Als u letselschade heeft opgelopen en de tegenpartij aansprakelijk stelt, dan zal deze zijn of haar verzekeraar inschakelen. Deze moet weten wat er is gebeurd en welke schade u door het ongeval lijdt. Dit is een van de onderwerpen van een aansprakelijkheidsbrief. Daarnaast zijn er een aantal wettelijke verplichtingen die in de aansprakelijkstelling opgenomen dienen te worden.
Wij geven u graag de volgende 5 tips voor het opstellen van een aansprakelijkheidsbrief:
- Geef zo duidelijk mogelijk aan wat er is gebeurd
- Zet altijd de plaats en datum van het ongeluk in de aansprakelijkheidsbrief
- Leg uit waarom u vindt dat de tegenpartij aansprakelijk is.
- Stel de tegenpartij aansprakelijk in de brief en noem bij voorkeur de wettelijke grondslag
- Stuit altijd de verjaring van de letselschade claim.
- Verstuur de aansprakelijkstelling altijd per aangetekende post
Een aansprakelijkheidsbrief opstellen die voldoet aan de wettelijke verplichtingen is niet eenvoudig. Vraag daarom altijd een letselschade advies of laat uw aansprakelijkstelling controleren door een letselschade jurist of letselschade advocaat. U weet dan zeker dat uw aansprakelijkstelling aan de wettelijke voorschriften voldoet. Dit voorkomt problemen bij het letselschade claimen.
In de wet is opgenomen dat u recht heeft op gratis rechtsbijstand bij het claimen van schade. Onze letselschade juristen controleren uw aansprakelijkheidsbrief dan ook kosteloos voor u. Maar u kunt ook het opstellen van de aansprakelijkstelling aan ons overlaten, wij nemen dit graag voor u uit handen.
Letselschade claimen bestaat niet alleen uit het opstellen van een aansprakelijkheidsbrief. Vaak ontstaat er discussie met de verzekeraar. Daarnaast moet de letselschade berekend en verhaald worden. Hieronder leest u welke letselschade bedragen vergoed worden en wat een letselschade jurist voor u kan betekenen.