Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Gebroken rib door een ongeluk, welke schade kan ik verhalen?

U kunt aan ongeluk letsel overhouden, bijvoorbeeld een gebroken rib. Dit soort letsel zien wij vaak bij een aanrijding of bedrijfsongeval. Maar wat zijn de symptomen van een gebroken rib en hoe zit het met het herstel van een gebroken rib?

Is een gebroken rib het gevolg van een ongeluk waarvoor een derde aansprakelijk is, dan kunt u de schade die u lijdt verhalen op de aansprakelijke persoon of zijn of haar letselschadeverzekeraar.

Op deze pagina leest u alles over een gebroken rib en het verhalen van de letselschade die u als gevolg hiervan kunt verhalen. Wist u dat een letselschade jurist van ons letselschadebureau u kosteloos kan helpen bij het verhalen van de letselschade die u door een gebroken rib lijdt? Wij helpen u graag!

Gebroken rib door een ongeluk

Een gebroken rib is in de meeste gevallen het gevolg van een val of een ongeval. U kunt hierbij denken aan een verkeersongeluk of een ongeluk op het werk. Bij een gebroken rib zit er een scheur in de rib.

U herkent een gebroken rib aan pijn op de borstkas als u beweegt, maar ook aan pijn bij hoesten, niezen en ademhalen. Deze symptomen vindt u ook bij een gekneusde rib.

Daarnaast zijn symptomen van een gebroken rib:

 • een scheefstand van de rib
 • andere vorm van de borstkas
 • benauwdheid
 • krakend geluid bij drukken op uw rib of bij ademhalen

 

Als u een rib gebroken heeft, dan is dit dus heel vervelend, beide kunnen echter in de regel geen kwaad en genezen meestal vanzelf. Wel is het belangrijk om u te laten onderzoeken en behandelen door een arts.

Verschil tussen gebroken rib en gekneusde rib

Naast een gebroken rib kan er ook sprake zijn van een gekneusde rib. Het verschil is dat bij een gebroken rib er een scheur in de rib zit en bij een gekneusde rib het weefsel rondom de rib is aangedaan.

 

Gebroken rib door een verkeersongeluk

Een gebroken rib is vaak het gevolg van een ongeluk, bijvoorbeeld een verkeersongeval. Met name door een kettingbotsing of frontale aanrijding kan een gebroken rib of gekneusde rib ontstaan.

De vraag is wie er aansprakelijk is voor letselschade als gevolg van een verkeersongeval. Dit hangt af van wie schuldig is. Vaak is dit snel duidelijk. Zo is bij een kop-staart botsing meestal het achterste voertuig schuldig bij een aanrijding. Dit volgt uit artikel 19 Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens. Maar ook bij een voorrangsfout is de aansprakelijkheid vaak een gegeven.

In Nederland zijn alle motorvoertuigen verplicht verzekerd op grond van de WAM, de Wet Aansprakelijkheidsverzekeringen Motorrijtuigen. Op basis van deze wet kan de aansprakelijkheidsbrief direct bij de aansprakelijkheidsverzekering ingediend worden.

Bent u als fietser aangereden? Dan kunt u een beroep doen op artikel 185 wvw. Op grond van deze wettelijke bepaling kunt u altijd aanspraak maken op een schadevergoeding, ongeacht de toedracht van de aanrijding. Dus ook als u zelf een verkeersfout maakt. Artikel 185 wvw geldt ook als u als voetganger aangereden bent

Gebroken rib door een bedrijfsongeval

Op werkgevers rust een zorgplicht. Deze staat in artikel 7:658 van het Burgerlijk Wetboek (BW) In dit wetsartikel staat dat de werkgever dient te zorgen voor een veilige werkomgeving. Schendt de werkgever de zorgplicht die op hem rust, dan is de werkgever aansprakelijk.

De werkgever aansprakelijk stellen voor letselschade geschiedt door middel van een aansprakelijkstelling Voor het opstellen hiervan en het laten verhalen van uw letselschade kunt u kosteloos de hulp inschakelen van een letselschade jurist van ons letselschade bureau.

Onze letselschade specialisten helpen u bij uw volledige letselschade claim, wij:

 • onderzoeken het bedrijfsongeval en de aansprakelijkheid
 • gaan de tegenpartij aansprakelijk stellen
 • zorgen ervoor dat u een voorschot op uw letselschadevergoeding ontvangt.
 • voeren de correspondentie met de schadeverzekeraar van de werkgever
 • onderhandelen met de aansprakelijkheidsverzekering
 • zorgen voor een maximale slotbetaling van uw letselschadevergoeding
Contact met uw letselschade jurist

Is er bij u sprake van een gebroken rib als gevolg van een auto ongeluk, fietsongeluk of bedrijfsongeval? Onze letselschade juristen staat voor u klaar. Wij verhalen de door u geleden schade volledig kosteloos op de tegenpartij of diens schadeverzekering.

Wilt u ook gratis juridische hulp bij letselschade door een ervaren en deskundige letselschade jurist? Al meer dan 3.000 slachtoffers van een ongeluk gingen u voor! Bel voor gratis rechtsbijstand bij letselschade 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in en wij helpen u bij het verhalen van uw letselschade.

Mensen lezen ook:
De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

10 maanden geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 jaar geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 jaar geleden

Letselschade Kompas

Wat anderen van ons vinden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland