Waar heb ik recht op schade na een ongeval?

Kosteloze hulp letselschade advocaat Bussum

Er is u een ongeval overkomen in het verkeer of op het werk. Of u bent door een hond gebeten. Dan kunt u vaak kosteloos gebruik maken van de rechtsbijstand van een letselschade advocaat of letselschade jurist. Bij Letselschade Kompas helpen wij u graag en altijd 100% kosteloos!

Letselschadeadvocaat Bussum

persoon met pleister op middelvinger

Stel dat u langs de Sint-Vituskerk aan het fietsen bent en als fietser aangereden wordt door een auto, u komt ten val en loopt letsel op. Er volgt een herstelperiode voor uw letsel, maar ook een juridisch traject voor de afwikkeling van uw geleden schade. Een letselschadeadvocaat in Bussum kan u dan helpen bij het verhalen van de schade zodat u volledig kunt focussen op uw herstel.

Wat kan een letselschadeadvocaat in Bussum voor mij doen?

Een letselschadeadvocaat behartigt uw belangen tijdens het verhalen van uw letselschade. U kunt letselschade oplopen door een aanrijding op fiets, maar ook door een auto-ongeluk, een bedrijfsongeval of een ander type ongeval. Dan kan een letselschadeadvocaat in Bussum u helpen bij het verhalen van uw geleden schade. Bij Letselschade Kompas doen wij dit kosteloos voor u.

De letselschadeadvocaat zal de wederpartij aansprakelijk stellen voor het ongeval dat u is overkomen. De aansprakelijkstelling wordt doorgaans ingediend bij de verzekeraar van de wederpartij. Dit kunnen verschillende verzekeraars zijn, wanneer het gaat om een verkeersongeval zal de WAM-verzekeraar worden aangesproken, maar wanneer het gaat om een hondenbeet richten wij ons tot de WA-verzekeraar. Bij een bedrijfsongeval is er sprake van werkgeversaansprakelijkheid en zal de verzekeraar van uw werkgever (AVB-verzekering).

Letselschade verhalen, waar heb ik recht op?

De verzekeraar zal een standpunt innemen door de aansprakelijkheid wel of niet te erkennen.  Is de aansprakelijkheid erkend? Dan gaat uw letselschade advocaat in Bussum over op het in kaart brengen van de schade die u bent opgelopen.

Letselschade kan bestaan uit immateriële schade wat ziet op de schade aan uw lichaam en psychische gevolgen van het ongeval. Daarnaast kan er ook sprake zijn van materiële schade, dit is de schade aan uw kleding, auto, fiets of andere spullen. Dit zijn de meest voorkomende materiële schadeposten:

 1. Schade in uw inkomen bij arbeidsongeschiktheid
 2. Het eigen risico van de zorgverzekering
 3. Kosten voor de fysiotherapeut en psycholoog
 4. Reiskosten naar behandelaars en de bedrijfsarts
 5. Een studievertraging door gemiste examens
 6. Extra boekengeld en schoolgeld door de studievertraging
 7. Onderhoudskosten voor uw huis en tuin
 8. (aanvullende) kinderopvang.
 9. Huishoudelijke hulp
 10. Verzorgingskosten en verpleegkosten

Wat kost een letselschade advocaat?

Onze letselschade advocaten in Bussum zijn ervaren advocaten die zich hard maken voor het verhalen van uw letselschade. Indien u een ongeval is overkomen kunt u vrijblijvend contact opnemen met Letselschade Kompas voor juridisch advies.

De kosten van het letselschade traject worden doorgaans verhaald op de wederpartij. Dit is het geval als de aansprakelijkheid is erkend. Vaak staat dit direct vast, zoals bij een kop-staart botsing of een hondenbeet. Maar ook bij een bedrijfsongeval of als u op de fiets aangereden bent staat vaak direct vast dat er sprake is van aansprakelijkheid. Alle advocaatkosten worden den vergoed door de verzekeraar van de aansprakelijke persoon.

Contact met een letselschade advocaat in Bussum

Lijdt u schade door een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet? Neem dan contact met ons op voor kosteloze rechtsbijstand bij uw letselschade claim. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul hier uw gegevens in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

  Meld uw schade