Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Gebroken pols door een ongeval

Een gebroken pols zorgt voor veel klachten en beperkingen. Is een gebroken pols het gevolg van een ongeluk waarvoor een ander verantwoordelijk is, dan heeft u recht op schadevergoeding.

Op deze pagina leest u alles over wat te doen bij een gebroken pols, maar ook over het verhalen van letselschade bij een gebroken pols en waaruit een schadevergoeding bestaat.

Is u een ongeval overkomen en heeft u hieraan een gebroken pols overgehouden? Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd 100% kosteloos bij het verhalen van uw letselschade. Wij hebben daarnaast onze eigen medisch adviseur die u kan adviseren bij de beste behandeling voor een gebroken pols.

Oorzaken gebroken pols

Wist u dat 10% van alle botbreuken uit een polsbreuk bestaat? De meest voorkomende oorzaak hiervan is een ongeluk. Met name door een aanrijding en een ongeluk op het werk kunt u uw pols breken. Maar ook komt dit letsel voor na een val over een gebrekkig wegdek, zoals een losliggende stoeptegel. In dit geval kunt u de gemeente aansprakelijk stellen.

Een polsbreuk kent dus veel oorzaken. Maar hoe herken je een polsbreuk en waar bestaat de behandeling uit?

Wat zijn de symptomen van een gebroken pols?

Een gebroken pols is vaak het gevolg van een trauma, zoals een ongeluk in het verkeer of een bedrijfsongeval. Bijvoorbeeld door een val van een trap of een fietsongeluk. Maar hoe herkent u nu een gebroken pols?

De bekendste symptomen van een gebroken pols zijn:

  • heftige pijn in de pols op de plek van de breuk
  • de pijn neemt toe bij bewegen
  • de pijn straalt uit naar uw vingers en onderarm
  • er is een zwelling op de pols en de hand
  • een afwijkende stand van de pols
  • u kunt de pols en vingers niet goed bewegen

 

Heeft u uw pols gebroken? Dan is het belangrijk zo spoedig mogelijk onder medische behandeling te komen.

Ik heb mijn pols gebroken, waaruit bestaat de behandeling?

Indien u uw pols gebroken heeft, wordt u in de meeste gevallen zien op de spoedeisende hulp van het ziekenhuis. Hier laat de verpleegkundige of arts vaak eerst een röntgenfoto van de pols maken. In sommige gevallen is een röntgenfoto niet genoeg en wordt er een ct- scan van de pols gemaakt.

Wordt de diagnose gebroken pols gesteld? Dan zijn er een tweetal behandelingen mogelijk:

  • een behandeling met gips
  • operatie van de polsbreuk

 

De minst bezwarende behandeling is een gipsbehandeling. Hiertoe wordt overgegaan als uw pols nog in de juiste stand staat. Staat de pols niet in de juiste stand, dan wil de arts nog wel eens proberen de pols weer in de juiste stand te zetten. Dit gebeurt onder verdoving.

Lukt het niet om de pols in de juiste stand te krijgen, dan is een operatie noodzakelijk. Deze is in de meeste gevallen binnen 14 dagen na de operatie. Hierbij worden de botten weer in de juiste stand gezet.

Pols gebroken door een ongeluk

Is uw pols gebroken door een ongeluk? Dan is er kans dat u in aanmerking komt voor een schadevergoeding. Een gebroken polst zorgt immers voor de nodig kosten. Uw eigen risico dient betaald te worden, uw taken in het huishouden worden overgenomen door uw partner of een professional en u kunt tijdelijk of voor lange tijd niet werken.

In veel gevallen is er een aansprakelijke persoon die u aansprakelijk stellen kunt voor uw letselschade. Hieronder worden de volgende situaties besproken:

Schadevergoeding na verkeersongeluk

Een val van uw fiets, als voetganger aangereden door een auto of een kop-staartbotsing. In al deze gevallen kunt u letsel oplopen. Is er sprake van een gebroken pols en is een ander schuldig bij een aanrijding, dan dient deze persoon uw letselschade te vergoeden. In Nederland geldt een verplicht verzekering voor motorvoertuigen. Bent u dus aangereden door een auto, dan betaalt de schadeverzekeraar uw letselschade.

Er zijn diverse wetsartikelen die gaan over aansprakelijkheid bij een verkeersongeluk. Het belangrijkste artikel is artikel 5 Wegenverkeerswet. Hierin staat namelijk dat:

"het een ieder verboden is zich zodanig te gedragen dat gevaar op de weg wordt veroorzaakt of kan worden veroorzaakt of dat het verkeer op de weg wordt gehinderd of kan worden gehinderd.”

Met andere woorden, houdt iemand te weinig afstand, wordt er geen voorrang gegeven of houdt iemand zich anderszins niet aan de verkeersregels, dan is deze persoon gehouden de letselschade van het verkeersslachtoffer te vergoeden.

Een ander wetsartikel dat gaat over schuld bij een verkeersongeluk is artikel 19 Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens. Hierin staat dat bij een kop-staart botsing of kettingbotsing het achterste voertuig schuldig is bij een aanrijding.

Bijzonder is de situatie bij een ongeval tussen een auto en fiets. Wordt u namelijk als fietser aangereden door een auto, dan wordt uw letselschade altijd ten minste voor 50% vergoed. Ook als u zelf een verkeersfout maakt! Deze regeling is te vinden in artikel 185 Wegenverkeerswet en geldt ook voor het geval u als voetganger aangereden wordt door een auto, scooter of ander motorvoertuig.

Vergoeding letselschade bij bedrijfsongeval

Jaarlijks gebeuren er 150.000 bedrijfsongevallen in Nederland. Veel ongelukken gebeuren in de bouw en de industrie. Maar wie kunt u nu aansprakelijk stellen voor letselschade als gevolg van een bedrijfsongeval?

Bent u van een ladder gevallen, heeft u letsel aan uw hand door een machine of bent u op het werk aangereden door een heftruck? Aansprakelijk voor uw letselschade is de werkgever. De voorwaarde is wel dat deze haar zorgplicht geschonden heeft.

De zorgplicht van de werkgever vinden wij in artikel 7:658 van het Burgerlijk Wetboek. Hierin staat een verplichting voor de werkgever om ervoor te zorgen dat:

  • bedrijfsmiddelen veilig gebruikt kunnen worden
  • er voldoende veiligheidsvoorschriften zijn gegeven
  • het toezicht op de werkzaamheden afdoende is

 

Wordt er niet voldaan aan de zorgplicht van de werkgever, dan is deze aansprakelijk voor uw letselschade. Er is met andere woorden werkgeversaansprakelijkheid.

U kunt de werkgever aansprakelijk stellen voor een bedrijfsongeval, ook als deze veroorzaakt is door een collega. Op grond van de wet is namelijk de werkgever aansprakelijk voor fouten van haar medewerkers.

Bespreek uw letselschade zaak met onze letselschade specialisten

Heeft u uw pols gebroken door toedoen van een derde en lijdt u hierdoor schade? Bespreek uw situatie dan eens met een letselschade specialist van ons letselschadebureau. Wij helpen u graag en bieden u een kosteloos letselschade advies. Samen met u bespreken wij wat u is overkomen en of hiervoor iemand aansprakelijk te stellen is.

Wilt u een schadeclaim indienen? Ook hier helpt ons team van letselschade specialisten u graag bij. Bel voor gratis juridische bijstand 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in en wij nemen direct contact met u op.

Mensen lezen ook:
De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
  1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
  2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
  3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
  4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

1 jaar geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

2 jaar geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

2 jaar geleden

Letselschade Kompas

Wat anderen van ons vinden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland