Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Letselschade advocaat Bussum

Er is u een ongeluk overkomen en daarom bent u op zoek naar een letselschade advocaat in Bussum.

Bij ons letselschadebureau bent u hiervoor aan het juiste adres. Wij helpen u graag bij het verhalen van uw letselschade en doen dit altijd volledig kosteloos voor u!

Betrouwbare letselschade advocaat in Bussum

Indien u een letselschade advocaat in Bussum nodig heeft, dan wilt u uiteraard zeker weten dat u de juiste keuze maakt. Een goede en betrouwbare letselschade advocaat met voldoende ervaring. Hiervoor bent u bij ons aan het juiste adres.

Bij ons letselschade bureau werken alleen maar ervaren en deskundige letselschade juristen en advocaten. Deze letselschade specialisten zijn lid van alle bekende keurmerken en hebben allen een afgeronde universitaire opleiding. Zo weet u zeker dat u bij ons geholpen wordt door een deskundige en ervaren letselschade advocaat in Bussum.

Wat kost een letselschade advocaat in Bussum?

Als u gewond bent geraakt bij een verkeersongeval of bedrijfsongeval, dan wilt u uiteraard de beste letselschade advocaat om u te helpen. Maar wat kost een letselschade advocaat eigenlijk?

In Nederland geldt een bijzonder regime wat de kosten van een letselschade advocaat betreft. Deze regeling vindt u nergens anders in Europa. In Nederland is namelijk in de wet opgenomen dat de kosten van een advocaat onderdeel zijn van de letselschade. Met andere woorden, de tegenpartij betaalt uw letselschade advocaat in Bussum. Dit is vaak een grote verzekeraar.

De enige voorwaarde voor kosteloze rechtsbijstand van een letselschade advocaat in Bussum is dat de tegenpartij schuld heeft aan het ongeval. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een kettingbotsing of bij een schending van de zorgplicht door de werkgever.

Wilt u ook gratis juridische hulp van een letselschade advocaat bij u in de buurt? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Bel gratis 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in. Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos bij letselschade.

Letselschade advocaat Bussum inschakelen

Schakelt u een letselschade advocaat in Bussum van ons letselschadekantoor in, dan beginnen wij direct met u te helpen. Wij nemen als uw zorgen uit handen zodat u zich kunt richten op het allerbelangrijkste, uw gezondheid!

Zodra u ons in de arm genomen heeft, gaan wij aan de gang. Het letselschadetraject ziet er als volgt uit:

 • onderzoeken wie schuldig en aansprakelijk is
 • het aansprakelijk stellen van de tegenpartij met een aansprakelijkheidsbrief
 • na erkenning aansprakelijkheid direct een voorschot op uw schadevergoeding regelen
 • inschakelen medisch adviseur voor de best mogelijke behandeling
 • het opstellen van een schadestaat met daarom alle relevante letselschade bedragen
 • discussiëren en onderhandelen met de letselschadeverzekering
 • ervoor zorgen dat u een maximale letselschadevergoeding ontvangt

Letselschade door verkeersongeval

Het meest voorkomende ongeluk met letsel tot gevolg is een verkeersongeval. Of het nu gaat om een auto ongeluk, fietsongeluk of een aanrijding als voetganger, indien een auto of ander motorvoertuig u aanrijdt, kunt u uw letselschadeclaim direct bij de schadeverzekeraar indienen.

In het geval van een auto ongeluk is schuldig en aansprakelijk de bestuurder die de verkeersfout maakt. Dit wordt ook wel een onrechtmatige daad genoemd. U kunt hierbij denken aan een kop staart botsing of een frontale aanrijding.

Alle motorvoertuigen in Nederland zijn verplicht verzekerde tegen aansprakelijkheid. Raakt u bij een auto botsing gewond, dan betekent dit onder andere dat de schadeclaim direct bij de schadeverzekering van de tegenpartij ingediend kan worden. Uiteraard regelt uw letselschade advocaat in Bussum dit voor u.

Als voetganger of fietser aangereden

In het geval van een auto ongeluk krijgt dus alleen het verkeersslachtoffer zijn of haar schade vergoed, tenzij de aansprakelijke partij een svi- verzekering heeft. In het geval van een fietsongeluk is dit anders, net als in het geval u als voetganger aangereden bent.

Bent u als fietser aangereden of als voetganger, dan ontvangt u altijd een letselschade vergoeding. De enige voorwaarde is dat u aangereden door een auto of ander motorvoertuig bent. Deze regeling is opgenomen in artikel 185 Wegenverkeerswet.

Bent u dus betrokken bij een aanrijding tussen een auto en fiets, dan ontvangt u hoe dan ook een schadevergoeding. De hoogte hangt alleen af van wie schuld aan de aanrijding heeft. Is de bestuurder van het motorvoertuig schuldig, dan ontvangt u een volledige schadevergoeding. Zowel de materiële schade als het smartengeld wordt vergoed.

Heeft u zelf ook (gedeeltelijk) schuld aan de aanrijding? Dan ontvangt u toch een schadevergoeding welke bestaat uit ten minste 50% van de door u geleden schade. Denk aan de situatie dat u als fietser geen voorrang verleent of u ergens oversteekt waar dit niet is toegestaan. Dit percentage kan overigens nog hoger uitvallen in het geval van toepassing van de billijkheidscorrectie.

Is uw kind aangereden door een auto, scooter of ander motorvoertuig? Dan ontvangt uw kind altijd alle opgelopen letselschade vergoed.

Wilt u ook schadevergoeding claimen na een aanrijding? Onze letselschade advocaat in Bussum helpt u graag en altijd volledig kosteloos!

Letselschade claimen na een bedrijfsongeval

Een val van een steiger, een heftruckongeluk of een hand die tussen een machine komt. Jaarlijks worden er meer dan 1000 bedrijfsongevallen gemeld bij de Nederlandse Arbeidsinspectie.

Het werkelijk aantal ongelukken op het werk is echter veel groter. Een bedrijfsongeval hoeft namelijk allen gemeld te worden bij blijvend letsel, een ziekenhuisopname of bij een dodelijk bedrijfsongeval. Daarnaast wordt een arbeidsongeval niet altijd door een werkgever gemeld bij de Arbeidsinspecteur.

Bent u gewond geraakt door een bedrijfsongeval? Dan is het goed om te weten dat er een zorgplicht op de werkgever rust. Deze zorgplicht houdt in dat een werkgever er alles aan moet doen om te voorkomen dat u letsel oploopt tijden het werk. De zorgplicht van een werkgever houdt onder andere in dat:

 • alle bedrijfsmiddelen en het bedrijfspand aan alle daaraan te stellen voorwaarden voldoen
 • er voldoende en afdoende veiligheidsinstructies zijn gegeven
 • de werkgever toezicht op het werk houdt

 

Voldoet een werkgever niet aan deze vereisten, dan kunt u de werkgever aansprakelijk stellen op grond van werkgeversaansprakelijkheid.

Werkgevers zijn in de meeste gevallen verzekerd tegen letselschade door een bedrijfsongeval. Het is dan ook de verzekeraar die uw letselschade zal vergoeden.Uw letselschade advocaat in Bussum helpt u graag bij uw letselschade claim.

Mensen lezen ook:
De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

9 months geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 year geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 year geleden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland