Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Letsel door schuld van een ander

U heeft letsel door schuld van een ander opgelopen en lijdt hierdoor schade. Dan wilt u uiteraard een letselschade vergoeding claimen op de aansprakelijke persoon. Onze letselschade juristen regelen dit voor u, 100% kosteloos!

Waarom kiest u voor Letselschade Kompas?

 1. Maximale vergoeding, geen kosten: Gratis maximale schadevergoeding, geen kosten voor u.
 2. Echte persoonlijke benadering: Toegewijde letselschade advocaat, uw welzijn is onze prioriteit.
 3. Ervaren advocaten: 14+ jaar ervaring, juridische en emotionele ondersteuning.
Letsel door schuld van een bestuurder

U bent in de auto of als fietser aangereden. Of u was betrokken bij een scooter ongeluk of vrachtwagenongeval. Als u letsel door schuld van een andere bestuurder lijdt, dan is het logisch dat u een schadevergoeding wilt claimen.

Letselschade claimen doet u door middel van een aansprakelijkheidsbrief. Hierin staat belangrijke informatie over uw letselschade claim, zoals de toedracht van het ongeluk, het letsel en de schade die u door het letsel lijdt.

Letselschade claimen is niet eenvoudig. U kunt dit daarom het beste overlaten aan een letselschadebureau of een letselschade advocaat. Bij Letselschade Kompas vindt u beiden, ons letselschadekantoor is namelijk onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten, 1 van de grootste maar ook enige gespecialiseerde advocatenkantoren op het gebied van letselschade.

Lijdt u dus letsel door schuld van een ander en wilt u hulp bij het verhalen van de door u geleden letselschade? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos.

Letsel door schuld door een auto ongeluk

Er gebeuren dagelijks vele auto ongelukken, in de bebouwde kom door een kop- staart botsing, als gevolg van een kettingbotsing of door een voorrangsfout. Wie er schuldig is bij een aanrijding blijkt uit diverse wettelijke bepalingen:

 1. artikel 5 Wegenverkeerswet ▶️ Hierin staat dat bestuurders geen gevaar op de weg mogen zijn. Dit betekent dat de bestuurder die geen voorrang geeft, te hard rijdt of bumper kleeft aansprakelijk is voor de schade van het verkeersslachtoffer
 2. in Artikel 19 Regelement verkeersregels en verkeerstekens staat dat bestuurders voldoende afstand dienen te houden. Vindt er dus een achterop aanrijding plaats, dan is in beginsel het achterste motorvoertuig aansprakelijk
 3. artikel 6:162 BW. Dit artikel gaat over de onrechtmatige daad. Dit betekent dat de persoon die de verkeersfout maakt, aansprakelijk is voor het letsel dat door schuld is ontstaan

Is er sprake van letsel door schuld bij een auto ongeluk? Dan is de bestuurder die de verkeersfout maakt dus aansprakelijk voor de door het verkeersslachtoffer geleden en nog te lijden schade.

Is er bij sprake van letsel door schuld van een ander? Ons team van letselschade experts helpt u graag en altijd volledig kosteloos.

Als fietser aangereden? Altijd recht op schadevergoeding!

Fietsers en voetgangers zijn extra kwetsbaar in het verkeer. Bent u immers als fietser aangereden door een auto, dan is de kans groot dat u hieraan letsel overhoudt. Maar hoe zit het nu als u bij het fietsongeluk ook zelf schuld heeft? Er is dan geen letsel door schuld.

In Nederland worden fietsers en voetgangers extra goed door het Burgerlijk Wetboek (BW) beschermd. Deze bescherming houdt kort gezegd in dat u bij een fietsongeluk altijd recht op schadevergoeding heeft. De enige voorwaarde is dat u als fietser aangereden bent door een auto of ander motorvoertuig.

De regeling voor kwetsbare verkeersdeelnemers zoals fietsers en voetgangers is opgenomen in artikel 185 wvw en ziet er als volgt uit:

 1. U bent aangereden door een auto of ander motorvoertuig door schuld van de tegenpartij. Er is dan sprake van letsel door schuld en u heeft recht op een volledige schadevergoeding
 2. Het fietsongeluk of de aanrijding als voetganger is (deels) te wijten aan een eigen verkeersfout. Er is dan geen letsel door schuld, maar toch wordt ten minste 50% van uw letselschade vergoed
 3. Is uw kind tot 14 jaar aangereden door een motorrijtuig? De letselschade van uw kind wordt altijd volledig vergoed.
Letsel door schuld van de werkgever: werkgeversaansprakelijkheid

Wist u dat er jaarlijks circa 150.000 bedrijfsongevallen in Nederland gebeuren? Is er sprake van letsel door schuld, bijvoorbeeld omdat de werkgever een verwijt gemaakt kan worden, dan is er sprake van werkgeversaansprakelijkheid. U kunt de werkgever dan aansprakelijk stellen voor uw letselschade.

Of u de werkgever aansprakelijk kunt stellen hangt af van de omstandigheden van het geval. Het gaat er namelijk om of uw werkgever de zorgplicht die op een werkgever rust heeft geschonden. Is dit het geval, dan kunt u de werkgever aansprakelijk stellen.

In de wet is opgenomen waaruit de zorgplicht van de werkgever bestaat. Wij vinden de zorgplicht in artikel 7:658 BW. Op grond van dit wetsartikel is de werkgever gehouden om:

 1. ervoor te zorgen dat machines en gereedschap in orde zijn. Gebeurt er toch een ongeval, dan is de werkgever aansprakelijk door letsel door schuld
 2. voldoende schriftelijke veiligheidsinstructies te geven
 3. toezicht te houden op de werkzaamheden

Is de zorgplicht van de werkgever geschonden? Dan is er sprake van werkgeversaansprakelijkheid. U heeft dan recht op schadevergoeding en kunt hiervoor de werkgever aansprakelijk stellen.

Wist u dat een werkgever ook gehouden is een verzekering af te sluiten voor letselschade als gevolg van een verkeersongeluk onder werktijd? Daarnaast is uw werkgever ook aansprakelijk als u letselschade opgelopen heeft door toedoen van een collega. Bijvoorbeeld bij een heftruck ongeluk.

Is er sprake van letsel door schuld van de werkgever? Een letselschade jurist van ons letselschade kantoor helpt u graag en altijd geheel kosteloos.

Contact met uw letselschade jurist

Wilt u gratis juridische hulp bij het verhalen van letselschade nadat u als fietser aangereden bent in Breda? Onze letselschade juristen helpen u graag en altijd 100% kosteloos. Het enige wat u hoeft te doen is uw letselschade melden bij ons.

Mensen lezen ook:

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

9 maanden geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 jaar geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 jaar geleden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland