Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Kind gebeten door hond

Spelen met de hond van de buren of visite of een aanval van een agressieve hond tijdens het buiten spelen. Uw kind is gebeten door een hond en hierbij gewond geraakt. Maar vaak ontstaat er naast het letsel ook nog eens angst voor honden. Hoe hier nu mee om te gaan?

Hondenbezitters zijn op grond van artikel 6:179 BW aansprakelijk als een kind gebeten wordt door een hond. Er is is geen verplichte verzekering voor honden, maar letselschade door een hondenbeet valt onder de WA- verzekering. De meest mensen hebben deze verzekering.

U kunt gratis hulp krijgen van een letselschade jurist bij een hondenbeet. Onze letselschade juristen adviseren en verhalen gratis de letselschade die u en uw kind lijden.Wilt u gratis hulp nadat uw kind gebeten is door een hond? Neem dan contact met ons op, wij zijn er graag voor u.

Mijn kind is gebeten door een hond, wie is aansprakelijk?

Het is de angst van iedere ouder, je kind die gewond raakt bij een aanrijding of hondenbeet. Zeker als uw kind hieraan letsel of angstklachten overhoudt.

Aansprakelijkheid voor een hondenbeet is geregeld in artikel 6:179 van het Burgerlijk Wetboek. Dit artikel luidt: "De bezitter van een dier is aansprakelijk voor de door het dier aangerichte schade, tenzij aansprakelijkheid op grond van de vorige afdeling zou hebben ontbroken indien hij de gedraging van het dier waardoor de schade werd toegebracht, in zijn macht zou hebben gehad."

Aansprakelijkheid voor een hondenbeet ligt dus bij de hondenbezitter. Deze zal alle letselschade en zaakschade moeten betalen. Er is altijd aansprakelijkheid voor letselschade door een hondenbeet, ongeacht:

 1. of u of de hondenbezitter bij de aanval van de hond aanwezig was;
 2. of uw kind met de hond aan het spelen was of zelfs aan het plagen was
 3. de hond aan de riem zat
 4. de hondenbezitter schuld heeft

 

Met andere woorden, is uw kind gebeten door een hond, dan is er altijd recht op een letselschade vergoeding.

Schadevergoeding na hondenbeet

Heeft uw kind letsel aan de hondenbeet overhouden of zijn er angstklachten? Er is altijd recht op een schadevergoeding na een hondenbeet. Hieronder vallen alle kosten die gemaakt moeten worden. In de meeste gevallen maakt u deze kosten als ouder. Ook deze kosten komen voor vergoeding in aanmerking. Dit wordt "verplaatste schade" genoemd. Een letselschade advocaat van ons letselschadebureau adviseert u hier graag over.

Bij kinderen kan er door de aanval van de hond ook sprake zijn van angstklachten. De hiermee gemoeide kosten, zoals van een kinderpsycholoog komen voor vergoeding in aanmerking, net als onder andere:

 1. kosten voor verbanmiddelen en pijnstillers
 2. vervangingskosten van kleding
 3. reiskosten die u als ouder maakt
 4. vergoeding voor vrije dagen omdat u uw kind thuis verzorgt
 5. kosten voor behandeling littekens (nu en in de toekomst)

Smartengeld, shockschade en affectieschade

Niet alleen alle kosten worden vergoed nadat uw kind gebeten is door een hond. Er ontstaan namelijk ook vaak pijnklachten en angstklachten. Daarnaast kunnen er ontsierende littekens ontstaan en dit kan tot veel verdriet maar ook tot onzekerheid leiden. Voor pijn, angst, verdriet en onzekerheid hebben slachtoffers van letselschade recht op een smartengeldvergoeding.

Als ouder kunt u onder voorwaarden recht hebben op een shockschade vergoeding of op affectieschade. Onze letselschade juristen adviseren u graag.

Shockschade is de schade die u als ouder lijdt als u kind gebeten is door een hond en u van de aanval getuige bent. Dit kan u dermate ernstig emotioneren dat er psychische klachten ontstaan. Ontstaat hierdoor schade, zoals inkomensschade of ontstaan er medische kosten, dan kunt u deze verhalen op grond van artikel 6:162 BW.

Affectieschade is een vorm van smartengeld, maar dan niet voor het slachtoffer maar voor de naasten van deze persoon. Er is altijd recht op bij overlijden of ernstig letsel van het slachtoffer van de hondenbeet.

De letselschade verzekering betaalt de letselschade

De meeste mensen hebben een verzekering tegen aansprakelijkheid. Hieronder valt ook de schade veroorzaakt doordat uw kind gebeten door een hond is. De schade die geleden wordt zal dus betaald worden door deze verzekeraar.

In het geval van een hondenbeet bij een kind is het belangrijk ook de toekomstige schade mee te nemen bij het bepalen van de hoogte van de schadevergoeding. Want het letsel kan grote gevolgen hebben voor de toekomst. Bijvoorbeeld als er ernstig letsel is. Uw kind kan hier in de toekomst problemen mee krijgen. Onder andere ten aanzien van schoolkeuze, werk of kosten voor verwerking door een psycholoog.

Schakelt u een van onze letselschade juristen in, dan zorgen wij ervoor dat alle letselschade vergoed wordt. Daaronder ook de toekomstige schade. Soms nemen wij ook een aantal voorbehouden op in de vaststellingsovereenkomst die uiteindelijk opgesteld wordt. zo zorgen wij ervoor dat uw kind bij schade in de toekomst altijd een beroep kan blijven doen op de aansprakelijkheidsverzekeraar van de hondenbezitter.

Wat doen onze letselschade juristen?

Het verhalen van letselschade is het werk van letselschade specialisten. Deze weten precies wat er moet gebeuren om de schade te verhalen en de rechten van het slachtoffer te waarborgen. Neemt u een van onze letselschade juristen in de arm, dan doen wij het volgende voor u:

 1. wij stellen de hondenbezitter aansprakelijk door middel van een aansprakelijkheidsbrief
 2. de verzekeraar van de hondenbezitter wordt aangeschreven en verzocht om een voorschot op de schade te betalen
 3. alle schadeposten van uw kind en van u worden gespecificeerd en wij gaan deze letselschade berekenen
 4. wij voeren de correspondentie met de letselschade verzekeraar
 5. er wordt voor gezorgd dat ook de toekomstige schade wordt vergoed
Wat te doen bij een hondenbeet?

Op basis van de wet moet u bewijzen dat uw kind gebeten is door een hond en van wie hond is! Daarom geven wij u graag de volgende 5 tips bij een hondenbeet:

 1. vraag altijd alle contactgegevens van de hondenbezitter en niet alleen het telefoonnummer;
 2. maak foto's van de hond en de omgeving waar de hondenbeet plaatsvond;
 3. zijn er getuigen? Noteer de namen zodat u later nog een getuigenverklaring kunt vragen;
 4. ga altijd naar de dokter met het letsel;
 5. schakelen zo snel mogelijk een letselschade jurist in om u te helpen. Zo weet u zeker dat de rechten van uw kind gewaarborgd blijven
Gratis juridische hulp van een letselschade advocaat

Is uw kind gebeten door een hond en wilt u gratis uw letselschade claimen op de aansprakelijke partij? Onze letselschade juristen helpen u graag en altijd 100% kosteloos.

Bel voor een gratis letselschade advies, een intake bij u thuis of het direct indienen van een schade claim 0800 278 4626 (gratis) of klik op onderstaande button en vul uw gegevens in. Een van onze letselschade specialisten neemt dan nog dezelfde dag contact met u op.

Mensen lezen ook:

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

10 maanden geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 jaar geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 jaar geleden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland