Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Letselschade verhalen bij een motorrijder ongeluk

Een aanrijding op de motor kan grote gevolgen hebben. Bij een motorrijder ongeluk kan er immers letsel optreden met schade tot gevolg. Onze letselschade specialisten helpen u kosteloos bij het verhalen van letselschade na een motorrijder ongeluk.

Waarom kiezen voor Letselschade Kompas:

 1. Maximale vergoeding, geen kosten: Gratis maximale schadevergoeding, geen kosten voor u.
 2. Echte persoonlijke benadering: Toegewijde letselschade advocaat, uw welzijn is onze prioriteit.
 3. Ervaren advocaten: 14+ jaar ervaring, juridische en emotionele ondersteuning.
Letselschade claimen na een motorrijder ongeluk

Motorrijders zijn in het verkeer veel kwetsbaarder dan bijvoorbeeld een auto bij een auto botsing. Bij een motorrijder ongeluk zal de lichamelijke schade hierdoor al snel ernstig zijn. Veel voorkomend letsel bij motorrijders zijn botbreuken, een tibia plateau fractuur, hoofdletsel en kneuzingen.

Is een derde schuldig aan het motorrijder ongeluk, dan is er recht op schadevergoeding. U kunt hiervoor gratis de hulp van een letselschade jurist van ons letselschadebureau inschakelen. Wij regelen dan alles voor u, van het aansprakelijk stellen van de tegenpartij tot het onderhandelen over de hoogte van de schadevergoeding.

Letselschade Kompas is een landelijk werkend letselschadekantoor en onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. Dit heeft voor u meerdere voordelen:

 • Wij zijn altijd in de buurt.
 • Indien nodig schakelen wij kosteloos een letselschade advocaat voor u in.

Wat te doen na een motorrijder ongeluk?

Wanneer u betrokken bent geraakt bij een motorrijder ongeluk, dan is het van belang dat u op een aantal punten let. In ieder geval is het van belang, voor zover uw toestand dit toelaat, om u zelf in veiligheid te brengen. Dit zodat erger letsel kan worden voorkomen. Vervolgens is het aan te raden om onderstaande punten uit te voeren.

 1. Bel de alarmcentrale, zodat de ambulance zorg kan bieden en de politie eventueel een proces-verbaal kan opmaken.
 2. Vul het schade aanrijdingsformulier zo volledig mogelijk in.
 3. Maak (indien mogelijk) foto’s van de situatie.
 4. Schrijf gegevens op van betrokkenen en eventuele getuigen.
 5. Het is raadzaam om langs de huisarts te gaan.
 6. Schakel een letselschadespecialist van Letselschade Kompas zo snel mogelijk in. Hoe eerder wij ingeschakeld zijn des te beter wij u kunnen helpen bij uw letselschadeclaim.
Aansprakelijkheid motorrijder ongeluk

Na een motorrijder ongeluk is het belangrijk om uit te zoeken wie er voor de aanrijding aansprakelijk is. Na een ongeval kunnen de materiële en immateriële schade flink oplopen voor de berokken partijen. Hierbij kunt u denken aan blikschade en medische kosten, maar ook aan inkomensschade door arbeidsongeschiktheid.

Indien er wordt aangegeven dat de andere partij aansprakelijk is, dan kan de letselschadeprocedure in gang worden gezet. Onze letselschade specialisten willen u daar graag bij bijstaan. Dit doen wij kosteloos voor u.

Voor motorrijtuigen en dus ook voor motoren bestaat er een verzekeringsplicht. Dit houdt in dat iedere bezitter van een motorvoertuig een wettelijke verplichting heeft om een WAM-verzekering af te sluiten. De letselschade wordt bij een motorrijder ongeluk dus door de verzekeraar van de schuldige partij betaald. Deze verzekeraar kan ook rechtstreeks aangesproken worden.

Bij een ongeval als motorrijder geldt “wie eist, bewijst." Dit betekent dat u als motorrijder dient aan te tonen dat de schuld van het motorrijder ongeluk niet bij u ligt, maar bij de tegenpartij. In de meeste gevallen gaat het om een verkeersfout. Zoals een voorrangsfout of te weinig afstand houden. Maar het kan ook voorkomen dat u ten val komt door een slecht wegdek. De wegbeheerder, vaak de gemeente of provincie, dient ervoor te zorgen dat uw als weggebruiker op een veilige manier gebruik kunnen maken van de weg. U heeft mogelijk recht op een letselschade schadevergoeding indien u kunt bewijzen dat er sprake was van een onveilige situatie.

De schuldloze derde regeling voor de opzittende

Het kan ook zijn dat u een motorrijder ongeluk meemaakt terwijl u als passagier op de motor zat. In dit geval kunt u gebruik maken van de Schuldloze Derde Regeling. Deze regeling bepaalt dat letselschade van een passagier of opzittende na een verkeersongeval altijd vergoed wordt. Dit doordat u als passagier bijna nooit schuld kan hebben aan het ongeval aangezien u de passagier was en niet de bestuurder. Het kan namelijk zo zijn dat de bestuurder van de motor waarop u meereed aansprakelijk was, maar daar kunt u als schuldloze derde niks aan doen, daarom krijgt u hoe dan ook letselschadeschadevergoeding.

Schadevergoeding claimen

Als u slachtoffer van een motorongeluk bent kunnen de kosten oplopen. Voor deze gemaakte kosten kunt u een schadevergoeding claimen. Allereerst dient u de wederpartij aansprakelijk te stellen en dient deze de aansprakelijkheid te erkennen. U bent echter wel verplicht om uw schadeposten te onderbouwen met zogeheten bewijsstukken. Hiervoor is het raadzaam om betaalbewijzen en facturen te bewaren.

Alle schade die veroorzaakt zijn door het ongeval komen in aanmerking voor een vergoeding. Hierbij kunt u denken aan:

 1. Materiele schade aan uw motor
 2. Medische kosten die niet door de zorgverzekering worden vergoed
 3. Reiskosten
 4. Inkomensverlies bij arbeidsongeschiktheid
 5. Kosten voor hulp in het huishouden
 6. Hulp in het huishouden
 7. Een studievertraging
 8. Smartengeld

 

Smartengeld is een vergoeding voor de pijnklachten zoals nekklachten, angstklachten (verkeersangst) en overige immateriële schadeposten. U leest hier alles over smartengeld.

Contact met een letselschade jurist

Bij het verhalen van uw schade is het raadzaam een letselschade specialist in te schakelen die uw belangen behartigt. Er kan namelijk veel op u afkomen waar u wellicht geen kennis van heeft. Met de hulp van een letselschadespecialist hoeft u dit pad niet alleen te bewandelen en kunt u zich richten op uw herstel en revalidatie.

Wilt u uw letselschade claimen na een schade-incident? Neem dan contact met ons op. Een letselschade specialist van ons kantoor bij u in de buurt helpt u graag bij uw letselschade claim. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul hier in wat u is overkomen. Wij nemen dan nog dezelfde dag contact met u op.

Mensen lezen ook:

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

9 maanden geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 jaar geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 jaar geleden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland