Waar heb ik recht op bij letselschade?

Schade claimen bij een aanrijding in Den Haag

Schade claimen bij een aanrijding in Den Haag kunt u overlaten aan een letselschade advocaat of letselschade jurist in Den Haag. Bij Letselschade Kompas helpen wij u graag. Wij verhalen kosteloos uw schade na een aanrijding!

Een aanrijding in Den Haag kan iedereen overkomen. Zo kunt u bijvoorbeeld aangereden worden wanneer u op het Spui fietst of met de auto rijdt of wanneer u langs het Plein loopt. De kans is groot dat u bij een aanrijding in Den Haag letsel oploopt. De letselschadejuristen van het Letselschade Kompas helpen u graag indien u letsel heeft opgelopen als gevolg van een aanrijding in Den Haag.

Is er bij de aanrijding hulp van een letselschade advocaat in Den Haag nodig? Geen probleem, deze schakelen wij kosteloos voor u in!

Een aanrijding in Den Haag? Claim uw schade!

Aanrijding met de auto

De meest voorkomende klachten na een aanrijding in de auto, zijn whiplashklachten, hersenletsel en gebroken ledenmaten Whiplashklachten uiten zich voornamelijk als pijn in de nek, pijn in de schouders en hoofdpijnen. Deze klachten ontstaan vaak bij een achterop aanrijding. Onze letselschade specialisten kunnen u bijstaan wanneer u letsel heeft opgelopen na een aanrijding in Den Haag met de auto.

Aanrijding als bestuurder van een scooter

Als bestuurder van een scooter kunt u ook aangereden worden in Den Haag door bijvoorbeeld een andere bestuurder van een scooter of door een auto. Als u in de stad rijdt en een automobilist ziet u over het hoofd, ontstaat een aanrijding snel. Op de scooter bent u minder beschermd dan wanneer u in een auto zit. Daardoor is de kans groter dat u ernstig letsel oploopt. Ook in geval van een aanrijding op de scooter kunnen wij u bijstaan indien u letsel heeft opgelopen.

De persoon die u aanrijdt is gehouden u een letselschade vergoeding te betalen. Omdat er een verplichte verzekering voor motorvoertuigen geldt, wordt de schade betaald door de letselschadeverzekering van de auto, motor of scooter. Dit is een WAM- verzekeraar.

Als fietser aangereden in Den Haag

Wanneer u door het drukke centrum van Den Haag fietst, kan het gebeuren dat u als fietser wordt aangereden door een auto of scooter. Indien u als fietser wordt aangereden, zijn er andere regels met betrekking tot de vergoeding van uw letselschade van toepassing dan wanneer u in de auto wordt aangereden.

In de Wegenverkeerswet is bepaald dat fietsers beschermde verkeersdeelnemers zijn in Nederland, omdat zij zwakkere weggebruikers zijn nu er snelle letsel ontstaat bij een ongeval tussen een auto en fietser.

Omdat u kwetsbaar bent wordt u als fietser aanvullend beschermd tegen de gevaren die het gemotoriseerde verkeer met zich meebrengen. Indien u als fietser bent aangereden in Den Haag en hierbij letsel hebt opgelopen, helpen wij u graag bij het verhalen van uw letselschade. Dit doen wij altijd kosteloos voor u.

Bij een fietsongeval met een auto of scooter is er altijd recht op een letselschadevergoeding, ook als de fietser door rood rijdt of geen voorrang verleend. In dit geval wordt ten minste 50% van de letselschade betaald. Dit kan oplopen tot 100% bij toepassing van de billijkheidscorrectie. Uiteraard wordt de volledig letselschade vergoed als de tegenpartij het ongeval veroorzaakt.

Aanrijding als voetganger

Indien u door het centrum van Den Haag loopt, kan het voorkomen dat u als voetganger aangereden wordt door een automobilist of scooterrijder. Doordat het druk is in het centrum van Den Haag zou het namelijk kunnen dat u oversteekt en een automobilist u op het zebrapad aanrijdt. Bij een aanrijding in Den Haag heeft u dan als voetganger recht op een letselschade vergoeding. Onze letselschade specialisten verhalen deze schade kosteloos voor u.

Als voetganger zijn er net als bij een fietsongeluk andere regels met betrekking tot de vergoeding van letselschade. Ook als voetganger wordt u namelijk door de wet gekenmerkt als zwakkere weggebruiker, waardoor u een beschermde verkeersdeelnemer bent. U wordt als voetganger dus ook beschermd tegen de gevaren die het gemotoriseerde verkeer met zich mee brengen. Dit betekent dat u altijd letselschade claimen kunt!

Wat te doen na een aanrijding in Den Haag?

U heeft een aanrijding  in Den Haag gehad, maar wat moet u na deze aanrijding doen om uw letselschade vergoed te krijgen? Allereerst is het belangrijk dat u na een aanrijding het schade aanrijdingsformulier (SAF) met de wederpartij invult. Wanneer u het schade aanrijdingsformulier heeft ingevuld, zijn alle gegevens van de wederpartij bekend en dat is weer belangrijk voor ons om u goed van dienst te kunnen zijn.

Vergeet niet het aanrijdingsformulier te laten ondertekenen, het is dan een wettig bewijsmiddel!

Daarnaast is het belangrijk dat u de hulpdiensten inschakelt. Het kan zijn dat u zich na de aanrijding verder prima voelt, maar het is dan alsnog van belang dat u in ieder geval een (huis)arts of specialist bezoekt. Wanneer u een arts bezoekt, wordt hier namelijk een aantekening van gemaakt in uw medisch dossier en dat zouden wij kunnen gebruiken om aan te tonen wat voor letsel er bij u is vastgesteld.

Het inschakelen van Letselschade Kompas

Wij vinden het belangrijk dat u na een aanrijding in Den Haag goed wordt bijgestaan bij het verhalen van uw letselschade. Om die reden is het ook belangrijk dat u een goede advocaat of jurist in de arm neemt die gespecialiseerd is in letselschade. Bij het Letselschade Kompas werken alleen maar ervaren advocaten en juristen op het gebied van letselschade.

Wij kunnen voor u een aansprakelijkstelling opstellen en deze naar de verzekeraar van de wederpartij sturen. Wanneer de aansprakelijkheid dan door de verzekeraar van de wederpartij is erkend, kunnen wij een intakegesprek met u inplannen om zo de verdere stappen in uw letselschadezaak te bespreken. Voor vragen kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen met ons.

Contact met uw letselschade specialist

Bent u in (de regio) Den Haag aangereden en bent u hierbij gewond geraakt? Neem dan contact met ons op. Onze letselschade juristen verhalen kosteloos uw schade. Liever een letselschade advocaat in Den Haag? Ook dan kunt u bij ons terecht. Wij werken namelijk samen met Brugman Letselschade Advocaten. Een van de meest gerenommeerde advocatenkantoren gespecialiseerd in letselschade. Indien gewenst schakelen wij kosteloos een letselschade advocaat voor u in!

Bel voor een kosteloos letselschade advies en het verhalen van uw letselschade 0800 278 4626 (gratis) of stuur ons een bericht. Wij helpen u graag!

    Meld uw schade