Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Letselschade na een aanrijding in Almelo

U bent aangereden in Almelo en heeft hieraan letsel overgehouden. Dan is er in veel gevallen recht op een letselschade uitkering. Een letselschade advocaat in Almelo van onze letselschadekantoor helpt u gratis bij het verhalen van uw letselschade.

Waarom kiest u voor Letselschade Kompas?

 1. Maximale vergoeding, geen kosten: Gratis maximale schadevergoeding, geen kosten voor u.
 2. Echte persoonlijke benadering: Toegewijde letselschade advocaat, uw welzijn is onze prioriteit.
 3. Ervaren advocaten: 14+ jaar ervaring, juridische en emotionele ondersteuning.
Wat moet je doen bij een aanrijding in Almelo?

U kunt aan een aanrijding in Almelo vervelend en zelfs blijvend letsel overhouden. Zo duren whiplash klachten als gevolg van een achterop aanrijding soms maanden tot jaren! Hierdoor kan schade ontstaan, zoals op het gebied van werk of in het huishouden. Daarom is het van belang om na een aanrijding in Almelo de juiste stappen te ondernemen. U wilt immers uw schade vergoed zien.

Bent u aangereden in Almelo, dan is het ten eerst van belang dat er een schadeformulier ingevuld wordt. Hieruit blijkt wie schuldig is bij een aanrijding met een fietser of bij een kettingbotsing. Vullen beide partijen het schade-aanrijdingsformulier in en wordt deze ondertekend? Dan is het schadeformulier een dwingend bewijsmiddel tussen partijen en kan er niet meer van afgeweken worden.

Soms ontstaat er discussie over de toedracht van een aanrijding in Almelo of is er sprake van doorrijden na een aanrijding. Het is dan belangrijk dat er getuigen zijn van het auto ongeluk of fietsongeluk. Onderzoekt u daarom altijd of er getuigen van de aanrijding in Almelo zijn.

Andere dingen die u kunt doen om uw kans op een volledige schadevergoeding te vergroten zijn:

 • laat een arts uw letsel beoordelen en de klachten en beperkingen noteren in uw medisch dossier
 • wacht niet te lang met het inschakelen van uw letselschade advocaat in Almelo. Hoe eerder wij aan de slag kunnen voor u, hoe groter de kans dat wij met succes uw letselschade claimen kunnen.

Wie is schuldig bij een aanrijding in Almelo?

In principe is er alleen recht op schadevergoeding na een aanrijding in Almelo als de tegenpartij schuldig is bij een aanrijding. Maar wie is er schuldig bij een aanrijding?

Het antwoord op deze vraag vinden wij in diverse wettelijke bepalingen. De belangrijkste zijn:

 • artikel 6:162 BW dat over een onrechtmatige daad gaat. Op grond van dit wetsartikel is aansprakelijk voor letselschade de persoon die een fout begaat. Bijvoorbeeld omdat ten onrecht geen voorrang wordt gegeven of bij een frontale botsing omdat iemand op de verkeerde weghelft terecht komt
 • in artikel 19 Reglement Verkeerregels en Verkeerstekens staat dat bestuurders voldoende afstand dienen te houden. Doet een bestuurder dit niet met een kop- staart botsing tot gevolg, dan is deze persoon aansprakelijk voor de letselschade van het verkeersslachtoffer

 

Wilt u weten wie schuldig is bij een aanrijding in Almelo? Onze letselschade advocaat in
Almelo helpt u graag en altijd 100% kosteloos bij letselschade.

Wie is schuldig bij een aanrijding met een fietser?

De hoofdregel is dus dat de bestuurder die de verkeersfout maakt, schuldig en dus ook aansprakelijk is voor de letselschade van het slachtoffer. Maar hier is een belangrijke uitzondering op. Want wie is er schuldig bij een aanrijding met een fietser?

Fietsers en voetgangers hebben een vergrote kans om letselschade op te lopen bij een verkeersongeluk. Immers, een fiets biedt geen tot weinig bescherming tegen letsel. Daarom worden fietsers en voetgangers bijzonder goed beschermd. Zeker bij een ongeluk tussen een fiets en auto.

De bescherming tegen letselschade als gevolg van een fietsongeluk is te vinden in artikel 185 van de Wegenverkeerswet (wvw). Hierin valt te lezen dat een bestuurder van een auto of ander motorvoertuig altijd ten minste deels aansprakelijk is voor de letselschade van een fietser of voetganger.

Kort samengevat houdt de regeling van artikel 185 wvw het volgende in:

 1. U bent aangereden door een auto door toedoen van de autobestuurder: uw letselschade wordt 100% vergoed
 2. De fietser heeft zelf deels schuld aan de aanrijding in Almelo: ten minste 50% van de letselschade komt voor vergoeding in aanmerking
 3. In het geval uw kind tot 14 jaar is aangereden bestaat er altijd recht op een volledige schadevergoeding.

 

In sommige situaties kan het niet redelijk zijn dat slechts 50% van de letselschade vergoed wordt. Daarom is er de billijkheidscorrectie. Deze is te vinden in artikel 6:101 van het Burgerlijk Wetboek. Op grond van deze billijkheidscorrectie kan de letselschadevergoeding oplopen tot 100% van de geleden schade.

Letselschade claimen als verkeersslachtoffer

Bent u slachtoffer van een aanrijding in Almelo? Dan kunt u als verkeersslachtoffer letselschade claimen. Deze letselschadevergoeding bestaat uit alle kosten die u gemaakt heeft, maar ook uit inkomensschade en bijvoorbeeld schade door een studievertraging.

Loopt u verwondingen of klachten op, dan kunt u ook altijd aanspraak op een smartengeldvergoeding maken. Smartengeld is een vergoeding voor het leed dat u door de aanrijding in Almelo is aangedaan. Er is altijd recht op deze schadepost, zowel bij licht letsel als bij ernstig en zwaar letsel.

Contact met uw letselschade jurist

Wilt u gratis juridische hulp bij het verhalen van letselschade na een aanrijding met de scooter Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos. Het enige wat u hoeft te doen is uw letselschade melden bij ons. Wij doen de rest!

Mensen lezen ook:

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

9 maanden geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 jaar geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 jaar geleden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland