Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Letselschade advocaat Aalburg

Van het een op het ander moment kan uw leven veranderen door een ongeluk. Vaak overkomt een ongeluk u door toedoen van een ander. Namelijk door een aanrijding of een hondenbeet. En bij een bedrijfsongeluk is vaak de werkgever aansprakelijk voor de letselschade die u lijdt. Dan is het fijn als een letselschade advocaat in Aalburg u kan helpen bij uw letselschade claim.

Bij een ongeluk komen veel vragen op, wie is schuldig aan een aanrijding en wie moet ik aansprakelijk stellen. Op als deze vragen weet uw letselschade advocaat in Aalburg een antwoord. En wij helpen u gratis bij het claimen van uw letselschade.

Letselschade advocaat in Aalburg inschakelen

Als u gewond raakt bij een ongeluk of hieraan klachten overhoudt, dan wilt u uiteraard uw letselschade verhalen op de aansprakelijke partij. Hiervoor kunt u de tegenpartij aansprakelijk stellen. Dit gebeurt door middel van een aansprakelijkheidsbrief.

Het opstellen en versturen van een aansprakelijkheidstelling is pas de eerste stap bij het claimen met letselschade. Het gehele letselschade traject bestaat uit vele stappen en een beetje hulp is hierbij geen overbodige luxe. Dan is het fijn als u gratis aanspraak kunt maken op de hulp van een letselschade advocaat in Aalburg. Maar wat doet een letselschade advocaat allemaal na een ongeluk?

Kiest u voor een letselschade advocaat van ons letselschade bureau, dan helpen wij u gedurende het gehele letselschade traject, wij:

 • onderzoeken wie aansprakelijk is na een ongeluk
 • gaan de tegenpartij aansprakelijk stellen door middel van een aansprakelijkheidsbrief
 • regelen na erkenning van de aansprakelijkheid een voorschot op de letselschade
 • schakelen een medisch adviseur in zodat u de beste medische behandeling krijgt
 • stellen een schadestaat op met daarom alle van toepassing zijnde letselschade bedragen
 • voeren de onderhandelingen met de letselschade verzekering
 • zorgen ervoor dat uw letselschade maximaal verhaald wordt.

 

Wilt u ook gratis een letselschade advocaat in Aalburg inschakelen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag!

Wat kost een letselschade advocaat in Aalburg

Advocaten zijn duur, tenzij je ze inhuurt op basis van no cure no pay. Dit is een gedachte die bij veel mensen speelt. Daarom schakelen veel slachtoffers van letselschade vaak een letselschade jurist van een letselschade bureau in. Dit is jammer, want een letselschade jurist kan vaak niet de beste rechtsbijstand bieden en bij no cure no pay sta je een deel van je schadevergoeding af.

Bij Letselschade Kompas werken geen letselschade juristen. U wordt bij ons  altijd geholpen door een ervaren en deskundige letselschade advocaat in Aalburg Ons letselschadebureau is namelijk onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten, 1 van de enige echt gespecialiseerde advocatenkantoren in letselschade.

Kiest u voor ons kantoor, dan maakt u geen kosten voor onze rechtsbijstand. In de wet is namelijk geregeld dat de kosten van rechtsbijstand bij letselschade vergoed moeten worden door de aansprakelijke partij. Maar ook bij een eenzijdig ongeluk of als u slachtoffer bent van doorrijden na een aanrijding kunnen wij u gewoon helemaal kosteloos bijstaan bij uw letselschade claim.

Wilt u weten wat onze letselschade specialisten voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. Ook voor vragen over letselschade of als u een gratis letselschade advies wilt. Bijvoorbeeld omdat u een second opinion wilt van uw letselschadezaak. Want soms loopt een letselschadedossier niet zoals u dit wilt.

Schadevergoeding claimen

Is er een erkenning van de aansprakelijkheid? Dan kunt u schadevergoeding claimen. Maar welke schadeposten kan ik claimen bij letselschade en welke letselschade bedragen bestaan er eigenlijk allemaal? Wij leggen het u graag uit!

Bent u betrokken bij een kop-staart botsing of op de fiets aangereden, dan lijdt u schade. Hetzelfde geldt als je van een ladder valt tijdens werk en je dus betrokken bent bij een bedrijfsongeval. Maar je kunt ook schade oplopen door een hondenbeet of andere oorzaak. Alle schade die geleden wordt dient dan vergoed te worden.

Een letselschade vergoeding bestaat uit veel verschillende soorten letselschade bedragen. Er zijn daarbij 2 soorten schadeposten, materiële schadeposten en immateriële schade, beter bekend als smartengeld.

Bij materiële letselschade bedragen gaat het om schadeposten die op geld waardeerbaar zijn. De meest bekende van deze letselschade posten zijn:

 1. loonschade omdat u bij een ongeluk arbeidsongeschikt bent geraakt
 2. pensioenschade
 3. schade door een studievertraging omdat u later dan gepland kunt gaan werken
 4. kosten voor hulp in het huishouden omdat u deze taken zelf niet kunt doen, bijvoorbeeld door een gebroken been.
 5. reiskosten gemaakt naar het ziekenhuis, de fysiotherapeut en de bedrijfsarts
 6. kosten voor onderhoud aan de woning of de tuin doordat dit door het letsel niet gaat omdat u last heeft van whiplash klachten of omdat er sprake is van een breuk of een tibia plateau fractuur
 7. kosten gemaakt tijdens een ziekenhuisopname, zoals koffie en parkeerkosten voor bezoek.
 8. verzorgingskosten en verpleegkosten thuis. Het kan dan gaan om professionele hulp, maar ook mantelzorg door een partner, kinderen of ouders valt onder letselschade!
 9. (extra) kinderopvang omdat u geen kinderen mee kunt nemen naar een medische behandeling of een bezoek aan de bedrijfsarts

 

Wilt u weten op vergoeding van welke schadeposten u recht heeft? Neem dan contact met onze letselschade advocaten in Aalburg op. Wij helpen graag en altijd 100% kosteloos bij een letselschade claim!

Wat is smartengeld?

Naast alle hiervoor genoemde materiële letselschade bedragen is er bij een aanrijding, arbeidsongeval of hondenbeet recht op smartengeld. Maar wat is smartengeld eigenlijk?

Smartengeld is een vergoeding voor al het letsel, klachten en beperkingen die je niet op geld kunt waarderen. Voorbeelden van schadeposten die onder het smartengeld vallen zijn:

 • pijnklachten, bijvoorbeeld pijn in de nek bij een whiplash als gevolg van een kettingbotsing of pijnklachten doordat er sprake is van een gebroken schouder of gebroken enkel
 • angstklachten, waaronder verkeersangst of angst voor de toekomst omdat er sprake is van ernstig letsel zoals hersenletsel of een dwarslaesie.
 • psychische klachten zoals herbelevingen van een ongeluk en een depressie omdat uw leven door het ongeluk veranderd is
 • verlies aan levensvreugde omdat u arbeidsongeschikt bent geraakt of uw hobby niet meer kan uitvoeren met het opgelopen letsel
 • verdriet en schaamte door een ontsierend litteken, bijvoorbeeld na een hondenbeet in het gezicht of op je arm, been of ander lichaamsdeel dat goed zichtbaar is.

Letselschade door een aanrijding

Bent u betrokken bij een auto ongeluk of als voetganger of fietser aangereden? Dan is er recht op een letselschade vergoeding. Maar het claimen van schadevergoeding na een aanrijding is niet zo eenvoudig. De tegenpartij aansprakelijk stellen kan namelijk alleen als deze schuldig is bij een aanrijding. De bewijslast hiervan ligt op de persoon die letselschade claimt.

Om ervoor te zorgen je er succesvol letselschade geclaimd kan worden is het volgende van belang:

 • zorg dat er altijd een schadeformulier ingevuld wordt.
 • laat het schade aanrijdingsformulier ook door de tegenpartij ondertekenen
 • schrijf op het schadeformulier altijd dat er letsel is, ook bij lichte klachten
 • zijn er getuigen van een aanrijding? Vraag deze getuigen dan om contactgegevens zodat u indien nodig een getuigenverklaring kunt vragen
 • ga altijd naar een arts na een aanrijding en laat het letsel documenteren
 • schakel zo snel mogelijk een letselschade advocaat in Aalburg in. Deze zorgt ervoor dat de aansprakelijkstelling direct verzonden wordt en regelt een voorschot op de letselschade.
Letselschade door een bedrijfsongeval

Bij een bedrijfsongeval kun je de werkgever aansprakelijk stellen. Maar wanneer is er sprake van een bedrijfsongeval en wanneer spreken wij van werkgeversaansprakelijkheid?

Een bedrijfsongeval is de situatie waarbij iemand tijdens zijn of haar werk gewond raakt of klachten oploopt en hierdoor schade lijdt. Bijvoorbeeld een beenbreuk of amputatie van vingers door een machine. Of hersenletsel na een val van een trap.

Als er sprake is van een arbeidsongeval, dan kunt u het beste direct het bedrijfsongeval melden bij de werkgever. Deze zal dan zijn aansprakelijkheidsverzekering inschakelen.

Is er sprake van een bedrijfsongeval en kan de werkgever aansprakelijk gesteld worden, dan spreken we van werkgeversaansprakelijkheid. Maar ook onder andere omstandigheden is er sprake van werkgeversaansprakelijkheid:

 • in het geval er letselschade is ontstaan door een fout van een collega. Bijvoorbeeld als u wordt aangereden bij een heftruck ongeluk
 • als er sprake is van een verkeersongeval onder werktijd

 

Lijdt u letselschade door een ongeval op het werk? Onze letselschade advocaten in Aalburg helpen u graag en altijd 100% kosteloos!

Letselschade door een hondenbeet

De hond van de buren die u in uw been bijt of een hondenbeet terwijl u rustig aan het lopen bent in het park of bos. Een hondenbeet kan voor vervelend en zelfs blijvend letsel zorgen. Hierdoor kunt u letselschade oplopen.

Als u gebeten door een hond bent, dan is de hondenbezitter aansprakelijk voor uw letselschade. Het maakt daarbij niet uit of de hondenbezitter een fout gemaakt heeft. Dus ook al loopt de hond keurig aan de lijn dan nog is er sprake van aansprakelijkheid bij een hondenbeet.

De aansprakelijkheid voor dieren is geregeld in de wet. Helaas is hierin niet opgenomen dat er sprake is van een verplichte verzekering bij een hondenbeet. Dit betekent dus dat de hondenbezitter zelf de schade door een hondenbeet moet betalen.

Gelukkig valt aansprakelijkheid voor een hondenbeet wel onder de WA- verzekering of AVP- verzekering die de meeste hondenbezitters hebben. De kans is dus groot dat u alsnog uw letselschade vergoed kunt krijgen vanuit een letselschade verzekering.

Mensen lezen ook:
De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

9 months geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 year geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 year geleden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland