Een aanrijding van achteren, fietsongeluk of bedrijfsongeval, een ongeluk kan ernstige gevolgen hebben. Als gevolg hiervan ontstaat er schade. Medische kosten, reiskosten en kosten voor hulp in het huishouden. Maar bij whiplash klachten als gevolg van een kop-staartbotsing of kettingbotsing kan er ook arbeidsongeschiktheid bestaan. Met een whiplash werken is immers vaak niet mogelijk.
Een whiplash en werken gaan niet goed samen, immers, na als gevolg van een whiplash krijgt u te maken met allerlei klachten zoals:
- nekklachten
- concentratieproblemen
- schouderklachten
- rugklachten
- visusklachten
Niet zo vreemd dat met deze klachten whiplash en werken niet samen gaan. Arbeidsongeschiktheid is dan ook vaak het gevolg van een whiplash en als gevolg hiervan kan er inkomensschade bestaan. Immers, vaak worden bepaalde loonbestanddelen niet doorbetaald en na 1 jaar ontvangt u nog maar 70% van uw letselschade vergoed door uw werkgever. Als zelfstandig ondernemer komt uw inkomen zelfs helemaal te vervallen.
Whiplash en werken kan soms helemaal niet meer, soms tijdelijk niet meer en in andere gevallen nog maar gedeeltelijk. Vaak wordt er dan vanuit de schadeverzekeraar een arbeidsdeskundige voor u ingeschakeld om u te helpen te re-integreren. De ervaring leert echter dat met een whiplash werken zwaar is en veel verkeersslachtoffers niet meer volledig aan het werk komen.
Gelukkig kunt u een letselschadevergoeding claimen na een ongeluk. Echter zijn er nogal discussies bij letselschade verhalen na een whiplash. Onze letselschade juristen kunnen u hierbij kosteloos helpen.