Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Letselschade advocaat Zeist

Er is u een ongeval in overkomen en nu bent u op zoek naar een letselschade jurist of letselschade advocaat in Zeist. Dan bent u bij ons letselschadebureau aan het juiste adres.

Onze letselschade specialisten helpen u graag bij letselschade en altijd 100% kosteloos!

Waarom een letselschade advocaat in Zeist inschakelen?

Bij letselschade krijgt u vaak te maken met een letselschade jurist van een verzekeringsmaatschappij. Dan is het belangrijk dat u hulp krijgt van iemand die ook veel verstand heeft van letselschade claimen. Anders kunt u bedrogen uitkomen! Verzekeraars proberen immers de schadevergoeding zo laag mogelijk te houden.

Schakelt u een letselschade jurist of letselschade advocaat in Zeist van ons letselschadekantoor in, dan weet u zeker dat u de letselschadevergoeding ontvangt die u toekomt! Daarbij kijken wij ook naar schade die in de toekomst ligt en gaan wij u letselschade berekenen, maar ook het smartengeld!

Lijdt u daarom schade als gevolg van een auto ongeluk, fietsongeluk of bedrijfsongeval? Neem dan altijd een letselschade advocaat in Zeist van ons advocatenkantoor in de arm!

Wat kost een letselschade advocaat in Zeist?

Vaak wordt gedacht dat het inhuren van een letselschade advocaat veel geld kost. Niks is echter minder waar! In Nederland worden slachtoffers van letsel namelijk goed beschermd door de wet.

Kunt u de tegenpartij aansprakelijk stellen voor letselschade? Dan is er op grond van de wet recht op gratis juridische hulp van een letselschade advocaat in Zeist. Een letselschade jurist of letselschade advocaat in Zeist kost u dus helemaal niks!

Waar vind ik een letselschade advocaat in Zeist?

U heeft letselschade aan een ongeluk overgehouden en bent op zoek naar een belangenbehartiger. Maar waar vindt u nu een letselschade advocaat in Zeist?

In Zeist zelf zijn geen advocatenkantoren gespecialiseerd in letselschade. Dat hoeft ook niet als u kiest voor onze letselschadespecialisten. Want een letselschade jurist of advocaat van ons letselschadebureau komt gewoon naar u toe!

Ons kantoor is onder andere gevestigd in Utrecht, maar wij komen voor een letselschade advies of intakegesprek gewoon bij u thuis. Wel zo prettig als u klachten en beperkingen aan een ongeval over hebt gehouden.

Wat te doen bij een aanrijding in Zeist?

Een auto ongeluk op de A12, A28 of een fietsongeluk binnen de bebouwde kom. Als u gewond raakt of klachten overhoudt aan een aanrijding in Zeist, dan is de kans groot dat u hieraan letselschade overhoudt. Denk aan loonschade door whiplash symptomen of een breuk na een val van de fiets.

Bent u aangereden en kunt u hiervoor de tegenpartij aansprakelijk stellen, dan is er recht op een letselschadevergoeding. Maar u dient dan wel aan te tonen dat de tegenpartij schuldig aan de aanrijding is. Dit is niet altijd eenvoudig. Daarom zijn een aantal zaken van belang na een aanrijding:

 • vul altijd een schadeformulier in, ook als u als fietser aangereden bent door een auto.
 • vraag getuigen om een getuigenverklaring
 • maak foto's van de ongevalslocatie
 • bewaar bonnen en facturen van kosten die u gemaakt heeft
 • ga altijd langs een arts met uw letsel, zeker bij whiplash klachten
 • schakelen een letselschade advocaat in Zeist in van ons kantoor, wij kunnen u dan direct helpen bij uw letselschade claim

Als fietser aangereden? Altijd recht op schadevergoeding!

Verkeersslachtoffers worden in Nederland goed beschermd door de wetgever. Zo is er recht op gratis rechtsbijstand van een letselschade advocaat of letselschade jurist van een letselschade bureau. Bent u echter betrokken bij een fietsongeluk tussen een fietser en auto, dan wordt u nog beter beschermd!

Bent u namelijk als fietser aangereden door een auto of ander motorvoertuig, dan is er altijd recht op een letselschadevergoeding. Bij schuld door de tegenpartij, maar ook als u zelf een verkeersongeluk veroorzaakt hebt. Bijvoorbeeld bij het niet verlenen van voorrang en zelfs als u met de fiets door rood licht rijdt!

Deze bijzondere bescherming bij een fietsongeluk is te vinden in artikel 185 van de Wegenverkeerswet. Hierin staat dat als u als fietser of voetganger aangereden wordt door een motorrijtuig, u altijd recht op een letselschade vergoeding hebt. Deze regeling houdt het volgende in:

 1. U bent buiten uw schuld aangereden door een auto: 100% van de letselschade wordt vergoed.
 2. U heeft zelf schuld aan de aanrijding tussen een auto en fiets: ten minste 50% van de letselschade wordt vergoed.
 3. Uw kind is aangereden door een auto, scooter of ander motorvoertuig: de letselschade van kinderen tot 14 jaar wordt altijd volledig betaalt door de schadeverzekering van het motorrijtuig.
Werkgeversaansprakelijkheid in Zeist

Een val van een ladder, heftruck ongeluk of letsel veroorzaakt door een machine. Er kan u tijdens het werk een ongeluk overkomen en u kunt hieraan letsel overhouden. Denk aan nekklachten, een breuk of zelf amputatie. Deze verwondingen en klachten leiden dan tot schade.

Vaak kunt u de werkgever aansprakelijk stellen voor letselschade. Op werkgevers rust namelijk een zorgplicht. Deze zorgplicht van werkgevers is geregeld in artikel 7:658 van het Burgerlijk wetboek. Hierin staat dat de werkgever ervoor moet zorgen dat:

 • er veilig met bedrijfsmiddelen gewerkt kan worden
 • schriftelijke veiligheidsinstructies gegeven zijn
 • het toezicht op de werkzaamheden voldoende is.

 

De zorgplicht van de werkgever komt er in feit op neer dat de werkgever bijna altijd aansprakelijk is voor uw letselschade. Vraag onze letselschade advocaat in Zeist gerust om een letselschade advies na een bedrijfsongeval, het is gratis, evenals het verhalen van uw letselschade.

Letselschade door een hondenbeet

U loopt buiten als u of uw kind gebeten wordt door een hond. Wat nu te doen bij een hondenbeet en wie is aansprakelijk voor letselschade door een hondenbeet?

Een hondenbeet valt onder aansprakelijkheid voor dieren en dit is geregeld in artikel 6:179 BW. In dit wetsartikel staat: "De bezitter van een dier is aansprakelijk voor de door het dier aangerichte schade, tenzij aansprakelijkheid op grond van de vorige afdeling zou hebben ontbroken indien hij de gedraging van het dier waardoor de schade werd toegebracht, in zijn macht zou hebben gehad."

Het is dus de hondenbezitter die aansprakelijk is voor letselschade als gevolg van een hondenbeet. Zo is er altijd recht op een smartengeldvergoeding, bij een oppervlakkige hondenbeet tot aan ernstig letsel door een hondenbeet.

Maar ook andere schadeposten komen voor vergoeding in aanmerking. Denk aan loonschade door arbeidsongeschiktheid en medische kosten zoals het eigen risico.

Helaas is er geen verplichte verzekering voor aansprakelijkheid van dieren. Daarom is het verstandig om de hondenbezitter te vragen of deze verzekerd tegen aansprakelijkheid is.

Aansprakelijkheid voor dieren valt onder de WA  verzekering of AVP verzekering. Helaas zijn nog veel mensen niet verzekerd, dus daarom is het belangrijk om na te gaan of u een beroep op een verzekering kunt doen. Uw letselschade advocaat in Zeist kan u hierbij ook van dienst zijn!

Mensen lezen ook:
De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

9 months geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 year geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 year geleden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland