Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Letselschade bij  pre-existente klachten en predispositie

Verzekeraars doen nogal eens een beroep op een (vermeende) pre existente klachten of predispositie. Maar wat is pre existent en wat is het verschil tussen pre existente klachten en een predispositie? Onze letselschade juristen leggen het u hieronder uit.Wilt u gratis rechtsbijstand na een ongeluk? Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd volledig kosteloos!

Wat betekent pre existent en wat zijn pre existente klachten?

Een kop-staart botsing waarbij u van achteren aangereden bent, een ongeluk op het werk of een hondenbeet. Is er sprake van letsel door een ongeluk, dan bestaat er recht op een schadevergoeding. Dit klinkt eenvoudig, maar dit is het in de praktijk niet. Want vaak ontstaan er discussies.

Een van de discussies bij letselschade gaat over klachten die pre existent zouden zijn. Maar wat zijn dat eigenlijk pre existente klachten?Stel iemand wordt hard van achteren aangereden en hierdoor ontstaan whiplash symptomen. De medisch adviseur van de verzekeraar zal dan een medisch advies uitbrengen. Hierbij kijkt hij of u in het verleden eerder last heeft gehad met nekklachten of zelfs een whiplash. Is dit het geval, dan is er sprake van klachten die pre existent zijn.

Van pre existente klachten is dus sprake als u eerder al dezelfde klachten had. Let op: ga nooit akkoord met het verweer dat er sprake zou zijn van pre existentie klachten. Zeker als u deze klachten ten tijde van het ongeluk niet meer had is er geen reden om aan te nemen dat de klachten pre existent zijn. Vraag daarom altijd om een letselschade advies en schakel bij letselschade een letselschade jurist in.

Verschil pre existent en predispositie

Bij pre existente klachten gaat het dus om klachten die u ten tijde van het ongeval heeft, maar ook al had voor het ongeluk. Bijvoorbeeld als u al nekklachten had op het moment van de aanrijding en de nekklachten door het ongeval zijn verergerd. Vaak zijn er echter helemaal geen klachten vóór het ongeluk en zijn uw klachten dus niet pre existent. Ook niet als u enige tijd voor het ongeluk nekklachten had!

Naast klachten die pre existent zijn bestaat er een predispositie. Maar wat is nu het verschil tussen een pre existentie en predispositie? Gaat het bij een pre existentie om klachten die er ten tijde van het ongeluk al waren, bij een predispositie is dit niet het geval. In het geval van een predispositie is er alleen ooit in een ver verleden eens sprake geweest van letsel. Hierdoor was het letselschade slachtoffer meer gevoelig dan de gemiddelde persoon om opnieuw letsel op te lopen.

Stel iemand heeft 10 jaar terug een whiplash na een aanrijding opgelopen en is hiervan volledig hersteld. Soms zijn er nog lichte klachten. De nek is door het verkeersongeluk een zwakke plek geworden. 10 jaar laten overkomt dezelfde persoon weer een ongeluk met zware whiplash symptomen tot gevolg als gevolg van de zwakkere nek. In dit geval wordt er gesproken van een predispositie.

Letselschade claimen bij pre-existentie

Bent u gewond geraakt na een ongeluk of heeft u klachten? Doet de verzekeraar een beroep op pre existente klachten of een predispositie? Laat u dan bijstaan door een ervaren en deskundige letselschade advocaat. De kans is anders groot dat u niet de schadevergoeding ontvangt waar u recht op heeft.

Als klachten pre existent zijn, dan betekent dit immers dat uw schade veel lager uitvalt. In de meest gevallen is er echter helemaal geen sprake van klachten die pre existent zijn.Wilt u gratis rechtsbijstand van een ervaren en deskundige letselschade advocaat? Neem dan contact met ons op. Letselschade Kompas is onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten en u wordt dus altijd geholpen door een letselschade advocaat. Wij weten precies hoe om te gaan met een vermeende pre existentie of predispositie.

Wat doet een letselschade advocaat?

Kiest u voor een letselschade advocaat van Letselschade Kompas, dan gaan wij de discussie met de verzekeraar voor u aan waar het een beroep op pre existentie betreft. Maar wij doen meer! Onze letselschade specialisten:

  • stellen een aansprakelijkheidsbrief op
  • zorgen dat er aansprakelijk gesteld wordt
  • regelen een voorschot op uw letselschade
  • voeren de discussie met de verzekeraar
  • schakelen een medisch adviseur in
  • zorgen voor een maximale schadevergoeding bij letselschade
Letselschade? Onze letselschade specialisten helpen gratis!

Als u letsel aan een aanrijding of bedrijfsongeval heeft overgehouden, dan wilt u natuurlijk een vergoeding van uw letselschade. Onze letselschade specialisten regelen dit gratis voor u.

Letselschade Kompas is onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. Samen zijn wij goed voor meer dan 20 bezoeklocaties door heel Nederland. Wij zijn dus altijd dichtbij. Of u nu een letselschade advocaat in Amsterdam, een letselschade advocaat in Rotterdam of elders in Nederland zoekt. En uw letselschade advocaat komt gewoon bij u thuis voor een gratis letselschade advies en het verhalen van uw letselschade.

Wilt u gratis rechtsbijstand bij letselschade? Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd 100% kosteloos. Bel voor gratis juridische hulp bij letselschade 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in. Wij helpen u graag!

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
  1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
  2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
  3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
  4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

9 maanden geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 jaar geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 jaar geleden

Letselschade Kompas

Wat anderen van ons vinden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland