Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Letselschade door eenzijdig ongeval

Een moment van onoplettendheid, gladheid door ijzel of sneeuw of modder op de weg, oorzaken van een eenzijdig ongeval. Vaak denken mensen dat zij bij een eenzijdig ongeval geen recht hebben op een letselschadevergoeding. Er is immers geen aansprakelijke partij. Niks is echter minder waar!

Waarom kiezen voor Letselschade Kompas:

 1. Maximale vergoeding, geen kosten: Gratis maximale schadevergoeding, geen kosten voor u.
 2. Echte persoonlijke benadering: Toegewijde letselschade advocaat, uw welzijn is onze prioriteit.
 3. Ervaren advocaten: 14+ jaar ervaring, juridische en emotionele ondersteuning.
Letselschade door een eenzijdig ongeval

Bij een eenzijdig ongeval kunt u verwondingen of klachten oplopen. Er is in dit geval geen partij aansprakelijk voor de schade die u lijdt. Toch zijn er meerdere mogelijkheden om letselschade te verhalen bij een eenzijdig verkeersongeval, voor de bestuurder als passagiers!

Onze letselschade juristen geven u graag een gratis letselschade advies. Indien gewenst claimt ons letselschade bureau kosteloos uw letselschade na een auto ongeluk. Wilt u weten hoe het kan dat wij gratis juridische hulp kunnen bieden bij letselschade claimen? Lees dat het artikel over kosteloze rechtsbijstand bij letselschade.

Wat is een eenzijdig ongeval?

Bij een aanrijding zoals een kop-staart botsing of kettingbotsing, zijn ten minste 2 voertuigen bij de auto botsing betrokken. In het geval van een eenzijdig ongeval is er slechts een voertuig betrokken bij het auto ongeluk en is er dus geen tegenpartij. Een aansprakelijke partij ontbreekt. Voorbeelden van een eenzijdig ongeval in het verkeer is als u de macht over het stuur verliest of wegglijdt door gladheid. Maar er kan ook olie op de weg liggen waardoor u gaat slippen en tegen de vangrail rijdt.

Wat te doen bij een eenzijdig ongeval?

Er zijn gelukkig meerdere mogelijkheden om een letselschadevergoeding te claimen na een eenzijdig ongeval. Wel is het belangrijk dat u bewijst dat u een auto ongeluk is overkomen en dat u hieraan letsel heeft overgehouden. Daarom is het belangrijk dat u:

 1. foto’s maakt van de locatie van het ongeluk
 2. getuigen vraagt om een getuigenverklaring
 3. de politie belt voor het opstellen van een proces-verbaal
 4. een arts uw letsel laat beoordelen
 5. een letselschade jurist inschakelt om u te helpen

 

Bij het nemen van deze maatregelen is de kans op het succesvol verhalen van uw letselschade bij een eenzijdig auto ongeluk het grootst.

Letselschade claimen bij eenzijdig ongeval

 

Er is een grote kans dat u bij het eenzijdig ongeluk gewond bent geraakt of hieraan klachten heeft overgehouden zoals nekklachten. Maar ook ernstig letsel komt voor bij een eenzijdig ongeval, bijvoorbeeld omdat u tegen de railing of een boom gereden bent door gladheid of olie op de weg. Als gevolg van dit letsel lijdt u schade, bijvoorbeeld voor medische behandelingen. Of u bent arbeidsongeschikt geraakt door het letsel. Dan wilt u uiteraard graag uw letselschade claimen. Hieronder vindt u de mogelijkheden!

Lijdt u letselschade door een eenzijdig ongeval? Laat onze letselschade juristen u helpen bij het claimen van uw letselschade. Wij onderzoeken of u recht heeft op een letselschade vergoeding en verhalen deze kosteloos voor u.

Letselschade claim op svi- verzekering

Nederlandse motorvoertuigen zijn verplicht verzekerd tegen aansprakelijkheid. Daarnaast zijn er een aantal vrijwillige autoverzekeringen:

 1. de schade-inzittendenverzekering (svi- verzekering)
 2. ongevallenverzekering inzittenden
 3. all- risk verzekering

 

Bij een all-riks verzekering wordt alleen de materiële schade aan het voertuig vergoed. Bij letselschade biedt deze vrijwillige verzekering geen grond om letselschade te claimen.Een ongevallenverzekering inzittenden biedt alleen een eenmalige uitkering op basis van een percentage blijvende invaliditeit. U ontvangt dan een percentage van een verzekerd bedrag.

Is er sprake van letsel door een auto ongeluk? Dan biedt de schade- inzittendenverzekering de oplossing! De premie van deze verzekering is slechts enkele Euro’s per maand. Veel mensen bezitten dan ook een svi- verzekering.

De svi- verzekering biedt dekking voor letselschade, zowel voor de materiële schadeposten als de immateriële schadeposten (smartengeld). De toedracht van het ongeval maakt voor dekking niet uit. Bij ieder auto- ongeluk, ook bij een eenzijdig ongeval, kunt u een letselschade claim indienen bij de schade-inzittendenverzekering.

Gratis rechtsbijstand bij claim svi- verzekering

Bij de meeste verzekeraars zijn op de svi- verzekering ook de rechtsbijstandskosten meeverzekerd. Dit betekent dat u gratis aanspraak kunt maken op de hulp van een letselschade jurist naar keuze. De juridische hulp van ons Nederlands letselschade bureau is voor u dan ook altijd 100% kosteloos!

Als passagier betrokken bij een eenzijdig ongeval

 

Zat u als passagier in de auto welke betrokken was bij een eenzijdig ongeval? Dan kunt u uw letselschade op 2 manieren verhalen:

 • op de svi- verzekering
 • op de WAM- verzekering

 

Uiteraard kunt u als passagier ook een beroep doen op de schade inzittendenverzekering. Is het ongeluk echter te wijten door een fout van de bestuurder, dan kunt u ook rechtstreeks een letselschadeclaim indienen bij de aansprakelijkheidsverzekering van de auto.

Waarom een letselschade jurist inschakelen?

Letselschade verhalen is niet eenvoudig. U krijgt te maken met een letselschade jurist van de autoverzekeraar. Deze zal alles in het werk stellen om de schade uitkering zo laag mogelijk te houden. Omdat de verzekeraar veel kennis in huis heeft van letselschade, is het verstandig om zelf ook deze kennis in huis te halen. Onze letselschade juristen hebben deze kennis!

Is er toch een letselschade advocaat nodig? Geen probleem! Letselschade Kompas is onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. U kunt altijd gebruik maken van de rechtsbijstand van een van deze ervaren en deskundige letselschade advocaten, 100% kosteloos!

Wat doet een letselschade jurist voor mij?

Wij staan u ter zijde gedurende het volledige letselschade traject. Dit houdt in dat wij:

 1. onderzoeken of er recht is op schadevergoeding
 2. de aansprakelijkstelling brief opstellen
 3. aansprakelijk stellen
 4. een voorschot letselschade voor u regelen
 5. de schadestaat opstellen
 6. onderhandelen met de verzekeraar
 7. onze medisch adviseur inschakelen
 8. uw letselschade maximaal verhalen
Contact met uw letselschade specialist bij u in de buurt!

Wilt u contact met ons Nederlands letselschade bureau? Onze letselschade experts komen gewoon bij u tuis voor een gratis letselschade advies en het verhalen van uw letselschade. Bel voor gratis juridische hulp bij letselschade 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in. Wij nemen dan nog dezelfde dag contact met u op.

Contact met een letselschade advocaat? De letselschade advocaten van Brugman Letselschade Advocaten werken landelijk. Dus ook voor een letselschade advocaat in Amsterdam, een letselschade advocaat in Tilburg of waar dan ook in Nederland kunt u bij ons terecht.

Mensen lezen ook:

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

9 maanden geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 jaar geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 jaar geleden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland