Het op de verkeerde weghelft komen is een verkeersfout welke valt onder artikel 5 Wegenverkeerswet (wvw). Dit wetsartikel luidt:
"Het is een ieder verboden zich zodanig te gedragen dat gevaar op de weg wordt veroorzaakt of kan worden veroorzaakt of dat het verkeer op de weg wordt gehinderd of kan worden gehinderd."
Omdat de oorzaak van een frontale botsing is gelegen in het feit dat een andere bestuurder op de verkeerde weghelft komt, handelt deze bestuurder in strijd met artikel 5 wvw en is de bestuurder dus aansprakelijk voor uw letselschade.
In Nederland zijn alle motorvoertuigen verplicht verzekerd tegen aansprakelijkheid. Dit is geregeld in de WAM, de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen. Bent u dus slachtoffer van een frontale botsing, dan kunt u 3 personen aansprakelijk stellen:
- de bestuurder van de auto waarbij de frontale botsing plaatsvond
- een eigenaar van de auto die u van voren aangereden heeft
- de verplichte autoverzekering
U kunt dus direct de autoverzekering aanspreken voor uw letselschade en de aansprakelijkheidsbrief dus aan deze letselschade verzekering richten. Deze schadeverzekeraar zal uw letselschade dan vergoeden.
Letselschade claimen bij een aanrijding is niet eenvoudig. Gelukkig kunt u bij ons letselschadebureau kosteloos een letselschade advocaat inschakelen. Deze regelt alles voor u. Maar wat doet een letselschade advocaat dan allemaal voor u bij een frontale botsing?