Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

10 tips voor als u als hardloper aangereden bent!

U bent als hardloper aangereden en heeft hieraan letsel overgehouden. In de meeste gevallen heeft u dan recht op schadevergoeding. Als de tegenpartij schuldig is, maar ook bij het zelf maken van een verkeersfout.

Op deze pagina leest u handige 10 tips voor als u als hardloper aangereden bent. Zo bent u er zeker dat u alles doet om uw letselschade te verhalen.

De eerste tip geven wij u vast! Is een ander schuldig aan de aanrijding? Dan heeft u  recht op gratis rechtsbijstand bij het claimen van schadevergoeding! Uiteraard helpen wij u hier graag bij!

Vul een schadeformulier in als u als hardloper aangereden bent!

Vaak wordt gedacht dat het invullen van een schadeformulier alleen nodig is bij een auto ongeluk zoals een kettingbotsing. Niks is echter minder waar! Ook als u als hardloper aangereden bent is het invullen van een schade- aanrijdingsformulier van belang. Op een aanrijdingsformulier kunt u namelijk voor het claimen van uw letselschadevergoeding relevante informatie kwijt, zoals de verzekeringsgegevens van een auto als u als hardloper aangereden door een auto bent. U weet dan precies wie aangesproken kan worden voor uw schade.

Andere belangrijke informatie welke u op een schadeformulier kwijt kunt is de toedracht van het ongeluk, uw letsel en wie volgens u schuldig is aan de aanrijding.

Laat het schadeformulier ondertekenen!

Een tweede letselschade tip is om het ingevulde aanrijdingsformulier te laten ondertekenen door de tegenpartij. Een door beide partijen ondertekend schade-aanrijdingsformulier is namelijk dwingend bewijs tussen partijen.

Dwingend bewijs betekent dat de inhoud van het schadeformulier voor beide partijen bindend is, er kan (bijna) niet meer van worden afgeweken. Vult u het schadeformulier in en laat u deze ondertekenen, dan kunt u bewijzen wie schuldig en dus aansprakelijk is voor de door u geleden letselschade!

Als hardloper aangereden? Maak foto's!

Bij een aanrijding kan discussie ontstaan, bijvoorbeeld over de schuldvraag, maar later ook over het causaal verband tussen het ongeluk en de verwondingen en klachten die er geleden worden. Om discussie met de tegenpartij of diens letselschade verzekering te voorkomen, is het verstandig zoveel mogelijk foto's te maken van de plek van het ongeluk, van bijvoorbeeld de auto of scooter die u aangereden heeft en van het letsel dat u aan de aanrijding overgehouden hebt.

Vraag getuigen om een verklaring!

Zijn mensen getuigen van het feit dat u als hardloper aangereden bent? Vraag dan om een getuigenverklaring. Dit kan van belang zijn als de tegenpartij aangeeft dat hij of zij niet schuldig is aan de aanrijding. Helaas komt het nogal eens voor dat bestuurders doorrijden na een aanrijding. Zijn er getuigen, dan kunnen zij een verklaring afleggen over bijvoorbeeld het nummerbord. Maar ook kunt u met een getuigenverklaring het Waarborgfonds inschakelen (waarover hieronder meer!)

Als hardloper aangereden? Bezoek altijd een arts

Van belang is dat uw letsel bekend is. Want op basis van het letsel dat u lijdt kunt u een schadevergoeding eisen. Daarom is het van belang om direct na een aanrijding als hardloper een arts te bezoeken. Soms wordt u automatisch gezien door een arts als u als hardloper aangereden bent. Bijvoorbeeld als u met letsel naar het ziekenhuis wordt gebracht. In alle overige omstandigheden is het belangrijk dat u zelfs langs de huisarts gaat.

Als hardloper aangereden? Altijd recht op een schadevergoeding!

De hoofdregel luidt "iedereen draagt zijn eigen schade tenzij er iemand aansprakelijk is". Vaak wordt daarbij gedacht dat er alleen sprake is van aansprakelijkheid als een ander schuldig is aan een aanrijding. Bij een auto ongeluk is de hoofdregel ook van toepassing. De persoon die de fout maakt pleegt juridisch gezien een onrechtmatige daad en moet de schade van het verkeersslachtoffer betalen. Bijvoorbeeld bij een kop-staartbotsing of frontale botsing.

Bent u als hardloper aangereden, dan geldt een andere regeling, namelijk de regeling van artikel 185 wvw (Wegenverkeerswet). Deze wet geldt voor alle zwakke verkeersdeelnemers, dus voor voetgangers en hardlopers, maar ook als u bij een fietsongeluk betrokken bent geraakt. De enige voorwaarde is dat u als hardloper aangereden door een auto of ander motorvoertuig bent.

Op grond van artikel 185 wvw gelden hardlopers, wandelaars en fietser als "zwakke" verkeersdeelnemers. Als u aangereden wordt, is er immers vaker en zwaarder letsel als in het geval iemand in de auto aangereden wordt. Artikel 185 wvw beschermd de zwakke verkeersdeelnemers door hen altijd een schadevergoeding te bieden bij een ongeluk:

  • 100% van de schade wordt vergoed als u door toedoen van een ander als hardloper aangereden wordt
  • ten minste 50% van uw letselschade wordt vergoed als u zelf een verkeersfout heeft gemaakt.
  • Is uw kind tot 14 jaar aangereden? Dan wordt altijd de volledig letselschade vergoed.

 

Kortom, bent u als hardloper aangereden, dan kunt u meestal aanspraak maken op een letselschadevergoeding!

Regel uw letselschade nooit zelf met de verzekeraar!

Heeft u een schadeformulier ingevuld en stuurt de tegenpartij deze naar zijn of haar WAM- verzekeraar, dan is de kans groot dat deze auto verzekeraar rechtstreeks contact met u opneemt.

De letselschadeverzekeraar van de tegenpartij zal mogelijk trachten de letselschade direct met u te regelen. Doe dit nooit! Regelt u een schade na een ongeluk rechtstreeks met de verzekeraar, dan is de kans groot dat u niet de schadevergoeding ontvangt waar u recht op heeft. Wordt de schade tegen finale kwijting geregeld, dan kunt u ook nooit meer op de schade terugkomen.

Schakel altijd een letselschade specialist in!

Schakelt u een letselschade specialist is, dan adviseert deze u over uw rechten na een aanrijding. Kiest u voor een letselschade jurist van ons letselschade bureau, dan helpen wij u bij meer dan het claimen van letselschade alleen:

Verzamel alle bonnen en houdt alle kosten bij!

Letselschade berekenen is niet eenvoudig. Gelukkig zijn onze letselschade juristen gespecialiseerd in het berekenen van letselschade. Dit doen wij door middel van het opstellen van een schadestaat.

Voor letselschade berekenen hebben wij wel uw hulp nodig. Daarom vragen wij u uw kosten goed bij te houden en bonnen te bewaren. Denk hierbij aan een reparatie bon van telefoon die stuk is gegaan toen u als hardloper aangereden werd, maar ook aan reiskosten!

Soms kan er als gevolg van een aanrijding ook schade ontstaat als loonschade of inkomensschade als zelfstandig ondernemer. Maar ook pensioenschade en een studievertraging kunnen het gevolg zijn van het feit dat u als hardloper aangereden bent. Ook deze schadeposten verhalen onze letselschade experts voor u!

Kiest u voor ons letselschadebureau? Wij helpen u gratis!

In artikel 6:96 BW (Burgerlijk Wetboek) is opgenomen dat de kosten van rechtsbijstand onderdeel uitmaken van een schadevergoeding. Het voorgaande betekent voor een letselschade slachtoffer dat zij gratis aanspraak kunnen maken op de hulp van een letselschadebureau of een advocatenkantoor.

Ons letselschade bureau is uniek in Nederland. Bij de meeste letselschadekantoren wordt u namelijk geholpen door een letselschade jurist. Wij zijn echter onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. Een van de enige gespecialiseerde advocatenkantoren in Nederland. Bij ons wordt u daarom altijd geholpen door een ervaren en deskundige letselschade advocaat!

Wilt u net als meer dan 2000 mensen die u voorgingen gratis hulp van een letselschade advocaat van ons kantoor? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos! Bel voor gratis hulp bij letselschade 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij gaan direct voor u aan de slag!

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
  1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
  2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
  3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
  4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

10 maanden geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 jaar geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 jaar geleden

Letselschade Kompas

Wat anderen van ons vinden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland