent is het invullen van een schade- aanrijdingsformulier van belang.
Op een aanrijdingsformulier kunt u namelijk voor het claimen van uw letselschadevergoeding relevante informatie kwijt, zoals de verzekeringsgegevens van een auto als u als hardloper aangereden door een auto bent. U weet dan precies wie aangesproken kan worden voor uw schade.
Andere belangrijke informatie welke u op een schadeformulier kwijt kunt is de toedracht van het ongeluk, uw letsel en wie volgens u schuldig is aan de aanrijding.
Een tweede letselschade tip is om het ingevulde aanrijdingsformulier te laten ondertekenen door de tegenpartij. Een door beide partijen ondertekend schade-aanrijdingsformulier is namelijk dwingend bewijs tussen partijen.
Dwingend bewijs betekent dat de inhoud van het schadeformulier voor beide partijen bindend is, er kan (bijna) niet meer van worden afgeweken.
Vult u het schadeformulier in en laat u deze ondertekenen, dan kunt u bewijzen wie schuldig en dus aansprakelijk is voor de door u geleden letselschade!
Bij een aanrijding kan discussie ontstaan, bijvoorbeeld over de schuldvraag, maar later ook over het causaal verband tussen het ongeluk en de verwondingen en klachten die er geleden worden.
Om discussie met de tegenpartij of diens letselschade verzekering te voorkomen, is het verstandig zoveel mogelijk foto's te maken van de plek van het ongeluk, van bijvoorbeeld de auto of scooter die u aangereden heeft en van het letsel dat u aan de aanrijding overgehouden hebt.
Zijn mensen getuigen van het feit dat u als hardloper aangereden bent? Vraag dan om een getuigenverklaring. Dit kan van belang zijn als de tegenpartij aangeeft dat hij of zij niet schuldig is aan de aanrijding.
Helaas komt het nogal eens voor dat bestuurders doorrijden na een aanrijding. Zijn er getuigen, dan kunnen zij een verklaring afleggen over bijvoorbeeld het nummerbord. Maar ook kunt u met een getuigenverklaring het Waarborgfonds inschakelen (waarover hieronder meer!)
Van belang is dat uw letsel bekend is. Want op basis van het letsel dat u lijdt kunt u een schadevergoeding eisen. Daarom is het van belang om direct na een aanrijding als hardloper een arts te bezoeken.
Soms wordt u automatisch gezien door een arts als u als hardloper aangereden bent. Bijvoorbeeld als u met letsel naar het ziekenhuis wordt gebracht. In alle overige omstandigheden is het belangrijk dat u zelfs langs de huisarts gaat.
De hoofdregel luidt "iedereen draagt zijn eigen schade tenzij er iemand aansprakelijk is". Vaak wordt daarbij gedacht dat er alleen sprake is van aansprakelijkheid als een ander schuldig is aan een aanrijding.
Bij een auto ongeluk is de hoofdregel ook van toepassing. De persoon die de fout maakt pleegt juridisch gezien een onrechtmatige daad en moet de schade van het verkeersslachtoffer betalen. Bijvoorbeeld bij een kop-staartbotsing of frontale botsing.
Bent u als hardloper aangereden, dan geldt een andere regeling, namelijk de regeling van artikel 185 wvw (Wegenverkeerswet). Deze wet geldt voor alle zwakke verkeersdeelnemers, dus voor voetgangers en hardlopers, maar ook als u bij een fietsongeluk betrokken bent geraakt.
De enige voorwaarde is dat u als hardloper aangereden door een auto of ander motorvoertuig bent.
Op grond van artikel 185 wvw gelden hardlopers, wandelaars en fietser als "zwakke" verkeersdeelnemers. Als u aangereden wordt, is er immers vaker en zwaarder letsel als in het geval iemand in de auto aangereden wordt.
Artikel 185 wvw beschermd de zwakke verkeersdeelnemers door hen altijd een schadevergoeding te bieden bij een ongeluk:
Kortom, bent u als hardloper aangereden, dan kunt u meestal aanspraak maken op een letselschadevergoeding!
Heeft u een schadeformulier ingeleverd en stuurt de tegenpartij deze naar zijn of haar WAM- verzekeraar, dan is de kans groot dat deze auto verzekeraar rechtstreeks contact met u opneemt.
De letselschadeverzekeraar van de tegenpartij zal mogelijk trachten de letselschade direct met u te regelen. Doe dit nooit!
Regelt u een schade na een ongeluk rechtstreeks met de verzekeraar, dan is de kans groot dat u niet de schadevergoeding ontvangt waar u recht op heeft. Wordt de schade tegen finale kwijting geregeld, dan kunt u ook nooit meer op de schade terugkomen.
Schakelt u een letselschade specialist is, dan adviseert deze u over uw rechten na een aanrijding. Kiest u voor een letselschade jurist van ons letselschade bureau, dan helpen wij u bij meer dan het claimen van letselschade alleen:
Letselschade berekenen is niet eenvoudig. Gelukkig zijn onze letselschade juristen gespecialiseerd in het berekenen van letselschade. Dit doen wij door middel van het opstellen van een schadestaat.
Voor letselschade berekenen hebben wij wel uw hulp nodig. Daarom vragen wij u uw kosten goed bij te houden en bonnen te bewaren. Denk hierbij aan een reparatie bon van telefoon die stuk is gegaan toen u als hardloper aangereden werd, maar ook aan reiskosten!
Soms kan er als gevolg van een aanrijding ook schade ontstaat als loonschade of inkomensschade als zelfstandig ondernemer. Maar ook pensioenschade en een studievertraging kunnen het gevolg zijn van het feit dat u als hardloper aangereden bent. Ook deze schadeposten verhalen onze letselschade experts voor u!
In artikel 6:96 BW (Burgerlijk Wetboek) is opgenomen dat de kosten van rechtsbijstand onderdeel uitmaken van een schadevergoeding.
Het voorgaande betekent voor een letselschade slachtoffer dat zij gratis aanspraak kunnen maken op de hulp van een letselschadebureau of een advocatenkantoor.
Ons letselschade bureau is uniek in Nederland. Bij de meeste letselschadekantoren wordt u namelijk geholpen door een letselschade jurist.
Wij zijn echter onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. Een van de enige gespecialiseerde advocatenkantoren in Nederland. Bij ons wordt u daarom altijd geholpen door een ervaren en deskundige letselschade advocaat!
Wilt u net als meer dan 2000 mensen die u voorgingen gratis hulp van een letselschade advocaat van ons kantoor? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos!
Bel voor gratis hulp bij letselschade 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij gaan direct voor u aan de slag!
"*" indicates required fields
Bent u als hardloper aangereden door een auto of ander motorvoertuig dan wel door een fietser? Onze letselschade advocaten helpen u graag en 100% kosteloos bij uw letselschadeclaim!
Bedankt voor je bericht. Een van onze letselschade specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met u op. Liever direct een letselschade jurist aan de telefoon? Bel 0800 278 4626 (gratis).