Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Ik ben als fietser aangereden in Tilburg, wat nu?

U fietst naar uw werk, studie of bent recreatief aan het fietsen als u opeens aangereden wordt door een auto, scooter of andere fietser. De kans is dan groot dat u aan dit fietsongeluk letsel heeft overgehouden. Maar wat nu te doen als u als fietser in Tilburg aangereden bent? Wie verhaalt uw letselschade en wat kan een letselschade jurist van ons letselschadebureau voor u betekenen?

Als fietser aangereden in Tilburg

Indien u als fietser aangereden bent in Tilburg, dan is de kans groot dat u in aanmerking voor schadevergoeding komt. Zeker als u op de fiets aangereden door een auto bent. Als fietser wordt u namelijk gezien als een kwetsbare verkeersdeelnemer. Daarom wordt u door de wet goed beschermd.

De bescherming van de wet voor fietsers en voetgangers vinden wij in artikel 185 wvw. Dit artikel gaat over een aanrijding waarbij een motorvoertuig en een ongemotoriseerd voertuig betrokken is. Op grond van artikel 185 wvw is de bestuurder van een motorvoertuig altijd ten minste voor een deel aansprakelijk.

Bent u dus als fietser aangereden in Tilburg, dan wordt op grond van de wet tenminste 50% van de door u geleden schade vergoed. Dit ongeacht de toedracht van een ongeluk!

De regeling ziet er als volgt uit:

 1. U bent aangereden door een auto, scooter of vrachtwagen: u ontvangt een letselschade vergoeding van 100%
 2. De aanrijding vond met een motorvoertuig plaats, maar door toedoen van een fout van de fietser: slechts 50% van de schade wordt vergoed. Met toepassing van de billijkheidscorrectie kan dit 100% worden
 3. Is een kind aangereden door een auto of ander motorvoertuig? De schade wordt volledig vergoed door de letselschade verzekering van het motorvoertuig. Ongeacht de toedracht van het ongeluk.

Aanrijding als fietser in Tilburg, schadevergoeding eisen

Bent u als fietser aangereden in Tilburg, dan heeft u dus recht op schadevergoeding. De enige voorwaarde is dat u door een auto of ander motorvoertuig aangereden bent. Maar hoe kun je nu schadevergoeding na een fietsongeluk eisen?

Letselschade claimen is niet gemakkelijk. Maar op grond van de wet kunt u gelukkig gebruik maken van de dienstverlening van een letselschade jurist en wel geheel kosteloos. U kunt een letselschade specialist van ons letselschadekantoor dus kosteloos inschakelen.

Schadevergoeding eisen doet u door middel van een aansprakelijkheidsbrief. hierin staat belangrijke informatie over uw letselschadeclaim. Bijvoorbeeld over uw letsel en de schade die u hierdoor lijdt. Maar ook de aansprakelijkstelling zelf en een stuiting van de verjaring dient in de schadestaat opgenomen te worden.

Op grond van de aansprakelijkheidsbrief wordt de aansprakelijkheid door de schadeverzekering beoordeeld. Wordt de aansprakelijkheid erkend, dan kan uw letselschade advocaat of letselschade jurist uw letselschade verhalen.

Waaruit bestaat een letselschadevergoeding?

Heeft u recht op schadevergoeding nadat u als fietser aangereden in Tilburg bent? Dan kunnen wij uw letselschade berekenen. Een schadevergoeding is persoonlijk en verschilt dan ook per persoon. Zo hangt de hoogte van de schadevergoeding onder andere af van:

 • de ernst van het letsel
 • de gevolgen die het letsel voor u hebben, zoals arbeidsongeschiktheid
 • hoe lang uw klachten en beperkingen duren
 • looptijd van de letselschadezaak
 • of er eventuele discussies zijn, zoals over het causaal verband. Dit wordt vaak gezien bij whiplash klachten zoals nekklachten en hoofdpijn.

 

Schadeposten die voor vergoeding in aanmerking komen zijn onder andere inkomensschade bij arbeidsongeschiktheid, een studievertraging, kosten voor overname van taken in en rondom uw huis, medische kosten, reiskosten en smartengeld.

Een smartengeldvergoeding bestaat uit een vergoeding voor het leed dat u lijdt doordat u als fietser in Tilburg aangereden bent.

Waar vind ik mijn letselschade advocaat in Tilburg

Uw letselschade advocaat in Tilburg vindt u aan de Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14, 5038 JL in Tilburg. Wij begrijpen echter dat het voor u bezwaarlijk kan zijn om met uw letsel naar ons letselschade bureau in Tilburg af te reizen. Daarom komen wij gewoon naar u toe voor een intakegesprek.

Samen met u bespreken wij wat u is overkomen en welke gevolgen het fietsongeluk in Tilburg voor heeft. Vervolgens gaat uw letselschadespecialist voor u aan de slag met het verhalen van uw letselschade.

Bent u als fietser aangereden in Tilburg en wilt u gratis juridische hulp bij uw letselschadeclaim? Onze letselschade experts helpen u graag en altijd volledig kosteloos. Al meer dan 5.000 verkeersslachtoffers gingen u voor!

Bel voor gratis juridische hulp met Letselschade Kompas Tilburg: 0800 278 4626 of stuur ons een bericht via het contactformulier en wij nemen direct contact met u op.

Mensen lezen ook:

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

10 maanden geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 jaar geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 jaar geleden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland