Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Letselschade als gevolg van een quad ongeluk

Hij is populair op het strand, in de bossen maar ook steeds vaker te zien op de openbare weg, de quad. Maar een quad is niet zonder gevaar. U kunt ernstig letsel oplopen als gevolg van een quad ongeluk. Omdat u aangereden wordt door een quad, of omdat u zelf met de quad aangereden wordt.

Wilt u weten waar u recht op heeft na een quad ongeluk? Onze letselschade advocaten helpen u graag en helpen u altijd gratis bij letselschade.

Wat is een quad?

Een quad is een motorvoertuig op 4 wielen zonder carrosserie. Een motorvoertuig is verplicht verzekerd in Nederland. Dit is van belang voor de aansprakelijkheid. Er zijn echter 6 soorten quads. Voor aansprakelijkheid als gevolg van een quad ongeluk en het kunnen claimen van een letselschade vergoeding is het belangrijk wat voor soort quad bij het ongeluk betrokken is.

Er zijn 6 soorten quads:

 1. Quad niet goedgekeurd voor gebruik op openbare weg
 2. Quad goedgekeurd als bromfiets
 3. Quad (met vier wielen) goedgekeurd als driewielig motorvoertuig
 4. Quad goedgekeurd als personenauto
 5. Quad goedgekeurd als landbouw- of bosbouwtrekker
 6. Quad op de autoweg of snelweg

 

Voor al deze soorten Quads gelden aparte regels. Zo mag met een Quad die niet goedgekeurd is voor de openbare weg alleen op eigen terrein gereden worden en is voor het besturen van andere Quads een bijzonder rijbewijs nodig. Ook verschild de maximumsnelheid per Quad. U leest er hier alles over.

Maar hoe zit het nu met aansprakelijkheid bij een quad ongeluk? Wie kunt u aansprakelijk stellen en welke letselschade wordt vergoed?

Quad ongeluk: aangereden door een Quad

Is u een quad ongeluk overkomen en bent u aangereden door een quad? Dan is er altijd recht op een letselschadevergoeding. De enige voorwaarde is dat de bestuurder van de quad het quad ongeluk heeft veroorzaakt.

Omdat een quad een motorvoertuig is, bestaat er voor een quad een verzekeringsplicht. Dit houdt onder andere in dat u bij een quad ongeluk de schadeverzekeraar van het motorvoertuig rechtstreeks aansprakelijk kunt stellen voor uw letselschade.

Onderdeel van een letselschadevergoeding zijn volgens de wet ook de kosten die u maakt voor de inschakeling van een letselschade jurist. Dit betekent dat een letselschade jurist van ons letselschadebureau u geheel kosteloos kan helpen bij het verhalen van uw letselschade.

Bent u aangereden door een quad en wilt u kosteloze rechtsbijstand van een ervaren en deskundige letselschade jurist? Neem dan contact op met een letselschade advocaat van ons letselschadekantoor. Wij helpen u graag en altijd volledig kosteloos.

Als voetganger of fietser aangereden door een quad

Bent u als voetganger of fietser aangereden door een quad? Dan wordt u nog eens extra beschermd bij een quad ongeluk. Zelfs al zou u zelf een verkeersfout gemaakt hebben, dan nog wordt u letselschade als gevolg van een fietsongeluk of als voetganger voor ten minste 50% vergoed door de letselschade verzekering van de quad bestuurder.

Deze regeling is opgenomen in artikel 185 van de Wegenverkeerswet. Op grond van deze wettelijke bepaling heeft u;

 1. recht op een volledige schadevergoeding als de tegenpartij schuldig is bij een aanrijding
 2. de mogelijkheid om ten minste 50% van uw letselschade vergoed te krijgen. Op grond van de billijkheidscorrectie kunt u zelfs 100% van de letselschade vergoed krijgen
 3. recht op een volledig schadevergoeding voor u en uw kind als uw kind aangereden door een quad wordt

 

Wilt u weten op welke letselschadevergoeding u recht heeft na een squad ongeluk? Onze letselschade juristen helpen u graag en altijd 100% kosteloos bij letselschade als gevolg van een quad ongeluk.

Als bestuurder slachtoffer van een quad ongeluk

Reed u zelf op een quad en is u een ongeluk overkomen? In een aantal situatie heeft u dan recht op een schadevergoeding:

 1. u bent aangereden op de quad door schuld van een ander
 2. u was aan het rijden op de quad onder werktijd. De werkgever heeft namelijk een verzekeringsplicht voor verkeersongevallen van haar medewerkers
 3. er is een schade opzittende verzekering die dekking verleent voor de letselschade

 

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een letselschade vergoeding? Neem dan contact op met een letselschade jurist van ons letselschadekantoor. Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos bij letselschade door een quad ongeluk.

Letselschade vergoeding eisen na een ongeluk

Is de aansprakelijkheid voor het quad ongeluk erkend door de verzekering van de tegenpartij? U kunt dan een letselschade vergoeding eisen. Deze schadevergoeding bestaat uit materiële schade en een smartengeldvergoeding.

Onder materiële schade valt onder andere:

 1. inkomensschade
 2. pensioenschade
 3. een studievertraging
 4. hulp in het huishouden
 5. reiskosten
 6. kosten gemaakt in het ziekenhuis
 7. onderhoudskosten huis en tuin

 

Een smartengeldvergoeding is een vergoeding voor het leed dat u door het quad ongeluk is aangedaan. Bent u gewond geraakt of heeft u klachten zoals whiplash klachten aan het ongeluk overgehouden? Dan is er altijd recht op een vergoeding van smartengeld.

Contact met een letselschade behandelaar

Heeft u een quad ongeluk meegemaakt en hieraan letselschade overgehouden? Onze letselschade juristen helpen u graag en altijd geheel kosteloos. Zowel uw letselschadevergoeding als de de kosten van rechtsbijstand worden vergoed door de aansprakelijke persoon of diens aansprakelijkheidsverzekering.

Ons letselschade bureau heeft inmiddels meer dan 15 bezoeklocaties door heel Nederland. Maar wij kunnen ook bij u thuis komen voor een kosteloos letselschade advies en het verhalen van uw letselschade na een quad ongeluk.

Mensen lezen ook:

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

10 maanden geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 jaar geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 jaar geleden

Letselschade Kompas

Wat anderen van ons vinden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland