Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Onze letselschade juristen geven een Helder letselschade advies!

Na een aanrijding of bedrijfsongeval zit u met veel vragen. Wie is aansprakelijk voor mijn letselschade en welke schadeposten worden vergoed? Dan is het fijn als u een helder letselschade advies krijgt zodat u weet waar u aan toe bent.

Onze letselschade juristen helpen u met een helder letselschade advies. Indien gewenst verhalen wij ook kosteloos uw letselschade op de aansprakelijke partij!

Een helder letselschade advies bij letselschade

U bent betrokken geraakt bij een ongeluk in het verkeer of op het werk. Of wellicht is er sprake van een hondenbeet. Een helder letselschade advies kan dan helpen bij het verhalen van uw letselschade. Want letselschade claimen is niet eenvoudig.

Op deze pagina leest u alles over het verhalen van letselschade als gevolg van een:

 

Wij bespreken deze ongelukken afzonderlijk omdat voor ieder ongeval andere adviezen gelden. Heeft u naar aanleiding van deze pagina nog vragen of wilt u een helder letselschade advies en uw schade kosteloos laten verhalen? Neem dan contact met onze letselschade juristen op. Wij helpen graag en altijd volledig kosteloos.

Een helder advies bij een verkeersongeluk

Een auto ongeluk, fietsongeluk of als voetganger aangereden. Een verkeersongeluk lijdt vaak tot vervelend en soms zelfs blijvend letsel. Is een ander schuldig bij een aanrijding, dan is er recht op een schadevergoeding.

Om met succes een letselschadeclaim in te kunnen dienen, geven wij u graag het volgende heldere advies:

 • vul altijd ter plaatse een schadeformulier in. Dit klinkt logisch, naar het gebeurt vaak dat een aanrijdingsformulier pas later ingevuld wordt en er discussie ontstaat.
 • ook bij een fietsongeluk kunt u een schadeformulier invullen. Vaak wordt gedacht dat een schadeformulier alleen voor een auto ongeluk geldt. Vult u het in na een fietsongeval, dan staat hierbij de toedracht vast
 • bel de politie bij doorrijden na een verkeersongeluk. De politie kan dan ter plaatse onderzoek naar de toedracht van de aanrijding doen en proberen de dader te traceren
 • vraag getuigen altijd om een verklaring. Soms kan er achteraf discussie met de tegenpartij ontstaan. Met een getuigenverklaring staat u sterk!
 • maak foto's van de plaats van het ongeluk en de schade aan de voertuigen. U kunt hiermee later de impact van de aanrijding bewijzen
 • ga altijd langs een arts. Een schadeverzekering kan het causaal verband tussen het ongeluk en uw letsel ontkennen. Met een goede verklaring van een arts kunt u dit voorkomen
 • wacht niet te lang met het inschakelen van een belangenbehartiger. Letselschade verhalen is ingewikkeld en dient tijdig te gebeuren. Hoe eerder u ons letselschadebureau inschakelt, hoe groter de kans op een succesvolle letselschadeclaim
Wat te doen bij een bedrijfsongeval?

Op het werk kan er van alles misgaan, een val van een ladder, letsel door een gebrekkige machine of een heftruck ongeluk. De vraag is dan wie er aansprakelijk is voor de door u opgelopen schade. Een helder letselschade advies van een letselschade jurist kan u hierbij helpen.

Van belang is dat er op werkgevers een zorgplicht rust. Deze houdt in dat de werkgever er alles aan moet doen om een arbeidsongeval te voorkomen. Zo dient een werkgever ervoor te zorgen dat er voldoende schriftelijke veiligheidsvoorschriften gegeven worden. Gebeurt dit niet, dan kunt u de werkgever aansprakelijk stellen. Daarnaast is een werkgever gehouden om:

 1. ervoor te zorgen dat u machines en andere bedrijfsmiddelen veilig kunt gebruiken
 2. het toezicht op de werkzaamheden voldoende is

 

In de praktijk komt het er op neer dat de werkgever in bijna alle gevallen aansprakelijk gesteld kan worden voor letselschade door een bedrijfsongeval.

Wilt u een helder letselschade advies bij een bedrijfsongeval of direct uw letselschade verhalen op de aansprakelijke persoon? Onze letselschade juristen helpen u graag en altijd 100% kosteloos!

Letselschade claimen na een hondenbeet

Jaarlijks zijn 130.000 mensen het slachtoffer van een hondenbeet. Maar wie kunt u nu aansprakelijk stellen voor de schade die u door een hondenbeet oploopt?

In de wet is de aansprakelijkheid voor dieren geregeld in artikel 6:179 BW. Dit artikel stelt dat de bezitter van een dier aansprakelijk is voor de schade die een dier veroorzaakt. Wordt u dus gebeten door een hond, dan is de hondenbezitter gehouden uw letselschade te vergoeden.

Wist u dat er geen verplichte verzekering is voor hondenbezitters? Is er geen verzekering, dan dient u de schade rechtstreeks te verhalen op de hondenbezitter zelf. Dit is vaak verspilde moeite omdat er niks te verhalen valt.

Een helder letselschade advies bij een hondenbeet is dus van belang. Ga altijd na of er een WA of AVP verzekering is zodat u weet of het zin heeft een aansprakelijkheidsbrief te sturen.

Overige tips bij letselschade door een hondenbeet zijn:

 • maak een foto van de hond die u gebeten heeft
 • vraag getuigen om een getuigenverklaring
 • zorg dat u alle contactgegevens van de hondenbezitter heeft
 • schakel direct een letselschade jurist in.

Welke letselschade bedragen worden vergoed?

Staat de aansprakelijkheid eenmaal vast? Dan is er recht op schadevergoeding. Deze bestaat uit alle kosten die u maakt en schade zoals inkomensschade. Maar er is ook recht op smartengeld.

De hoogte van uw letselschade vergoeding hangt af van:

 1. de ernst van uw letsel
 2. duur van de klachten en beperkingen
 3. risico op toekomstige schade
 4. doorlooptijd van de schade

 

Voorbeelden van letselschade bedragen die voor vergoeding in aanmerking komen zijn:

 

Wilt u weten op welke letselschade vergoeding u recht heeft? Onze letselschade juristen helpen u graag en altijd 100% kosteloos bij letselschade.

Mensen lezen ook:
De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

10 maanden geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 jaar geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 jaar geleden

Letselschade Kompas

Wat anderen van ons vinden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland