Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Wat te doen bij een voorstel afkoop letselschade?

Er is u een ongeval overkomen en hieraan heeft u letsel overgehouden. Als een derde aansprakelijk is voor uw schade, dan is er recht op een letselschade vergoeding. Een voorstel tot afkoop letselschade kan op 2 manieren tot stand komen:

  1. de verzekeraar doet u rechtstreeks een voorstel tot afkoop van letselschade
  2. het voorstel tot afkoop van uw letselschade is het resultaat van onderhandelingen van uw belangenbehartiger

 

Beide scenario's worden hieronder besproken. Wij zullen u daarbij uitleggen dat het in de meeste gevallen niet verstandig is om uw letselschade direct met een verzekeraar te regelen. Hier kleven namelijk grote risico's aan!

Voorstel afkoop letselschade ontvangen van verzekeraar

Bij een aanrijding kunt u de letselschade verzekeraar rechtstreeks aansprakelijk stellen voor uw letselschade. Maar ook na een bedrijfsongeval of hondenbeet komt uw letselschadeclaim, via de aansprakelijk gestelde persoon, bij de schadeverzekeraar terecht.

Als u slachtoffer bent van een ongeluk, dan is er recht op een schadevergoeding. Voor het verhalen hiervan kunt u kosteloos een letselschade jurist inschakelen. Maar soms neemt een letselschade jurist van de aansprakelijkheidsverzekering direct contact met u op, zonder tussenkomst van uw belangenbehartiger.

Doet de verzekeraar een voorstel tot afkoop van uw letselschade, dan heeft dit een aantal voordelen. Maar er zijn ook belangrijke nadelen van het ingaan op een voorstel tot afkoop van uw letselschade. Wij zettende voordelen en nadelen voor u op een rijtje!

Voordelen ingaan afkoop letselschade

Doet de verzekeraar u een voorstel tot afkoop van uw letselschade, dan gebeurt dit vaak door betaling van een bedrag ineens. Een medisch advies wordt niet aangevraagd of enkel op basis van door de medisch adviseur van de verzekeraar opgevraagde medische informatie. Voordelen van het af laten kopen van uw schadevergoeding zijn:

 

Is er sprake van licht letsel, zoals tijdelijke nekklachten, een beurs gevoel of een lichte verwonding? Dan kan het lucratief zijn om in te stemmen met een voorstel tot afkoop van uw letselschade.

Aan het direct regelen van uw letselschade met de schadeverzekering kent ook grote nadelen. Zeker als het om langer durende klachten en beperkingen gaat zoals bij whiplash klachten, bij breuken of bij toekomstige schade. Uw belangen laten behartigen door een letselschade advocaat of jurist van ons kantoor heeft dan ook grote voordelen bij serieuze klachten en beperkingen

Nadelen akkoord gaan met voorstel afkoop letselschade

Er kleven belangrijke nadelen aan het ingaan op een voorstel tot afkoop van uw letselschade:

  • Het voorstel blijkt achteraf vaak (veel) te laag
  • Een voorstel is tegen finale kwijting, dit betekent dat u er niet meer op terug kunt komen
  • Is de werkelijke schade toch hoger dan verwacht, dan draagt u zelf de schade
  • Vaak blijkt een afkoopbedrag niet alle kosten te dekken

 

De nadelen van het akkoord gaan met een regelingsvoorstel zonder juridische bijstand brengt dus grote nadelen met zich mee. U kunt met veel schade blijven zitten en u kunt niet meer terecht bij de tegenpartij of diens schadeverzekering omdat de schade afgekocht is.

Veel mensen gaan akkoord met een afkoopvoorstel van letselschade omdat zij denken dat een letselschade advocaat of letselschade jurist veel geld kost. Maar wist u dat u in de meeste gevallen recht op gratis rechtsbijstand van een letselschade advocaat of jurist heeft? Wij hebben beiden in huis!

U maakt geen kosten voor onze rechtsbijstand!

Bent u aangereden door toedoen van een ander of is u op het werk een ongeluk overkomen? Dan kunt u gratis een beroep doen op onze letselschade juristen. De kosten van rechtsbijstand worden namelijk vergoed door de aansprakelijke persoon of diens aansprakelijkheidsverzekering.

Wilt u ook gratis juridische bijstand van onze letselschade specialisten? Meer dan 5.000 mensen gingen u voor! Bel voor gratis rechtsbijstand 0800 278 4626 (kosteloos) of vul ons contactformulier in en wij nemen direct contact met u op.

Bespreek uw afkoopvoorstel met onze letselschade juristen

Heeft u een voorstel tot afkoop van uw letselschade ontvangen en wilt u weten of u hier verstandig aan doet? Bespreek het afkoopvoorstel met een letselschade jurist van ons letselschadekantoor. Wij onderzoeken het afkoopvoorstel van de verzekeraar en geven u een eerlijk advies.

Schadevergoeding berekenen

Om te weten of u akkoord kunt gaan met een voorstel tot afkoop van letselschade, is het belangrijk om te weten op welke schadevergoeding u recht heeft. U kunt dan uw letselschade laten berekenen.

Een letselschadevergoeding bestaat uit verschillende schadeposten. Zo kan er sprake zijn van inkomensschade door arbeidsongeschiktheid, schade door een studievertraging en maakt u allerlei kosten. Daarnaast kunt u aanspraak maken op een smartengeldvergoeding.

Schade kan onderverdeeld worden in:

 

Bij een voorstel tot afkoop van letselschade wordt meestal alleen de materiële schade vergoed en soms een laag bedrag aan immateriële schade. Omdat er geen of slechts beperkt onderzoek naar uw medische situatie wordt gedaan, wordt er alleen geleden en verschenen schade betaald. Maar wat nu als u klachten en beperken blijft houden? Wat als een breuk na 10 jaar dermate klachten geeft dat er meer schade ontstaat? Hier wordt in de regel bij de afkoop van letselschade geen rekening mee gehouden.

Wilt u weten of u er verstandig aan doet om akkoord te gaan met een afkoopvoorstel? Laat dan uw schadevergoeding berekenen door onze letselschade experts. Dit doen wij graag voor u en altijd volledig kosteloos.

Mensen lezen ook:
De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
  1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
  2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
  3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
  4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

9 maanden geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 jaar geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 jaar geleden

Letselschade Kompas

Wat anderen van ons vinden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland